Bersama Selamanya..

Daisypath Anniversary tickers

Our Little Caliph

Lilypie Fourth Birthday tickers

2nd caliph

Lilypie Third Birthday tickers



hehehe....lump sum aku update sume citer pasal kahwen...letih dah nak bertangguh-tangguh lagi....Selagi mood menaip ade nie...yok kite teruskan..chaiyok...chaiyok....

Ok, jom kita teruskan...
Wedding guest book nie aku DIY sendiri je...
beli buku dekat kedai buku POPULAR...
and then, aku balutkan dengan kain satin...
hias sikit-sikit....
beli felt paper...gunting sana sini...hehehe...
tadaaa...siap dah...
template dalam tu google je kt tenet...
then print...
akhirnya siap laa...
jadi la wedding guest book yang diidam-idamkan selama ini...
puas hati sebab dapat hasilkan dengan tangan sendiri....

2nd page of this book...

Wedding guest book nie digunakan untuk tetamu-tetamu yang hadir mencatatkan ucapan dan sebagai satu kenangan buat ku bila baca-baca balik tulisan mereka....
dalam buku nie juga aku tampalkan kad-kad yang diberikan....
nampak cantik je....







Antara sebahagian ucapan dari para tetamu yang hadir...





from my ex-classmate SMKTSB











hadiah from my classmate time kt Uitm Shah Alam....
thanx korang....


 signage or penunjuk arah nie pun aku DIY sendiri jugak....
puas ati den..heheheh




 
ini hasil wedding guest book aku selepas majlis...macam belacan pun ade...
hehehe....kotor sikit...banyak tangan kan...kalau taw aku balut dengan sampul plastik bagi tak melekat kotoran...hehehehe..

apapun aku tetap sayang giler buku nie...kenangan sampai tua taw....
bila baca balik..ketawa sorang-sorang.....

untuk part II nie nak share kan gambar-gambar bersama keluarga dan teman-teman tersayang yang sudi hadir dan memeriahkan majlis persandinganku...
Terima kasih korang,,,,
wif my lovely parent.....Sayang korang ketat-ketat....
love them till jannah.....
 wif my parent's in law....


wif my gojesss frenz....BFF, Buddies, Sahabat ,Teman..
...sume utk mereka....
Setia berada di kala susah dan senang....
Terima kasih korang sudi menemani di hari Bahagia ku....

ex classmate 5SI1, SMKTSB..


ex-RKA mates...

ex-roomate tersayang...sudi datang dari Kelantan and Kuala Lumpur...
terima kasih sangat-sangat korang....

 ex-schoolmate......thanx gathering sesama dtg majlis ku....


bilik pengantin yang dihias simple dimple je.....

bunga tisu hasil DIY sendiri....
akhirnya dapat merealisasikan impian membuat bunga telur dari tisu....

hantaran dari side aku and side Incik Suami.....

Sepupu-sepupu ku....dah beranak pinak dah.
Family Kak Roha dan Abang Ngah...

ex roomate dan U mates dari Segamat....
thanx Yana and Erin....

ni kek tiga tingkat aku...
Ihsan pic: Bridal Kayangan...

ehsan pic: Bridal Kayangan...

full pic pelamin aku..
Ehsan Pic: Bridal Kayangan...

Baju Nikah dari Bridal Kayangan....dipakai semasa hari akah nikah ku....suka sangat baju nie...

Full dress baju persandingan ku...
Ehsan Pic: Bridal Kayangan....

Bridal kayangan adalah bridal yang aku ambil untuk menguruskan segala hal perkahwinanku termasuk catering, photographer dan pelamin, kek, baju......semualah...
All package included...
Dengan harga yang sangat berpatutan..
puas aku survey pakej perkahwinan..semuanya Ya Allah...harganya boleh pengsan tengok...
dengan Bridal Kayangan kita boleh still bincang and discuss tentang pakej yang kita nak sesuai dengan harga yang kita mampu bayar.....best sangat....
Baju boleh design sendiri...tanpa ada sebarang cas tambahan dikenakan...
sangat-sangat suka dengan servis yang diberikan oleh team Bridal Kayangan...

Sapa-sapa yang masih tercari-cari perunding perkahwinan dan pakej2 perkahwinan yang berpatutuan or berminat untuk ambil servis dengan Bridal Kayangan,

 boleh lah hubungi En Saiful, owner Bridal Kayangan di talian 017-7390905, hanya di Area Johor bahru sahaja yea....

sempat promote..tolong-tolong bride2 to be di luar sana je....mana taw dapat membantu korang...
Kita imbau kembali majlis yang berlangsung pada bulan 4 yang lalu...hampir 5 bulan lebih berlalu tu....tapi segala memori dan kenangan still terpahat dalam ingatan nie...chewwaahhh...gitu ko...

Majlis persandingan yang diadakan di Dewan Raya Taman Ungku Tun Aminah, Skudai, Johor Bahru pada 13 April 2013 berlangsung seperti yang dirancang...

Alhamdulillah, cuaca cerah, tak hujan....cuma pengantin je sampai terlewat sikit dari masa yang ditetapkan....
hehehee....ampun..maaap.....
macam biasa..orang Johor mesti ada adat tol-tol kan...tol berbayar tu...rasanya kena lepas 2,3 tol kot...bankrap la Pak Adie oiii...huhuhhu....time nie aku dah standby atas pelamin da...tunggu Cik Somi dtg je...
haaa...tu ha,aku setia menanti Incik Suami di Pelaminan....
Tema yang di pilih Baby Blue + Pink..thanx Bridal Kayangan merealisasikan dress yang cantik gojesss giler nie..I like it....
 Bapa ku sedang menepung tawar...


Giliran Pak Mertua pula...




Nenek Incik Suami menepung tawar....

Ibu Mertua ku pula menepung tawar.....

amboi...amboi....suka yea mak n ayah aku nie...apa yang digelakkan nye pun tak tahu la...mesti Incik Suami kena mandi dgn air mawar la tu...

 bersantap time.....Raja dan Permaisuri sedang bersantap....jangan ganggu...heheheh..
tapi takde maknanya...Memang xdan nak makan pun.....berlakon je tu...
sibuk kena bergambar je....

jeling ape la tu kan...
Wif my lovely bridesmaid...cantik kan cik Wawa nie...
Jatuh Chenta dengan  dress kawen nie....

 diakhiri dengan pic potong kek....kek bertingkek-tingkek.....

Rasulullah s.a.w bersabda. " Tiga perkara yang jangan dilambat-lambatkan, iaitu solat apabila telah masuk waktunya, jenazah apabila telah siap (urusan mandi dan kafan) dan anak gadis setelah ditemui (pasangan) yang sesuai untuknya. (H.R. Tirmidzi).


Part II will be continue soon...stay tuned....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...