Bersama Selamanya..

Daisypath Anniversary tickers

Our Little Caliph

Lilypie Third Birthday tickers

Actually aku start cuti hari jumaat...Dah alang-alang khamis cuti Hari Hol kan..So, aku amik cuti terus ari jumaat tu...

AKu bukan sesaja je amik cuti..bersebab ok...

Sebenarnya aku dan Nadia Naser a.k.a BFF aku nak pergi Majlis pertunangan Anis & Maspul....Anis nie..classmate merangkap groupmate kitorang time kat Uni dulu..yang si Maspul pula Umate kitorang...so, dua-dua kitorang kenal...hehehe...

Lagipun temankan Nad nie..dye nak bercuti..release tension katanya..
So, kitorang gerak hari Jumaat, kalau tak..aku nak naik bus je,, tapi Nad offer naik kereta dia..hehehe...kitorang gerak dalam kul 12 gitu...dia pick up aku kat Tol Skudai...


pipiku yang tembam..bam..bam....ayoyoyoyo..


Tapi mak cik ni bawak kereta...Memang speeding betul..140-130km/j taw x...aku cuak je kan kena saman...Dia nie pun satu, taw la highway...duk sedap tekan minyak je...heheeh...lantak la nad..Janji kita selamat sampai kan...




Dalam kul 3 lebih dah sampai bandaraya Melaka Bersejarah...tapi tak terus balik rumah sewa nad..Kat melaka ni kitorang tumpang stay rumah sewa nad..Rumah sewa time dye keje kat Melaka dulu....hehehe..Nasib baik kakak-kakak rumah sewa dia baik hati,,,Ade jugak tempat menumpang teduh kan..bukannya ape..malas nak sewa Hotel bagai...At least jimat sikit kat situ..yea la..maklum ajelah..dah hujung-hujung bulan kan...poket pun makin nipis..hehehe...

Kitorang pun pergi merayap kat Mahkota Parade..and Dataran Pahlawan..Lenguh kaki berjalan je kejenya...Tapi before berjalan ke ape ke..g singgah Solat dulu..Pastu pergi mengisi perut yang dah berdendang sayang nie...
Lapo gler kot...aku xde la lapar sangat...tapi nad xlunch lagi...dye karang kalau lewat-lewat lunch..gastrik menyerang karang....
SO,...xtaw nak makan kat mane...cari cari fast food xde yang menyelerakan...
At last, masuk Kenny Roger Roster's sebab tekak nak makan makanan Itali..hehehe...

Ni makanan untuk aku..heheh...Spaghetti Bolognese....perghhh...terliur nie..sedap giler...
kenapa la letak sikit sangat...Aku dah la hantu spaghetti....ayam nye aje yang besau..kenyang giler....
ada salad buah-buahan lagi..plus mufffin lagi..memang sangat-sangat kenyang..tapi time tu je la..2 jam kemudian..lapar balik...

Ni nad punya makanan...Dia amik Chezzy Spaghetti...Penuh cheese atas spaghetti dye...  


Dah puas berjalan..kitorang balik la umah sewa nad...Malam tu baru keluar g makan...Xade ape sangat xtvt malam tu..driver pun dah penat memandu kan..duk melepak je la kat umah..

Esoknye, kitorang keluar lagi..dah xtaw nak g mana..Pergi la singgah MP lagi..g breakfast...then jenjalan..nak tengok muvie xde cerita best plk kan..so, trus shoot balik uma sebabnye kul 2 ptg Majlis Anis dah nak start...Balik tu pun sempat membuta sekejap..cuaca panas sangat...xsedar terlelap...Nasib abang sayang call kan..kalau x..memang terlajak la...terjaga pun dah nak dekat kul 2..siap2 basuh muka sume...then trus gerak...

Nasib baik Nad ingat jalan g umah anis...kitorang sampai majlis belum mula lagi..Terus naik bilik Anis..heheh..



comel kan Anis..ala-ala princess gitu...dah macam artis bollywood pun yea jugak...Cantik dress dye....


