Bersama Selamanya..

Daisypath Anniversary tickers

Our Little Caliph

Lilypie Fourth Birthday tickers

2nd caliph

Lilypie Third Birthday tickers

Akhirnya....sampai gak seru nk update blog nie...
entah la..kadang-kadang tak taw nak tulis apa kt blog nie..
byk sebenarnya nak cerita tapi xtaw nak mula dari mana....

part by part ea....relax2x...

ok 1st nak cerita pasal vacation aku dengan budak2 ex skola aku iaitu EX-TSB '88..
giler seronok weyh...
actually benda ni aku yg plan...
coz nk sgt g pantai..rindu gilerr nk hirup udara segar kt tepi pantai tu..
chewahh..ayat xbole blah...
ni maybe 2nd gathering kami la..
1st kami da buat di guNung LEDANG..
itu la sweet memories...

maka...pada 19 JUn 2011...plan itu telah dilaksanakan..



seramai 12 orang yang join..
sebanyak 3 kereta yang berkonvoi ke BATU LAYAR...
hehehe..jadi la..dari tak ada kan...



biasala kan...masing2 da dewasa...da matang..so..
berapa kerat sangat la nk join vacation macam nie.


agaknya kalau aku jemput akak sedara aku SITI NURHALIZA atau
cousin aku ERRA FAZIRA, or kawan sekolah lama aku TIZ ZAKIAH..
confirm semua batch aku turun padang kot..
hehehe....

Kitorang deal dalam pukul 8.00..pick up semua budak2 then gerak la g BATU LAYAR...
Sampai sana dalam kul 10.30 kot..kalau tak silap..
cuaca ok..xberapa panas...mula hidupkan bara utk buat bbq...





but,masuk jam 12.00 tgh hari..cuaca dah terik giler...
tapi relax je..kata pantai kan..
budak2 ni kalau dah jumpa air..lupa daratan terus...

dlm pukul 1.30ptg,cuaca berubah menjadi mendung...
then...hujan turun selebat-lebatnya wa cakap lu...
berlari bertempiaran kitorang selamatkn barang2..
terutama ayam yang siap di panggang tu...

paling kelakor, semua kelam kabut cari kunci kereta
yang diorang letak dalam beg aku..
hahaha..kelakar giler...
cari punya cari,sampai basah kitorang..
iye la.,...mana taknya..semua barang termasuk spek mata,rantai,jam,kunci kete..
semua sumbat dalam bag aku..
hahaha,.,rasakan...


tapi best gak mandi air hujan...
bukan selalu kan..
kitorang tunggu sampai hujan berhenti,dlm kul 2.30 ujan pun mulai reda...
kami pun sambung mandi..(aku xmandi pun)..heheh
jalan2 kat tepi pantai selepas hujan turun..


rasa sangat fresh...
xpanas langsung...




dalam kul 3 lebih..kami pun beredar la..
bergerak ke bandar kota..
singgah di surau sebentar..menunaikan kewajipan...
dan bersiar2 di bandar kota...


and lastly,kitorang pun singgah makan malam..
seronok tak terhingga...


but..bukan sampai situ je..
ingatkan terus balik rumah..
sat lagi,,diorang plan nak pergi karaoke pula..
ikutkan la...
kami singgah dekat ALI BABA karaoke..
kat giant tampoi tu..



lepak sana...nyanyi2x..
baru la balik ke rumah masing2...

next plan....wait n see,.....xsabar nya...
Shawl..Shawl..waa...first time saya nak join contest giveaway nie...teruja plus neves..hehehe...coz saya memang crazy wif shawl...tat y nmpk je post contest nie saya terus teruja nk join..

ok..Firstly nak terangkan pasal owner contest nie..

Little Mama Diary...

