Bersama Selamanya..

Daisypath Anniversary tickers

Our Little Caliph

Lilypie Third Birthday tickers
"Riang Ria di Aidilfitri"

Ok...sambungan hari kedua "Road Tour Aidilfitri" untuk rumah ke 5...gigih gila kan kitorang beraya sampai tak ingat dunia...
dah alang-alang pukul 11 kan...teruskan je la...Esoknya pun hari sabtu..masing-masing cuti kan..so, boleh la balik lewat sikit...

Hari KeDua

Tarikh:  7/9/2012 (Syawal 20) 
Hari:  Jumaat 
Jam: 11.30PM
Rumah Kelima : Aien Salleh


Ungku Chik yang baru pestime nampak muruku...kesian kan dia..hehehh...
tu lah..duk merantau lama sangat kat negeri orang...

Ok..tu khusyuk tengok tv ke...or khusyuk dengar arahan tu??

Tidak lupe juga untuk mengambil Potret Ex-TSB'88 sebagai tanda kenang-kenangan..hehehehe

dan rumah yang seterusnya dan merupakan rumah terakhir untuk Hari yang kedua...
kali ini rumah Atiqah Mazlan....agak jauh sikit dari rumah sahabat-sahabat yang lain..

rumah dia terletak di Majidee...so, kami 3 kereta dengan lincahnya bergerak ke rumah iqa...sebabnya time tu dah pukul 12 tengah malam....serammm...hehehe.


Hari KeDua

Tarikh:  7/9/2012 (Syawal 20) 
Hari:  Jumaat 
Jam: 12.40PM
Rumah Keenam : Atiqah Mazlan

 

Comel kan budak nie...Lupa pulak nak tanya nama dia...Semua pun panggil dia 'Abang'...so..ikut je la panggil abang....Time nie dia seboleh-boleh nak senyum bila orang amik gamabr dia...siap ade bunyi lagi..'bunyi "eeeee"..tu yang pic dia jadi macam tu...mata tertutup terus...hahaha...kelakar betul...


Scene 1:  Ok..sila perhatikan betul-betul.....
tengok budak lelaki posing macam mana..kitorang pun tak perasan diorang bole posing sampai macam tu...Senyap tanpa bunyi gerakan....ye la..mata semua dah pandang kamera kan..Sat lagi....cameragirl tu senyum-senyum..macam pelik la kan...Kitorang apa lagi....toleh je belakang...Ha!!!!1


Scene 2: Kantoiii Suda....time nie belum perasan lagi..tapi kitorang yang perempuan ni dah rasa macam ada something wrong je kan..Apa je lah agaknya budak2 lelaki ni buat kt belakang..takot-takot la diorang pedajalkan kitorang dengan letak gaya tanduk la..ape la kan....dah cacat nanti gambarnya...



Scene 3: Akhirnya...Terkantoi suda.....Sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah jua..Hahahhahaha
Gila kelakar.....kan dah malu diri sendiri....heheehe..
korang memang sporting la..sempoi....

Hope next year..bole gathering macam gini lagi kan.....

Kami dijamu dengan laksa Johor...My favourite food tu..Thanx a lot Iqa sebab sediakan juadah nie....Memang kalau nampak laksa johor je confirm kena makan punya..heheheh...Addicted gila...baru nama anak Jati johor kan..hheeh..So,sapa nak jadi laki aku kena pandai masak Laksa Johor..boleh gitu?? hehehe

Tapi aku suka je semua laksa...laksa penang, laksa kelantan, laksa sarawak...laksa ape lagi??? yang ini je lah antaranya yang aku pernah rasa....memang Mantopp gila......lagi lagi laksa Sarawak...pergh....terimbau zaman PLKN dulu....

Time nie kitorang berlumba sapa cepat habis makan laksa..hahaha....giler la kan...tengah-tengah malam dok memekak kat rumah orang....
Nasib la parents dia dah tido....
Kalau tak...confirm kena pelangkung sorang2...hahahaah...