Kitorang stay sampai selesai majlis...Dapatlah menyaksikan cara-cara majlis pertunangan berlangsungkan..Best jugakkan...merasa jadi tunang orang...ecehh...hehehe...
Time aku nanti, majlis tunang diadakan beberapa jam sebelum Majlis nikah...so, just 1 day..settle semua...
Itu permintaan Incik Abang la...I follow je la..tu yang xdapat merasa jadi tunangan orang sekarang ni..hehehe..gedik ko kan..

Balik terus dari rumah anis, nad nak g alor gajah..nasib baik la xsesat..kitorang ni men terjah je...Sesat tak sesat memang belakang kira da....Memang boleh bawa nad ni berjalan..hehehe..sempoi je...

Keesokkan harinya, which are on sunday,,Hari terakhir kitorang kat Melaka..bangun pagi2 siap packing2 sume barang..then g jenjalan kat Bandar Melaka lagi...cari parking punya lah susah...tu yang kena keluar pagi2 tu..

Singgah makan cendol kat depan Bangunan Merah tu...dah 2 kali makan kat situ...hehehe
sedap...cuaca panas-panas dapat pulak cendol yang sejuk..arghhh...segar tekak eden...



Itupun kitorang xsempat breakfast..dah tak taw nak makan kat mana lagi...Nad nak cari Laksa Baba Nyonya pun xdapat..so, berjalan je la sekitar bandaraya Melaka tu...
Dengan cuaca panas teriknye....uiii...dugaan...





Mek nad berposing..dah macam Model dah gayanya...

Dan tamatlah cerita weekend aku...Melaka Bandaraya Bersejarah...



Hi!!! lama rasanya xmenaip di blog kesayangan hamba nie...
hehe...banyak story tapi kekangan masa mencemburui..
chewah...cemburu la sangat kan...

Ok la...actually masa cuti hari Hol khamis hari tu..bawa mak & ayah gi tengok pameran kraftangan kat Plaza Angsana tu...wah..!!!! pestime kot pergi pameran kraftangan...cantik sangat..macam2 ada...

meyh aku bagi korang cuci mata...


di bawah khemah nie la ruang pameran kraftangan..Pameran ni berlangsung selama seminggu kalau xsilap aku...semalam last...rugi la korang xdatang kan..hehehe


banyak baju-baju batik diorang jual n display...harga boleh tahan la..sebab berkualiti kan....tapi serius..memang lawa giler...




ada juga persembahan zapin time tu...memang besar ruang pameran untuk kraftangan nie...tak puas berjalan..



pameran rumah rehat a.k.a gazebo pun ade taw..bole rehat-rehat kat situ....
cantik sangat decoration nya...


anyaman tudung saji pun ade...siap jual lagi taw..
and ade juga pertunjukan menenun songket dan sulam...
dan cara-cara buat kuih traditional seperti kuih karas, rempeyek dan lain-lain..
food testing pun ade taw..kenyang la kalau berjalan kat situ..kalau lapo je...g amik food tasting tu..hehehe...


haa..pasu tanah liat pun ade taw..orang panggil ape tu namanye...haaa...LABU SAYUNG..kebiasaannya labu sayung ni banyak kat perak...nanti kalau aku stay kat Perak..nak borong la labu sayung kat sana..cantik kalau dijadikan perhiasan taw...


ni bahagian baju batik, baju kelawar, tudung sulam dan seumpamanya...Ada banyak bahagia, bahagian ukiran keris dan kayu, bahagian makanan tradisional, dan bahagian pakaian, kerongsang dan lain-lain..juling la biji mata korang dalam tu...


kaligrafi dan kraf pun ade taw. frame hiasan dinding dan macam-macam lagi..kalau lah bawak duit banyak...memang abis dah borong sume kat situ...

Rasanya semua negeri turut mengambil bahagian...macam-macam negeri ada..Cara buat dodol pun ade taw...tengok diorang menggaul dan mengacau dodol tu..mak aiii..letih nye tangan....

Apapun memang puas hati la...dapat pergi pameran kraftangan tu...macma-macam ada...xsia-sia pergi...cuci mata..beli kuah rojak petis...meletopp rasanya...3 bekas RM10 je taw..murah...makan dengan buah potong pun sedap...