Dia nie seorang yang baik hati sangat coz sudi untuk buat contest nie pada blogger2x...Tujuan dia anjurkan contest nie adalah sebab dia xberapa minat nak pakai shawl n dia cakap mcm leceh skit la coz nak kena pin n lilit2...so, mostly shawl yg dia ada masih baru dan berniat untuk menghadiahkan kepada sesiapa yg bertuah..heheheeh.. (hope saya bertuah yea Little Mama Diary)

Cara nak Join Contest nie:-

  • Buat entri ringkas kat blog pasal Contest ni. ---> DONE
  • Bagitau ID follower dalam entri ---> yanieluvislam
  • Link balik ke blog I ---> DONE
  • Bagitau Sebab Nak Shawl – satu ayat je pun boleh. ---> (kat bawah yea) ---> DONE
Sebab nak shawl:-

Buat pengetahuan cik Little Mama Diary, saya adalah crazy fan shawl...hehehe...sebab apa saya suka pakai shawl, mudah, senang, nampak sweet sangat n jimat masa. Sejak shawl diperkenalkan,saya mmg asyik pakai shawl je la..tapi shawl yg saya ada cuma shawl anting2 and pashmina je......ialah memandangkan saya seorang mahasiswa,so memang sesuai la coz jimat masa n selesa...saya teringin la nak menang shawl cik Little Mama Diary coz saya belum lagi mempunyai collection shawl2 yg cik Little Mama Diary nyatakan. Teringin gak nak pakai yang style2 nie... Kalau menang..boleh la bergaya shawl tu tyme raya nanti kn...

S --> Shawl menambahkan confident dalam diri saya
H --> Hana Tajima merupakan idola saya dalam 'shawl style'
A --> Anggun itu melambangkan peribadi seorang wanita
W --> Wanita yang memakai shawl bg saya look so sweet n chumeell
L --> Lasak.itulah yg bole disimpulkan..pemakaian shawl amat sesuai utk xtvt lasak bg kaum wanita..krn ia mudah,selesa, n simple..Spt sy yg gemarkan xtvt lasak spt hiking, jungle tracking,...so,ianya tidak mengganggu xtvt yg dilakukan.
  • Tinggalkan PERMALINK entri kat bahagian komen ----> DONE

Ada 7 Shawl Cantik Untuk Dimenangi!!


cepat..cepat...sebelum tarikh tutup pada 13 July 2011... Untung-untung kalau menang bole la pakai shawl tu tyme raya kan Little Mama Diary....
hye buddies....

wah...lama betul yani xupdate blog nie..bersawang..bersarang daa...auchhumm...achuumm...(alergi habuk)...heheheh

now...dah dekat 1 minggu duduk rumah...After habis Kursus 3P...memang duduk rumah je la kerjanya.. Banyak dah apply kerja dekat internet...tapi satu pun masih belum sangkut lagi...

hmm...so,bila duduk rumah..tangan nie gatal je nak pergi dapur buat sepah..hehehee...
apa lagi gi memasak la....cuba resepi2 baru...

setakat nie dah try 3 resepi..at least sume bole tahan la menjadi...xmembazir..hehehe....

1st resepi..yani try buat kek batik..

actually buat kek batik nie mudah je...and yani paling suka buat kek nie..coz xpayah nak kena bakar or kukus....juz panaskan atas api then sejukkan,...mudah kan...
lepas tu coklat pula tu..memang favourite la kan,,,

2nd resepi yani try buat kek mentega pelangi...kek ni pun senang sikit...juz kukus je..tapi kena ikut juga resepinya..kalau tak..memang tak naik la kek nya tu,,,part paling best time letak warna2 tu...lawa sangat...



3rd resepi yani buat muffin choc raisin....
resepi ni tak berapa nak menjadi sangat coz topping coklat tu yanie terlebih letak marjerin....so,jadi tercair la...but kek nya jadi..hehehehe


hari nie pula wat dadih orange je...letak cincau skit..hehehe...sedap la cuma termanis skit..heheh...terlebih gula...but manis2 buah je kot org ckp..(sbnrnya manis boleh buat org kena kencing manis dadih tu..) heheheehe...

Bosan gila la duduk rumah sekarang nie...nak kerja xdapat2 pula..ttakpe2x..kena usaha..usaha tu penting...ada juga kawan2 tolong..tapi tak bole nak berharap sangat..kena usaha sendiri...tapi nak keluar naik bas pergi cari kerja pun masih belum ada mood lagi..mood mari la datang...cepat2...saya nak kerja...saya nak gaji...hukhuhkhuk....nangis da nie...orang lain semua dah bekerja...sabar yea cik yanie..Insyallah..rezeki ada di mana2....

Kawan2..doakan saya cepat2 dapat kerja yea....AMIN....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...