 Tengok balik pic nie kelakar la pulak..terliur weyh...
Rasa macam nak cari laksa Johor sekarang jugak...heheeh


Semua orang tengok je si Fir nie..dengan muka yang mengantok amat..mata dah kuyu giler...tapi pinggan penuh dengan laksa....tengok je la time tu kan dah pukul 1 lebih...Elak muka dye terbenam je dalam pinggan laksa tu...hahahahaha


Dan, ain sebagai juri pertandingan yea..hahaha..
Gaya dah ade..ape je lah yang diterangkan oleh ain tu kan..semua pun tekun dengar...Nak menang la katakan...



Inilah kami..Geng Bas Sekolah..ea..bukan...Geng Ex-TSB'88...
Moga tautan ukhwah ini akan terus terjalin sampai bila2...
Insyallah....Amin...

Kejadian tidak di duga..

Selepas pulang berhari raya di rumah Atiqah Mazlan..
kira-kira jam 1.30a.m pagi kitorang baru bergerak pulang...
Ada kejadian tidak di duga berlaku...
Jeng..jeng..jeng....agak-agak ape??
Jumpa hantukah di pagi buta nie...
Ce teka....serammmmm

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

--
-
-
-
-
--
-
-
-

--
-
-
Aku pun tak tahu yang diorang sume lepak sampai 4-5pagi...
Esok nye baru tahu cerita nie...
rupa-rupanya..kereta ungku chik rosak daaa...
nasib baik masa tu dah dekat nak sampai rumah....
Aku dan wawa tumpang kereta Anati...
so, Anati hantar kami balik dulu...
hehehe..nasib la aku dah sampai rumah dulu..
kalau balik 4-5 pagi maunya aku kena tidur luar...

Kesian diorang..kena temankan kereta rosak tu sampai ke pagi...
Kereta ungku chik da tersadai kat damai jaya...
Sampai panggil Apex and Golok datang tolong...Diorang ni mekanik...hehehe

TAPI DUKACITANYA MEKANIK PUN XBOLE WAT APE....KENA PANGGIL TOING JUGA...

Pqa ni sempat lagi posing2..heheeh....orang tengah risau tu..macam mana nak balik kan...dah tengah malam buta lagi...

Si usop nie pun sempat singgah sebelum pergi keje....dia masuk keje kul 3 pagi kalau tak silap...drop by kejap tengok2 keadaan diorang..hehehe...aku time ni dah lena tidur da..maap yea korang...


Sempat lagi tu singgah kedai tapau cikedis..Ni mesti kes si fiha lapau la nie....
heheh..da gaya piknik da aku tengok..tapi piknik di tepi longkang...heehehhe


Ain sedang merenung nasib...bilalah dapat baliik rumah untuk tido nie..Mata dah berat giler nie...heheeh..

Tamatlah kisah hari kedua kami beraya...macam-macam ragam kan...
tapi itulah yang manisnya....

HARI KETIGA AKAN DI UPDATE..... 
TO BE CONTINUE....STAY TUNED YEA...


Untuk hari kedua nie...sebanyak 6 rumah kami akan terjah..
eceh...dah macam pasukam Melodi la pulakks...
Hari KeDua

Tarikh:  7/9/2012 (Syawal 20) 
Hari:  Jumaat 
Jam: 8.00PM
Rumah Pertama : Maisarah

Alhamdulillah..untuk malam kedua pula...ahlinya bertambah sedikit berbanding hari pertama......


 Thanx tuan rumah..sudi mengundang kami beraya ke rumah anda...
seronok ada anak-anak linda tu..Meriah je rasa suasana malam tu..dengan keletah budak kecik 2 ekor nie...

Tuan rumahnya yang pakai tudung hitam berseluar track suit tu...Cik Syaida Maisara....

sesi bermaaf-maafan....untuk malam nie...kami ade photographer professional...so..gambar untuk malam nie berquality la sikit yea..
Nampak cantik je...sapa yang edit...aku jugak..hahahaah (sempat lg nak puji diri sendiri tu....heheh)


Hari KeDua

Tarikh:  7/9/2012 (Syawal 20) 
Hari:  Jumaat 
Jam: 9.00PM
Rumah Kedua : Afiqah

Wawa.sedang menghidangkan makanan...