Cerita hari berikutnya...

to be continue....

stay tune...

hehehe...

hi semua!!!
hari ni nak share something good news...

baca tajuk kat atas tu? mesti korang dah dapat agak kan...
actually hari tu..kalau xsilap last week la..on the beautiful date 12.12.2012..
aku join 1 entry GA nie..

nak baca entry GA nie..
meyh jenguk 
SINI

lama dah ushar nak join..tapi tak sempat plus lom ade confident lg nk join GA yg beso2 cmtu...bagi aku beso la sebab nak kena tulis entry berkenaan si pemilik Blog kn..

at last...aku join jugak sebab xtahan plus teramat teruja dengan hadiah yang disediakan..
ape lagi..bermula la research aku pasal blog Cik Mila and AAWD nie..hehehe
gigih kan..
nak menang kena ada usaha yang tinggi..

akhirnya...siap la entry aku..
kalau nak baca..
sila baca kat 
SINI yea..

dan sungguh tak sangka entry aku ni telah dipilih sebagai pemenang...
Syukur Alhamdulillah..

nak tengok pengumuman pemenang 
bole baca entry
di SINI
rezeki untuk pertama kali menang GA..

dan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih ditujukan kepada CIk MILA dan AAWD sebab memilih aku sebagai pemenang HB...
thanx a lot sis....

adore giler dengan setiap HB yang dihasilkan oleh Cik Mila..

lepas nie..terus bersemangat la aku nak join GA..
hehehe...

Tahniah juga kepada Cik Amalina Ali..and CIk Ayong ATikah Zaid...
Bride2Be....hehehe...

hi semua!!! ..memandangkan tarikh hari nie macam best je

12.12.2012

cun kan...
heheh...maka, bersemangat la rasanya aku nak join GA tetibe kan...
walaupun sebelum ni join GA tak pernah menang..hehehe

takpe...dengan niat, usaha, doa dan tawakal...mari kita Join GA.....
GA nye ialah dari AAWD..wehooo...
esok last day nak tutup..
aku baru terkial-kial nak join..

BTW...lama dah ushar blog mila and AAWD nie..cuma kekangan masa membuatkan aku tidak berkesempatan menulis tentang AAWD ini....
hari nie..curi-curi masa kat opis..waktu lunch...aku gigih menulis....


Cerita bermula.. Al-kisah..tersebutlah kisah...

Nama diberi Cik Azmila Binti Kamil.. kepada sesiapa yang mengenali Cik Mila pasti tahu bagaimana karekter beliau..even aku yg kenali beliau menerusi alam maya ini je boleh taw dari cara penulisan blog beliau.. Seorang yang periang, simple, dan boleh membuat dua kerja dalam satu masa...hebat x? 
kalau aku mesti dah stress...terkejar2 nak siap kan mana dulu..

Even beliau seorang pelajar...tetapi sempat mengendalikan bisnes sendiri..Sangat respect dan bangga dengan usaha dan semangat beliau. Mampu menguruskan kedua-duanya sekali dengan penuh keyakinan dan semangat juang yang tinggi.



Owner kepada Azmah Ahmad Wedding Decor & Events ini sangat gilerkan apa jua tentang wedding...semua hal berkenaan preparation perkahwinan serahkan sahaja pada beliau..pasti beliau dapat menjalankan tugas dengan baik.



Semasa kakak Cik Mila kahwin...Cik Mila antara orang terpenting dalam menyiapkan segala hal perkahwinan kakak beliau. Siapa tak bangga kan..punya adik yang berjaya mencipta pelamin kakaknya dengan sangat cantik dan superb gojes...(adore sangat dengan bunga kat atas pelamin tu..cantik giler)...

In Shaa Allah, January 2013 nie, Cik Mila secara officially nya akan membuka butik dan opis AAWD...Wah.!!!...melangkah maju setapak lagi...

So, next year..B2B's yang berdekatan dengan lokasi butik Cik Mila dah bole pergi ke butik dan lihat sendiri hasil-hasil rekaan dan air tangan dari Cik Mila sendiri.

