Bersama Selamanya..

Daisypath Anniversary tickers

Our Little Caliph

Lilypie Fourth Birthday tickers
Assalamualaikum...

hehehe....actually nak story pasal "ko ada lesen kereta, tapi ko xpandai pandu kereta"??? apa kes???

inilah situasi yang aku kena hadapi sekarang...macam mana nak buat lagi pun xtaw la..betul2 rasa diri ni tak berguna sebab xpandai drive...ambil lesen taun 2008 kalau xsilap..time tu tgh study dekat segamat...ambil lesen pun sebab tyme tu ade student price kan..so,ape lagi ambil je la...then bila da abes ambil lesen...dapat futher study dekat shah alam pula...

tyme dulu-dulu tak ada kereta....lagipun jarang dapat balik rumah..so,lama lah xpegang stereng...

and that;s why la aku lupa cara2 nak drive..huhuh..lepas 2 tahun dekat shah alam...aku still xmahir lagi nak drive..even dah banyak cikgu2 tak terlatih cuba ajar aku..sume pun naik fed up...heehhe... cikgu2 tak terlatih tu adalah kawan2 aku yang simpati kat aku sebab aku xpandai drive..so diorg dengan baik hatinya ajar la...bukan la diorgang fed up..tapi kekangan masa membuatkan diorang dapat ajar aku sekali dua je..

and now sekarang,aku dah menamatkan pengajian di shah alam..azam balik jb memang nak belajar bawak kereta..mahirkan...tapi bila semua orang buzy, and tak ada masa untuk teman aku belajar memandu...so lama-kelamaan azam tu makin luput...

bukan aku xnak..tapi itulah..kereta ade 1 je...campur ezora 1...pergi keje,balik keje dengan akak...akak pula xnak bawak exora sebab dye kata besar sangat...so takkan la aku pulak nak bawak exora sedangkan aku lom mahir lagi...

memang pernah sekali dua bawak kete g tempat keje..tapi akak duk sebelah...tapi biasa lah pagi2 kan jammed...so,xbole la nak mahirkan tetiap hari..nanti lambat la jawbnye sampai tempat kerja...

aku dah xtaw macam mana lagi caranya untuk aku belajar mahirkan bawak kereta...tension gila sebab xpandai nak bawak kete..tak dapat nak hantar mak g sana,g sini n selalu aje terasa menyusahkan orang sebab orang kena ambil kita kalau nak keluar berjalan...

ruginya...masa begitu pantas berjalan...tapi...sampai sekarang aku tak mahir lagi...
macam mana nie..rasa macam nak menangis je....tapi semua orang memang xpernah peduli pun....dah tak tahu nak mengadu kat sapa lagi....

Sampai sini dulu la..sedeyh meyh...huhuuhhu....
hopefully aku akan cuba sedaya upaya untuk mahirkan drive kereta....
walau dengan apa cara sekalipun..
pray for me k....

hello everbody...cheh..mcm ramai je baca kn...
xkisah la..sape pun yg baca...blog aku kn....sukahati aku la jawabnyer...
weekend lepas..g segamat....g beraya uma sedara....
hehehe...so..ni la gelagatnyer budak kecik bile xreti duk diam..
heheeheh...Layann..~~~~~~~~



Salam...
Terasa sunyi saat bersendirian...
ermmm...keNapa la terasa kosong je jiwa nie...
Now,bz dgn kerJaya...pergi kerja balik kerja tetiap ari benda yang sama je...
Macam mana nak warnai hidup nie kan??

Lama xpergi hangout dengan membe2...



Lama xpergi hiking..


Lama xcuci mata window shopping..
Lama xtengok matahari terbenam.....
Lama xhirup udara segar kat pantai....

Tapi semua itu perlukan masa..
Alangkah bahagia nya bila dapat pergi dengan orang tersayang..Kongsi setiap inci moment yang dilalui bersama...so sweetttt.....Perghh..berangan terlebeyh...hahahaha

Seriously,tempat yang aku nak sangat2 pergi sekarang nie adalah Cameron Highland...
tak tahu kenapa nak sangat pergi sana...1 things yang aku nak sangat buat kt sana adalah petik strawbery.. geDiks kan..kt Hypermarket Giant bersepah kot buah strawbery ni..tp gedik jgk nak yg dekat cAMERon Highland....hahaha..peraNgAi...kanak-kanak ribena sungguh...



amacam..tergoda ke terliur...perghhh..umppphhh..!!!!