Rumah seterusnya rumah Cik Afiqah....seronoknya berjalan raya bersama-sama ex-schoolmate nie ialah dapat saling ziarah-menziarahi antara satu sama lain..dapat bertemu orang tua mereka....So...at least dari situ mak ayah mereka tahu lah dengan siapa anak mereka berkawan..selalu lepak and hangout....dah kenal.xade lah risau orang tua kita kan..


 ini lah tuan rumahnya yea..Smile pqa...peace yoo!!!..
alolo tombam..tombam....comelll.....
geram betul dengan pipi dye nie...nak cubit-cubit je...

sempat menyelit yea tuan punya blog nie..apa daa....


Ok..nak jugak yea berposing di luar rumah..Silakan lah yea...

dari kanan: Afiqah, aku, Anati, Ikmal, Ungku Cik (anak Zaiton Sameon nie weyh...bukan tipu..mmg betul pun) , fir, and kat belakang tu, Usop...

ade satu story nie..dulu aku suka giler lagu 'Menadah Impian" nyanyian Zaiton Sameon...tak percaya?? boleh tanya budak2 kelas aku..hehehe
Hari2 suruh Nazlee nyanyikan..hahahaha..padan muka ko lee...jadi radio aku..sapa suruhh suara ko sedap...Nasib baik la ko rajin melayan kawan ko sorang nie kan..
sweetttt.heheheh....memang xbole lupa lah kenangan Zaiton Sameon tu....

Hari KeDua

Tarikh:  7/9/2012 (Syawal 20) 
Hari:  Jumaat 
Jam: 10.00PM
Rumah Ketiga : Fiha

Untuk rumah ketiga, kami terus ke rumah fiha....
si jelita sorang nie...

see...Jelita kan dia,,,hhehehe


Menu kat rumah si jelita nie banyak...
Kenyang perut kitorang semua...
Ada LONTONG, SAMBAL UDANG, MAKARONI GORENG, KUIH RAYA... 
hehhee...
Terima Kasih pada keluarga ko yea fiha..susah-susah je masak-masak bagai.....

Kembong perut kitorang...Maunya xkenyang makan...dari rumah pertama asyik makan berat je...gemoknya xjugak (sampai marah orang tu cakap kita nie kurus je)..huhuhuuhuh

Sorry la awk..badan saya nie memang maintain je dari dulu hingga kini..xdapat buat apa la...


 sedang menghidangkan makanan yea...
sempat posing lagi....


ha..usop nie..makan banyak giler kat umah fiha..
dia cakap mak fiha masak sedap...
4 kali tambah kot.....
abes lah boncit perot ko lepas nie...
dah xmacho nak naik pelamin bulan 11 nanti...
hahahahaa

Kitorang dah nak balik pun..dia xabes makan lagi...kitorang kena rushing sebab ade banyak lagi rumah nak kena terjah malam tu..tapi mamat ni bantai sampai xbole bangun seyh....
Apa lagi...tinggalkan dia sorang-sorang makan sampai kenyang..kitorang angkat punggung dulu..hhahaha



 time bersalam-salaman..bermaaf-maafan...
Maaf Zahir Batin yea..



nie nak bermaaf-maafan ke nak posing nie..aisyhh..pantang yea nampak camera...hehehhe



Hari KeDua

Tarikh:  7/9/2012 (Syawal 20) 
Hari:  Jumaat 
Jam: 11.00PM
Rumah Keempat : Linda

Jam dah menunjukkan pukul 11...Hari semakin lewat...tapi orang dah jemput datang kan....kena la shortkan masa untuk ke rumah-rumah berikutnya....

Next, rumah linda & amad....


ni la anak beliau...dua orang HERO...
comell kan...

yang si Ajib tu kenapa?? gaya mak Jemah sangat kan...hehehe
Ajib la photogrpaher yang diimport dari BP...
gigih kan beliau datang semata-mata nak beraya dengan kitorang...
Thanx a lot buddies...

