Bersama Selamanya..

Daisypath Anniversary tickers

Our Little Caliph

Lilypie Fourth Birthday tickers
"Riang Ria di Aidilfitri"

Ok...sambungan hari kedua "Road Tour Aidilfitri" untuk rumah ke 5...gigih gila kan kitorang beraya sampai tak ingat dunia...
dah alang-alang pukul 11 kan...teruskan je la...Esoknya pun hari sabtu..masing-masing cuti kan..so, boleh la balik lewat sikit...

Hari KeDua

Tarikh:  7/9/2012 (Syawal 20) 
Hari:  Jumaat 
Jam: 11.30PM
Rumah Kelima : Aien Salleh


Ungku Chik yang baru pestime nampak muruku...kesian kan dia..hehehh...
tu lah..duk merantau lama sangat kat negeri orang...

Ok..tu khusyuk tengok tv ke...or khusyuk dengar arahan tu??

Tidak lupe juga untuk mengambil Potret Ex-TSB'88 sebagai tanda kenang-kenangan..hehehehe

dan rumah yang seterusnya dan merupakan rumah terakhir untuk Hari yang kedua...
kali ini rumah Atiqah Mazlan....agak jauh sikit dari rumah sahabat-sahabat yang lain..

rumah dia terletak di Majidee...so, kami 3 kereta dengan lincahnya bergerak ke rumah iqa...sebabnya time tu dah pukul 12 tengah malam....serammm...hehehe.


Hari KeDua

Tarikh:  7/9/2012 (Syawal 20) 
Hari:  Jumaat 
Jam: 12.40PM
Rumah Keenam : Atiqah Mazlan

 

Comel kan budak nie...Lupa pulak nak tanya nama dia...Semua pun panggil dia 'Abang'...so..ikut je la panggil abang....Time nie dia seboleh-boleh nak senyum bila orang amik gamabr dia...siap ade bunyi lagi..'bunyi "eeeee"..tu yang pic dia jadi macam tu...mata tertutup terus...hahaha...kelakar betul...


Scene 1:  Ok..sila perhatikan betul-betul.....
tengok budak lelaki posing macam mana..kitorang pun tak perasan diorang bole posing sampai macam tu...Senyap tanpa bunyi gerakan....ye la..mata semua dah pandang kamera kan..Sat lagi....cameragirl tu senyum-senyum..macam pelik la kan...Kitorang apa lagi....toleh je belakang...Ha!!!!1


Scene 2: Kantoiii Suda....time nie belum perasan lagi..tapi kitorang yang perempuan ni dah rasa macam ada something wrong je kan..Apa je lah agaknya budak2 lelaki ni buat kt belakang..takot-takot la diorang pedajalkan kitorang dengan letak gaya tanduk la..ape la kan....dah cacat nanti gambarnya...



Scene 3: Akhirnya...Terkantoi suda.....Sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah jua..Hahahhahaha
Gila kelakar.....kan dah malu diri sendiri....heheehe..
korang memang sporting la..sempoi....

Hope next year..bole gathering macam gini lagi kan.....

Kami dijamu dengan laksa Johor...My favourite food tu..Thanx a lot Iqa sebab sediakan juadah nie....Memang kalau nampak laksa johor je confirm kena makan punya..heheheh...Addicted gila...baru nama anak Jati johor kan..hheeh..So,sapa nak jadi laki aku kena pandai masak Laksa Johor..boleh gitu?? hehehe

Tapi aku suka je semua laksa...laksa penang, laksa kelantan, laksa sarawak...laksa ape lagi??? yang ini je lah antaranya yang aku pernah rasa....memang Mantopp gila......lagi lagi laksa Sarawak...pergh....terimbau zaman PLKN dulu....

Time nie kitorang berlumba sapa cepat habis makan laksa..hahaha....giler la kan...tengah-tengah malam dok memekak kat rumah orang....
Nasib la parents dia dah tido....
Kalau tak...confirm kena pelangkung sorang2...hahahaah...


 Tengok balik pic nie kelakar la pulak..terliur weyh...
Rasa macam nak cari laksa Johor sekarang jugak...heheeh


Semua orang tengok je si Fir nie..dengan muka yang mengantok amat..mata dah kuyu giler...tapi pinggan penuh dengan laksa....tengok je la time tu kan dah pukul 1 lebih...Elak muka dye terbenam je dalam pinggan laksa tu...hahahahaha


Dan, ain sebagai juri pertandingan yea..hahaha..
Gaya dah ade..ape je lah yang diterangkan oleh ain tu kan..semua pun tekun dengar...Nak menang la katakan...



Inilah kami..Geng Bas Sekolah..ea..bukan...Geng Ex-TSB'88...
Moga tautan ukhwah ini akan terus terjalin sampai bila2...
Insyallah....Amin...

Kejadian tidak di duga..

Selepas pulang berhari raya di rumah Atiqah Mazlan..
kira-kira jam 1.30a.m pagi kitorang baru bergerak pulang...
Ada kejadian tidak di duga berlaku...
Jeng..jeng..jeng....agak-agak ape??
Jumpa hantukah di pagi buta nie...
Ce teka....serammmmm

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

--
-
-
-
-
--
-
-
-

--
-
-
Aku pun tak tahu yang diorang sume lepak sampai 4-5pagi...
Esok nye baru tahu cerita nie...
rupa-rupanya..kereta ungku chik rosak daaa...
nasib baik masa tu dah dekat nak sampai rumah....
Aku dan wawa tumpang kereta Anati...
so, Anati hantar kami balik dulu...
hehehe..nasib la aku dah sampai rumah dulu..
kalau balik 4-5 pagi maunya aku kena tidur luar...

Kesian diorang..kena temankan kereta rosak tu sampai ke pagi...
Kereta ungku chik da tersadai kat damai jaya...
Sampai panggil Apex and Golok datang tolong...Diorang ni mekanik...hehehe

TAPI DUKACITANYA MEKANIK PUN XBOLE WAT APE....KENA PANGGIL TOING JUGA...

Pqa ni sempat lagi posing2..heheeh....orang tengah risau tu..macam mana nak balik kan...dah tengah malam buta lagi...

Si usop nie pun sempat singgah sebelum pergi keje....dia masuk keje kul 3 pagi kalau tak silap...drop by kejap tengok2 keadaan diorang..hehehe...aku time ni dah lena tidur da..maap yea korang...


Sempat lagi tu singgah kedai tapau cikedis..Ni mesti kes si fiha lapau la nie....
heheh..da gaya piknik da aku tengok..tapi piknik di tepi longkang...heehehhe


Ain sedang merenung nasib...bilalah dapat baliik rumah untuk tido nie..Mata dah berat giler nie...heheeh..

Tamatlah kisah hari kedua kami beraya...macam-macam ragam kan...
tapi itulah yang manisnya....

HARI KETIGA AKAN DI UPDATE..... 
TO BE CONTINUE....STAY TUNED YEA...


0 loVe this entRy:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...