Disebalik kejayaan Cik Mila, pasti ada tulang belakang yang kuat yang sentiasa membantu dan menyokong Cik Mila, tak lain tak bukan..mestilah keluarga dan tunang tersayang, En Qayum... kan Cik Mila?..

Aku sangat pasti, B2B's dan korang-korang yang terjah blog and fanpage AAWD sangat teruja dan terpegun dengan hasil-hasil rekaan team beliau..

Dengan harga yang murah lagi berpatutan, Cik Mila mampu menghasilkan rekaan pelamin-pelamin yang sangat gojes...walaupun kelihatan simple..tapi ada elemen-elemen mewah di situ..
korang faham x ape elemen mewah tu? 
Elemen mewah ialah elemen yang mampu menampakkan sesuatu itu sangat eksklusif walaupun dengan harga yang murah...PERCAYA ke TAK? 

wajib percaya.nak tengok hasil2 beliau???
meyh aku tepekkan sikit gambar rekaan beliau untuk korang cuci mata yea...


cantik kan..nampak grand gitu...



ni pun sweet giler...

Ok..dis 1 really2 beautiful.....kalau la Cik Mila ada kat JB...aku order yang nie,...





Ok.....
...............
.............
...........

cukup la cuci mata tu..kalau nak tengok lebih2 bole jenguk blog Cik Mila di

Cik Mila Blog : ourstorystartinfeb
Email : azahmad.weddingdecor@gmail.com

Ok..kalau korang nak join..masih sempat lagi,,.....
Jom tengok HB yang Cik Mila sediakan...
Cantik giler...sejuta kali....
Oh My God..Oh My God..Oh My God...
(gaya lisa surihani ckp dlm Istanbul Aku Datang) ...hehehe


Jatuh Cinta dengan HB merah menyerlah ini.....Owhh..Mimpi la malam karang...




Dan tidak lupa juga...
sekarang nie tengah ade Year End Promo dekat page AAWD...
cepat...cepat pergi terjah...
Harga yang sangat berpatutan dan berbaloi2 dengan hasilnya...
Korang pasti takkan menyesal..
In Shaa Allah...




Agak-agak korang , mana satu Cik Mila? hehe..owner AAWD nie sangat low profile taw...
teka sendiri yea...


Credit All Picture dari Blog AAWD dan Cik Mila Blog...

*semoga Cik Mila terus sukses dalam apa jua bidang yang Cik Mila ceburi....Moga dapat membanggakan keluarga suatu hari nanti dan bahagia bersama insan-insan tersayang... AMIN... *_*

~  TAMAT ~ :-)



tik tok...tik tok..tik tok....ku lihat jam di dinding...seakan laju bergeraknya....rasanya baru je masuk keje tadi...sekarang dah pukul 11.05...sekejap lagi dah lunch pulak...

Betul la kata orang, bila kita betul-betul busy, masa yang bergerak pun kita tak sedar...tapi busy ke aku? berfikir benda yang xsepatutnya di fikir. Masa yang berlalu begitu pantas pergi tanpa menoleh lagi...Meninggalkan aku terpinga-pinga seorang diri. Ya Allah yanie..wake up dear, report banyak lagi xsiap nie...Tolong la buat...apa lagi yang ko duk berangan tu..."detik hati kecil ini"

Yea...bila fikir soal kerja, soal keluarga, soal masa depan..semua ini benar-benar mengusutkan kepala otak ku..Bermacam-macam perkara yang perlu diambil kira yang berpusing-pusing di benak ni. Adakah aku benar-benar bersedia? tersepit diri ini diantara keluarga dan kehendak diri. Bagaimanakah lagi harus aku lakukan untuk menyenangkan hati semua orang? 

Katakan pada diri, yakinkan niat di hati, percaya janji Allah,.DIA sentiasa ada disisi disaat aku susah dan senang. Mintalah padaNYA, jangan pernah sesekali lupakan DIA.           
Muhasabah la, Istikharah lah dengan sepenuh hati, berzikrlah..basahkan bibirmu sayang...
Mohon keredhaanNYA. Agar diberi secebis perasaan untuk mencintai dan dicintai..
Bimbang dan risau jika perasaan itu ditarik balik.