Ok lah..untuk rumah kelima & keenam akan disambung ke entry berikutnya yea....

Stay Tuned....
Mood mengupdate blog dah mai dah....semenjak tukar template baru nie..rajin la pulak jari jemari halus ni nak update blog kan...Layankan je la yea....

Kali ini aku nak cerita pasal Aidilfitri yang lepas...cerita je dah basi..tapi entry panas lagi yea...
Sekadar menjadikan ianya sebuah kenangan yang mungkin suatu hari nanti apabila badan semakin dimamah usia, dapat lah kiranya menjenguk2 kembali entry2 lama dan menggamit kenangan lalu kan....itu pun kalau blogspot ni masih wujud lagi...Hehe....hopefully blog ni still wujud la even tahun dan umur bertukar....banyak sangat kenangan dalam nie...
.
Cerita kali ini adalah berkenaan sahabat-sahabatku...
Bermulanya kisah, seorang sahabat bertanyakan kepada aku, "yanie, gang TSB xde ke nak wat raya taun nie"??

pastu aku cakap la "xsure la wak..cube tanya kawan2 yang lain" al maklum la time tu bizi sikit dgn wedding my sis....

So, aku cakap kt dye..kalau nak beraya rumah kawan2 & cikgu, plan after my sis wedding selesai...

Every year, inilah rutin kami semua..memang xpernah miss untuk pergi beraya rumah kawan-kawan sekolah....dengan jalan beraya begini je dapat together-gather jumpa diorang semua..kalau tidak..susah giler nak hangout sesama..masing-masing ade komitmen tersendiri....al-maklum lah masing-masing dah bekerjaya..chewahhh!!!..Kalau dah kawen esok-esok...lagi lah susah nak jumpa kan...

So, maka dengan itu...tertubuhnya la event "ROAD TOUR RAYA EX-TSB 2012"
bermula pada 

Hari Pertama:

Tarikh:  6/9/2012 (Syawal 19) 
Hari:  Khamis, 
Jam: 8.00PM
Rumah Pertama : Anati 

inilah kawan-kawan saya...geng ex-tsb'88

hanya ini yang mampu dikumpulkan..niat dihati nak kumpulkan semua batch 1988...tapi ini je yang termampu..heheheh


Tarikh:  6/9/2012 (Syawal 19) 
Hari:  Khamis, 
Jam: 9.00PM
Rumah Kedua : Ayep

camwhore girl...hehehe...

kalau nak taw..mereka semua 1 kelas dengan aku time form5 dulu...heheeh..tak sangka kitorang dapat unite balik macam dulu...cuma budak lelaki kelas kitorang je yg payah betul nak jumpa..masing2 ade komitmen...

budak lelaki yang dalam picture2 nie sume kelas lain-lain...nasib la diorang tak segan nak join kitorang...Boleh bayangkan tak..time sekolah dulu...aku memang tak rapat sangat dengan geng-geng lelaki...sebab budak kelas aku ade 3 orang je lelaki melayu..yang selebih nya pelajar cina....so..rapat dengan Hasef, Nazlee & Lopez je la...entah macammana after sekolah dan sejak wujudnya Facebook..sume jadi xrase segan...boleh bertegur sapa dan bertanya kabo.....Alhamdulillah..dapat mengeratkan silaturrahim antara mereka....Kalau dulu..rasa macam ada gap je aku dengan budak lelaki kan...





gelagat kami di rumah Ayep a.k.a Syarifuddin Sumardi...tu belum ade anak-anak lagi tu..kalau dah ada anak-anak pasti lagi meriah dan huru hara kan...hehehe....


Tarikh:  6/9/2012 (Syawal 9) 
Hari:  Khamis, 
Jam: 11.00PM
Rumah Ketiga : Usop

Rumah terakhir untuk Road Tour Raya Ex-Tsb'88 untuk hari yang pertama...
Rumah Abang Long a.k.a Abg Kawasan..
hehehe..sebab gaya dye cam abg2 weyh..
Bulan 11 nie dah nak kawen...COngratez Usop...
Setakat yang aku kenal budak lelaki sekolah aku nie..
semuanya dah pikir masa depan....diorang nie kebanyakannya ramai yang dah kawen and bertunang...