Lagi 1 perkara yang nak sangat aku buat adalah...Hiking...pergh...memang lama giler xkeluarkan peluh..uji stamina...ntah larat ke tak lagi aku nak panjat gunung nie...

tapi itu semua hanyalah perkara yang ada dalam kotak memory aku..untuk realisasikannya....semua makan masa...bila..dan bila......

Bila hidup bersendirian nie..tak ada tempat nak borak2..So "Bila Hati Berbicara, Segalanya Terungkap" ni la jadi mangsanya..tadah je la telinga engkau yea....

Ade Cengkerik Putih tu pun macam xada je....buat2 dunno je....Hampeh....Sampai bila la nak jadi macam ni....tunggu dan terus menunggu je la jawabnyer...

Layan je la video nie k..suka sangat lagu nie..
biLa la ade orang nak dedicate lagu nie kt aku kan??? huhuhuh

video

Yeahh...hari ni nak story mory sikit pasal kawan...susahkan nak puaskan hati semua orang di sekeliling kita...bila xdilayan or xditegur kecik hati...Yes,aku admit aku ni ramai kawan..xkira lelaki or perempuan..semua pun aku kawan...yang xberapa perempuan and xberapa lelaki sangat pun jadi kawan..ia lah..nak memilih kawan wtpe kn..janji kawan kita tu baik,hormat kita, n xtikam belakang kita (kalau tikam belakang..bole mati woo..)huhuh....

Dulu zaman Uni, aku da pernah kena dengan kawan..bila mana kawan tikam belakang..perit giler rasa...but aku kuatkan semangat..biar lah orang nak buat apa pun kat kita..janji kita tahu kita xsalah...lama gak la aku pendam...n at last,kitorang baik macam biasa...macam xda apa yg berlaku..kalau ikutkan hati aku mmg aku xnak maafkan orang macam tu..tapi sampai bila kan nak simpan dendam...pusing kiri, pusing kanan pun akan jumpa dia juga..so,xleyh lari jauh la..dunia ni kecik je....aku wat mcm biasa je la...

Then, zaman sekolah pun pernah kena gak..yang ni lagi xbole blah...lupa kawan terus...brp taun ntah lost contact..sedangkan uma sekangkang kera je..tp bila masing2 da habis sekola..semua buat hal sendiri...kita pula yang terhegeh2 cari dia..sampai satu masa,aku give up terus n langsung xnak ambil tau pasal dia...but after 3-4 years,dye cari kitorang balik....pelik kan...but biar aku sorang je taw sebab nya..sebab yang xmunasabah langsung.Sekarang persahabatan kitorang cengitu-gitu je la...dye text,aku balas text dye..dye x text..aku pun snyp je la...

Ada juga sahabat yang suka sakitkan hati aku..aku pun xfaham apa salah aku..cuma dia akan selalu cakap..aku ni pergunakan dia aje....bila aku perlukan dia..baru aku cari dia...kadang2 geram gak dengan dia nie...tapi aku sabar je..aku hormat dia...dia harapkan aku text dia everyday...mana bole kawan....aku pun banyak keje lain nak buat...bila aku x text dia,dia akan cakap bukan2 pasal aku...agak tension di situ yea...aku taw dia seorang kawan yang baik..tapi aku nak dia faham yang aku xboleh selalunya ada disamping dia...aku xkisah bila dia bosan or sunyi or berada dalam kesusahan,anytime dia bole mintak tolong aku...tapi bukan harapkan aku selalu kena ada di samping dia..dia da ada gf kot...aku pun faham la...dan dia pun kena faham situasi itu...hope dia maafkan aku atas segalanya la..aku pun xtahu apa salah aku...

and lately,ada sorang kawan aku ni ditimpa masalah..tapi bila aku bg nasihat....ckp aku ni pandai cakap je...so,,da la..aku xmau ganggu dia..dia pun suh aku tinggalkan dia seorang diri..dia mahu bersendirian..aku cuma takut..orang bila da fikiran bercelaru mcm tu..mcm2 benda bole jadi... hopefully dia masih punya iman and akidah lagi...berfikir berlandaskan agama islam...jangan sampai terpesong sudah....mungkin aku kalau berada di tempat dia pun aku bole jadi gila...bertimpa2 masalah dia dapat...tapi aku tahu..dia kuat..dia mampu untuk menghadapi segalanya dengan tenang...Aku sentiasa doakan dia sihat sejahtera n dapat settlekan problem dia secepat mungkin....Insyallah.....