Terus melayan kata dan hati berbicara sendiri.........................(aku memang suka cakap dalam hati)


GA lagi....
Kali nie join GA blogger Hazwan Hairy...
 

Berminat nak join??...

Jom tengok syarat-syaratnye..mudah sahaja....

SYARAT-SYARAT

1. Anda mestilah FOLLOWERS blog Hazwan Hairy
2. LIKE la page ni : PERSONAL BLOG |HAZWANHAIRY.COM 
3. LIKE page penaja : BOX CREATIVE
3. Tajuk CONTEST KALENDER 2013 EKSKLUSIF HAZWANHAIRY | BOX CREATIVE
4. Tempek header diatas.
5. Link kan entry anda di Blog Hazwan Hairy.

Simple kan?

Tarikh tutup : 12/12/2012

Sebanyak 30 kalender untuk 30 blogger ( akan diup jika mendapat sambutan )

Pemenang akan di pilih melalui Random.org
(Nak join!!! Jom click banner nie....)

Weehooo...GA datang lagi...
lamanya xjoin GA kan..hikkss!!!

Kali nie nak join GA gadis comel nie..a.k.a Nadnod
Korang nak taw x hadiahnya apa?

PEPLUM PURPLE...
tgh in sekarang nie taw...
rugi kalau tak join....
Juling biji mata nie tengok peplum-peplum kat pasaran sekarang nie.
Nak JOIN??
1. Follow blog tuan GA nie yea... Blog Nadnod Azizan ...Klik 
SINI

2. Buat 1 entry comel bertajuk "PEPLUM GIVEAWAY BY NADNOD AZIZAN" berserta banner & link kan ke blog Nadnod Azizan.

3. Tinggalkan komen di entry Peplum Giveaway By Nadnod Azizan yea...(Penting tu)
So, apa tunggu lagi..jom ramai-ramai klik banner kat atas tu..

Tarikh tutup pada :29 November 2012 taw..ingat taw...

Goodluck u'olls...
xoxo...

Ok,..korang nampak tak jam mickey nie? 
Bling-bling kan...
cantik gilerr....
ish2..pink lagi tu...
aduhhh.....geramnyer..
nasib baik la ko mickey kan,...
xdapek la aku nak pakai...
sebab aku kan da matang..mana bole pakai jam budak2 lagi...
heheeh...



Hi semua...hari ni nak cerita pasal jam.hehe..
Jam tangan amat penting bagi aku.
Kalau xmelekat kat tangan nie rasa macam janggal je...buat benda semua xkena....

Jam tangan yang suatu masa dulu, waktu zaman-zaman persekolahan...aku suka beli jam yang besau2...biar senang nampak jarumnye..heeheh...
biasanya beli yang murah2 je..
yea la dulu zaman budak2..mana la reti beli jam mahal2 sangat.
pastu yang penting jam tu mesti bling2..heehe..
aku suka nampak eksklusif...

After SPM tu...for the 1st time beli jam mahal sikit..itupun share dengan BFF sebab beli 2 ade diskaun...hahaha....sadis kan..
Jam pertama ku sebelum masuk Uni..
JAm Mickey (childish sangat ko...)


rupanya macam gini la...
besau kan...
ha..baru jelas-sejelas jelasnya..
tapi kawan2 aku sume cakap macam jam lelaki...
ala....pedulik r...bila diorang xtahu pukul berapa..tanya gak aku jam pukul brp kan....
see....


Jam tu siap letak dalam kotak camni lagi taw..masih simpan lagi kotak nye..(tapi bukan jam cartoon macam kat atas nie ea) tu nak tunjuk sample kotak je...


Lama jugak la aku pakai jam mickey tu...sebab tahan..xrosak2 pun...just tukar bateri je kalau abes..kalau beli jam RM20-30 tu cepat je rosaknye..pakai sebulan dah buat hal...