Yang ladies je still single..hehehe....dasatkan...sepatutnya perempuan la yang kena lebih risau dari lelaki...ni dah terbalik pulak aku rasa...
Tapi xpe lah..dah jodoh diorang sampai awal kan...Syukur Alhamdulillah...

rumah Usop dah bertukar kaler hijau...
dah macam kat disco dah gayanya....hehehhhe


Jelingan maut tu USop oi...Control sikit...Xpuas hati ape lah dengan Afiqah tu ea...

Tamatlah Hari Pertama "ROad Tour Raya Ex-TSB'88" kitorang...
Untuk hari kedua pasti lebih meriah dan seronok...
TO BE COntinue...

STAY TUNED yea.........



wehoooo!!!!

Let's me introduce to all of u, eceh..speaking pulak...speaking terabur ade hati nak speaking..
heheeh..pedulikk r...

My sweetheart..gila perasan kan....
Cute kan muka dye..
Handsome kan...

Actually nak suh korang tengok Citer BOys Over Flower.

 





ha..cair x korang tengok..ayokkk....xtaw..

Actually kisah Boys over flower ni pasal budak-budak sekolah...Diorang ni macam group elit la..sume yang masuk sekolah tu jenis mak bapak giler kaya2 punya...swasta kot..yuran beriban....pastu ade la sorang gadis miskin nie....ats sebab tertentu, dia pun terjebak masuk sekolah nie sekali..So bermula la kisah suka duka gadis comel yang miskin ni kat sekolah elit tersebut...

Gila kena buli je pompuan nie..memang nanges la kalau tengok...

Yang penting story nya happy ending.....

Enjoy ur watching yea...


siyes chumell giler.....

Mengantuk gila ditambah lagi dengan hujan lebat melanda JB sejak jam 3pagi...uii...kat opis pun rasa nak tido...
video

Alhamdulillah..Shila Amzah berjaya mengharumkan nama negara dalam bidang nyanyian yang diceburi beliau. Shila Amzah telah muncul Juara dengan mengalahkan negara-negara Asian yang lain antaranya Thailand, India, China, Korea & Singapore dalam Asian Wave 2012 di Shanghai, China...

dengan attitude dan cara pemakaian nya yang berhijab,..itu tidak menghalang Beliau untuk muncul Juara kan...Bole nampak la yang Juri2 tu sume berlaku adil...tanpa mempertikaikan pemakaian tudung...


Mungkin ade yang berfikir, atau berkata dalam hati 'ala..setakat menyanyi je kot....xmasuk Syurga pun" kau ada???/ nak komplen orang lain pula....heheh

At least, shila amzah nie telah menggunakan bakat dia untuk mengharumkan nama negara..Mana lah tau esok-esok..dia ceburi bidang tilawah Al-Quran  pula kan....terkejut berok korang...Sejuk perut mak dia mengandung..sekarang pun dah sejuk agaknya..bawa pulang hadiah lumayan....Dapat bantu keluarga kan...Muda-muda lagi pula tu..
Kau ada???

So..ape kata kita saksikan lagu nyanyian Shila Amzah yea...sebagai halwa telinga je....

video


video



video

and terkesima sekejap dengan lagu Siti Nurhaliza "Bukan CInta Biasa" yang dinyanyikan oleh Peserta China tu...Mak aiii vokal sebijik Siti...huhuh....


hi!!... esok 25/09/2012.. birthday kakak aku..
kakak aku yang sorang tu je la weyh....huhu..
teringin nak wat cake utk dia...tapi alamak...kena tunggu gaji ler...
nak beli bahan2...

igt nak wat kek chocolate mousse..hehehe
resepi dapat dari kak Ana Suzana..

nak try wat kek yang dia ajor nie...Suka sangat try resepi2 kaka Ana..sebab semua resepi dye ade step2...and segala ingredient beliau tunjuk one by one...