And Sahabat2 lain juga,aku mohon maaf jika aku ada melakukan kesilapan dalam sedar mahupun tanpa aku sedar..aku hanya manusia biasa..yang masih banyak kekurangan dan masih banyak yang aku perlu pelajari....Jika aku ada buat salah,kalian tolong lah sedar kan aku...kadang2 aku ni alpa juga...

Kalau kita baik dengan orang,orang akan baik dengan kita..Ingat lah berbuat baik,akan dibalas baik,berbuat jahat,jahatlah balasannya.... Kita tak akan dapat lari dengan hukum karma ini..semuanya sudah tertulis...

ok la..next time aku sambung lagi k...

Assalamualaikum...

Wah..terajin la pula aku nak hupdate entry nie...apa nk citer ea...
ok la..semalam kan...masa tengah godeh-godeh lappy busuk nie sambil duk on9 fb..tetibe classmate(ezan ayub) suh ushar satu fb lecturer nie..wah..lecturer yg telah lama ku nanti kn kehadirannya..hehehe...Miss ezza....


Seronok giler bila beliau Approve fb aku...hehehe...lepas tu dok borak2 dgn classmate (ghause,kamal,ezan, n lain-lain) sambil chitchat dengan miss ezza...Maunya tak sakit perut aku gelak...diorang nie sporting gile..dengan miss ezza skali sporting..kebrutalannya terserlah gitu....abes sume sikap2 nakal terserlah..dalam kelas sume kecut giler bila miss ni masuk kelas....tapi biler kt lua...bole tahan kebrutalannya...hehehehe


Memang tido sambil tersenyum je la malam tu..huhuhu....

Hari Isnin...bermula la kerja aku..huhuh..letih gak..ari ni big boss turun opis...terkejor2 aku wat keje dengan anak boss...huhuh...

Hope keje kat tempat baru nie bole wt aku tahan lama..heheheheh....



Bahagiakan hati sendiri..selagi termampu....ceria selalu n senyum je yanie...
Yeayyy..a.de org nk bwk g tengok hantu bonceng.....tp xtaw jadi ke x...hehehee....hopefully jadi..


Hye blogger cun sekalian...xlupa to handsome guys also..

Baru lepas pulang dari Kampung di Kelantan...Really2 exhausted....Penat..letih, sume urat cm nk tertanggal....12 jam perjalanan dari JB ke Kelantan..Maunya xpenat...
Cuti beraya selama 5hari di kampung membawa pengalaman yang sangat2 seronok..



dapat menghabiskan cuti bersama family...


luv them so much....

yang jarang2 moment ini dpt berlaku...dulu masa time belajar..sume sibuk je...berpuasa pun kat kolej..tapi taun nie paling seronok sebab dapat berpuasa sebulan kat rumah..bersahur bersama...beraya pun dpt cuti pnjg...heehe..seronok sangat..apa yang paling best ialah..dapat shopping kt rantau panjang n wakaf che yeh..perghh..abes pokai mak....

Tapi tang duit raya jadi xberapa seronok la..al-maklum la,dah besar2 nie..sapa la nak bagi eden duit raya lagi kan...Paling best,dapat jumpa nenek...cium tangan nenek....rindunya...

Lepas tu bile beraya rumah sedara-mara,mesti diorang akan tanya bapak aku, Biler nak bermenantu Rosli oiii??? daH ada cucu k??? ayoyo...kesian pula tengok mak & ayah aku dok geleng2 pale lagi...

Sabar lah yea..Jodoh anakmu ini belum sampai lagi...Ok la untuk mententeramkan hati meyh kita doa sama2,"Ya ALLAH,engkau permudahkan la yani untuk bertemu jodoh dengan insan yang beriman.." AMIN....confirm lepas ni terus dpt bf..hahaah...merepek suda..

Ok la...malas nak cerita panjang..Jom ushar gambar2 Aidilfitri 2011....Sewaktu perjalanan pulang dari kampung..kami sempat singgah di Masjid Kristal, Terengganu...ada gak la snap2 pic..check dis out...



Nanti story-story lg yea....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...