Sehinggalah aku dapat jam baru masa birthday aku tahun lepas...Yup...tahun lepas....masih segar di ingatan.
masa tu kat Uni..
First time orang bagi present jam mahal nie.
Ya Allah, terharu sangat...

Aku pernah cerita dalam blog pasal jam ni hilang...tak keruan rasanya...Masa tu wedding kakak aku..bulan 9 hari tu..tengah busy-busy camtu memang tak ingat daa letak mana sume..

Kebiasaanya aku kalau nak tanggalkan jam..mesti letak dalam handbag.
So..esok nak pegi keje xkelam kabut..terus je sauk dalam bag tu..
Tapi xtaw kenapa time tu..bole xingat nak letak dalam beg..
sudahnya,, 1 minggu aku meragau cari jam tu...
tak jumpa2 gak..
memang xde mood gak la sebab jam tu hilang...
Sayang macam nyawa sendiri. 

Tapi memang xputus asa..aku tetap cari juga..
sebab hati aku betul2 yakin yang jam tu masih ada dan tak hilang.
semua tempat aku selongkar nak cari jam tu..

Alhamdulillah...syukur sangat...akhirnya aku jumpa gak jam tu kat dalam rumah gak...
aku memang dah cari kat tempat ni 2-3 kali tapi still xjumpa..
tup-tup lepas seminggu gitu..
rasa macam tergerak hati nak cari kat situ balik..
last-last jumpa juga akhirnya...
dan sekarang..jam tu masih gah berada di tangan aku...
semoga xkan hilang lagi yea...

Hidupku kembali ceria...yippi....




Dan ini jam hantaran Cik Fa Ismail. Suka baca blog Cik Fa nie..sebab sweet sangat....hehehe
Kalau korang nak baca blog Cik Fa..meyh jenguk 


And adore giler dengan jam nie...
nak cari gak untuk wat hantaran la...
siap ade extra tali lagi kan..bole tukar-tukar..
sebab pertama suka jam nie ialah...
korang pun mesti taw..
sebab dia bling2...
heheeh..

Kalau korang taw mana bole dapatkan jam macam nie..tolong la bagitau yea....



and lastly..i got a new handbag..hehe
turquoise color lagi u....
so, bersemangat je pergi keje yea...
hehehe


Alkisah seperti yang pernah aku ceritakan sebelum nie, mak & ayah aku ade new house kat Tiram...kalau korang duduk area2 ulu tiram or sewaktu dengannya..meyh la singgah teratak kami yang xseberapa nie yea..Kalau korang taw Kem Motivasi Ulu Tiram Indah Village tu, teratak kami berdekatan je dengan situ...aku dulu pun xperasan..bila dah ulang-alik jalan yang sama..la...dokek je rupanya...dulu-dulu time sekolah, aku pernah pergi kem motivasi kat sini...memang seronok giler la kan..jalan masuk hutan..masuk sungai sume....dah puas rasa..cuma pacat dengan lintah je xsudi singgah kaki ku yang comel nie...choii..Alhamdulillah sepanjang aku jungle tracking, hiking nie...xpernah lagi di singgah oleh makhluk2 perosak tu..eeiii..takutt weii....abes karang darah aku...

so, after Raya Aidilfitri tu rumah nie dah hampir siap...bermula la misi-misi memenuhkan isi rumah kosong nie...

Pic kat bawah nie time rumah nie still in progress..every weekend mak & ayah aku pergi untuk tengok progess nye...Gigih giler kan..yea la..rumah idaman diorang.... 

aku nie bile la nak punya rumah idaman sendiri kan (hint pada bakal laki aku la tu, bile yea awak? termasuk dalam tanggungjawab seorang suami kan tu..menyediakan perlindungan dan tempat berteduh....heheeh)...

Bahagian 1: Proses sedang berjalan...gambar toilet pun aku snap..abaikan makhluk atas tu yea...sibuk gak nak masuk bergambar...