Hope niat aku nak wat kek utk my sis ni tercapai la yea....

Kalau sesapa nak resepi kek choc mousse Kak Ana Suzana..
bole ke blog Beliau..

Resepi Kek Choc mousse Kak Ana Suzana

semoga semua sihat-sihat sahaja..

Tajuk entry...hehhehe..xtaw nak tulis tajuk ape..so..jeng--jeng--jeng je la..
nak tahu apa cerita...

Akhirnya aku berjaya tukar template blog nie..hahaha..
gila sadis kan baru sekarang dapat tukar..

lama dah cari template seindah kalbu meruntun hati nie...
susah betul nak cari yang kena dengan jiwa..
tadi ushar-ushar godeh-godeh blog...
finally jumpa gak yang berkenan di hati...

ini template lama blog aku..pernah juga beberapa kali tukar template ke template yang lain..
tapi still rindu yang ini jugak..
so tukar la balik kn....
tak tahu kenapa warna orange + hitam tu betul2 matching and nampak hidup je...
tapi da dekat berapa tahun guna template nie je..dah mula rasa bosan...
need a new one..hheheehhe
nasib baik la sume nie free..
kalau berbayar..mahu bankrap aku duk sibuk tukar-tukar kan...


Template blog lama aku...Cantik kan..hahaha...gila ape puji diri sendiri...


So....setelah berkurun lamanya aku pakai template kat atas nie...
pada tanggal 20/09/2012 bersamaan hari KHAMIS merupakan tarikh bersejarah sebab

JENG..JENG..JENG......

aku tukar template kaler favourite aku....
giler tak cun..kaler PINK kot...pergh....warna yang sangat soft dengan bunga-bunga yang nampak fresh and hidup...
kan..kan..???? angguk je la yea...


tadaaa....hehehe...cun x..Blog ku berwajah baru.....??

Ok..disebabkan komputer kat opis tu outschool...so aku xbole nak edit2 pic....harapkan photoscape and paint je la yang ade dalam tu..itu pun aku install sendiri...
Memang sakit jiwa gune komputer  kat opis tu...
aku rasa kura-kura yang berjalan tu pun lagi laju dari loading komputer aku...
Memang sangat..sangat..sangat...slow....
nampak tak aku tekankan SANGAT tu,..itu maknanya aku memang benar-benar SERIUS...
tunggu nak campak lombong je agaknya kot...
Nak harapkan Bos belikan yang baru...huhuhuhu....
tunggu sampai bertanduk la memang takkan dapat
sebab Bos aku KAF DAL KAF WAU TA
KEDEKUT...
heheheehh...

Tapi nak edit kat umah pun...
malaslah  ea bukan..
Masalah juga...
sebabnya...Lappy version Acer nie..
yang aku beli time study dulu...
dah buat hal...
xsuka betul la...
dengan wifi card nya rosak...
loading lambat...
huishhh...tension mak...

Kesian kan.....so sekarang nie..kalau aku nak online kenalah guna usb cable internet...
sadis betul...
Kalau time nak menunggu loading nya jangan cakap la..
Bole bayangkan kalau aku uli tepung nak buat karipap, aku gelek tepungnya..kelim kasi comel..pastu goreng....
korang bole bayangkan tak berapa lama step nak buat karipap sampai siap digoreng..
hah..macam tu la loadingnya lappy aku nie..
Nak install photoshop pun dah xlarat sebabnya oleh masalh-masalah di atas..

Terpaksa la pendamkan saja projek edit-mengedit..mengtouch up segala pic yang ade sekarang nie...
RIndunya nak edit pic lagi...

Ada sapa-sapa nak hadiahkan or sedekahkan aku lappy baru x???
OHsemmm sangat la orang tu kalau ianya jadi kenyataan kan...

Terpaksa la kumpul duit lagi nak beli lappy baru...Oh Man....!!!!

Sabar je lah!!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...