Bahagian 2: Rumah hampir siap...dah siap mozek, toilet pun dah siap...Alhamdulillah...
masa nie..pekerja2 yang buat rumah aku nie..diorang stay kat umah nie...Amboi-amboi...jadi hak nampak..abes sume periuk nasi korang bawak masuk kan...seronok la...heeheh

Oleh sebab kami xnak diorang bersenang lenang wat macam rumah sendiri..kami pun suruh la diorang ni buat cepat sikit..biar akak and abang ipar aku dapat duduk sini.
Bukan apa..xsuka diorang buat macam rumah sendiri..isap rokok dalam rumah..abes sume berbau....kalau reti jaga xpe..ini tak..tu yang mak & ayah aku bengang tu...


Bahagian 3: Rumah kami dah bersih dari segala debu dan kotoran...patah jugak la pinggang ni kan..membasuh, mencuci, mengemop rumah baru nie...

Barang-barang pun sikit-sikit beli...dan masukkan...Ada Sofa baru, meja makan baru, lagi ape ea..fame, jam dinding, cermin besau....TV je belum beli lagi..sebab kitorang datang pun weekend je kan...so...abg ipar bagi pinjam tv kt uma dia dulu..kat uma beliau ade 2 biji tv..so, dia bagi pinjam 1..jadi la..xde la sunyi sangatkan....



Bahagian 4: siki-sikit, lama-lama jadi bukit..sesuai la perumpamaan itu dengan rumah baru nie...setiap minggu datang mesti ade je benda baru ayah aku beli untuk penuhkan rumah nie...tengok tu..dapur tu dah siap pasang kabinet...cantik kan..heheeh..baru la xberselerak dan bersepah2...peti ais pun dah beli...senang nak simpan barang2 supaya tahan lama..



Bahagian 5: Minggu lepas ayah aku beli lampu cantik2 tu..ala..macam candelier gitu...cantik sangat...heehe...ayah aku la gigih pasang sendiri..kalau adik aku yang Ijam tu balik..dia la kena pasang..tapi sekarang dia tengah final exam kat poly tu kan..so xdapat la dia balik...nasib la ayah aku pun pandai sikit2 pasal wiring nie...

So, memang setiap weekend kitorang akan balik sini...every weekend jugak la aku ditugaskan mop and sapu lantai 1 rumah..1 rumah ok..termasuk bilik, dapur and ruang tamu..memang melecet pinggang den nie...kaki jangan cakap..dah nak tercabut skru lutut nie...
lepas siap sume..aku kena cuci kereta pulak..
ohsemmm sungguh...suka sangat..heheeh..
takpelah..seminggu sekali kan...
berkorban tenaga apa salahnya...

kalau kat luar halaman rumah tu aku xsempat cerita lagi..
dah macam2 pokok dah mak aku tanam..

bahagian belakang rumah penuh dengan pokok sayur, ubi kayu, pisang, serai, kacang botol, 
boleh kata sekeliling rumah la diorang tanam pokok pisang...and poko ubi kayu..ayoyoyo...

lepas nie kalau dah membesar pokok2 tu...penuh la uma mak & ayah aku tu kan...
minggu lepas juga ayah aku baru tanam pokok kegemaran dia...
Pokok CIKU...
gigih tu g beli and tanam sendiri...
Semoga pokok ciku tu tumbuh membesar dengan sihat yea....
supaya tuan kamu dapat rasa dan menikmati hasilnya...
suka lah bapak aku nanti..

Mak aku pulak sibuk cari pokok orkid...nak kena beli la tu kan...mane nak cari pokok orkid yang murah2 yea or ada sesapa sudi nak sedekahkan kat uma aku nie? 
heeheh...ada jugak tanam pokok rambutan and mangga...tak taw la boleh tumbuh bagai juara or x??
kita tunggu je la yea...

Tak lupa juga, makcik aku ada bawakkan pokok nenas...so, kita tunggu je lah hasilnya...kalau boleh..semua pokok buah nak di tanamnya yea...
In Shaa Allah, ada rezeki, kita boleh rasa sama-sama kan...

p/s: baru dapat pokok bunga raya dari jiran sebelah rumah...suka la mak aku tu..nanti dia nak penuhkan dengan pokok bunga raya pula...Meriah la rumah aku nanti...

Ok lah..nanti kalau ada perkembangan,,aku cerita lagi yea...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...