Bersama Selamanya..

Daisypath Anniversary tickers

Our Little Caliph

Lilypie Fourth Birthday tickers


Assalamualaikum....


Ramadhan sudah sampai ke penghujungnya...Raya pun xlama lagi bakal menjelang....Ermm...mood nak raya tu masih xada lagi..baju pun xbeli lg....hmmm...xpe la yani...ala kadar je kan...


Keputusan untuk interview MMC hari tu dah keluar (sapa xtahu mMC tu bole reverse post2 lepas yea)...keputusannya agak menyedihkan..aku xdapat..huhuhuhu...Anis and naDia dapat... Tapi aku redha dengan keputusan yang telah diberi, sebab awal2 lagi aku dapat rasa yang aku xlayak pun...Sebab apa xlayak tu,kena tanya competitor2 aku la..hahaha....actually mungkin aku ada reason sendiri kot....Banyak yang aku kena pikir kalau aku dapat jawatan tu...Nak kena cari rumah sewa,transport nak pergi keje lagi,makan minum,bil api air, cost hidup kat melaka tu agak tinggi. Mungkin lebih better aku bagi nad je jawatan tu sebab bf dye ada kat sana, bole pergi keje balik kerja sama2, makan pun maybe boleh jimat..aku je nanti kalau dapat, terkontang kanting sorang2 kat sana...gaji 2k pun msti xcukup nak tampung hidup aku kat sana... Mungkin suratan sudah tertulis. Aku terima dengan hati yang tabah...Insyallah ada rezeki aku di tempat lain mungkin...

Biarlah aku cari rezeki kat negeri aku sendiri dulu..Timba pengalaman banyak2...aku sukakan cabaran.first kerja aku after graduate, aku belajar banyak benda..sebagai pegawai tadbir,semua urusan syarikat aku uruskan, aku belajar buat EPF, SOCSO, check pekerja, kira gaji, filing bil,invois, rekodkan fail pekerja, buat surat rasmi,buat purchasing order.. macam2 la... Mungkin rezeki aku xlama kat situ..hanya sebulan lebih je aku sempat kerja kat situ...hehehe..pastu dapat offer lagi better...aku tak nak lepaskan peluang nie....Mungkin ini tak adil buat Company lama aku,tapi aku terpaksa...MAaf yea bos.

aku xberapa suka environment tempat kerja lama aku..macam xberapa kena dengan jiwa..walaupun semua staff,boss baik n sangat peramah dengan aku...tapi aku terpaksa...

sekarang aku dah start kerja kat company baru..alhamdulillah...so far so good...kena adapt cepat2 kerja tempat baru nie...banyak kena belajar...Doakan saya yea...

Raya nie saya balik kampung jauhhh punya....Perjalanan makan masa 12 jam....Hopefully segalanya berjalan lancar..Xsabar nak jumpa nenek..kesian nenek dok sorang2 kat kampung....Doakan perjalanan yani sekeluarga selamat tiba ke destinasi yea... Mohon doa kalian...











Assalamualaikum ladies n guys yg beragama islam semua...yang xberagama islam..halu..halu buat kalian.....

hari ini nk kongsi sikit pasal quote nie...sangat suka....



✿ܓ"Pesan pada diri.. jangan tersalah memberi HATI pada insan yg x sudi.. pada insan yang x mengerti.. kerana, sekali kau memberi, selamanya dia di HATI.. kerana, sekali kau dilukai, sampai bila2 tetap kau ingati.. pesan lagi pd diri, hati2lah dalam memberi HATI sebab ia hanya untuk insan yg tahu menghargai betapa tingginya nilai sekeping HATI." ✿






Salam Ramadhan semua...

waaa....lama giler yani xupdate blog nie....urmm..bkn apa xtaw la nk tulis entry apa...now bz g interview je...almaklum la,fresh graduate skrg nie mmg susah nk dpt kerja..kne compete dgn berjuta lemon freshie kt lua sana 2...ada yang nasib baik, terus dapat kerja yang kena dengan jiwa diorang, yang xnasib baik, kerja la apa2 dlu kan..janji experience tu penting..

Kadang-kadang puas aku fikir, banyak company xnak amek fresh graduate coz diorang xde pengalaman.. abes, camna la nk dapat pengalaman kalau xdiberi peluang untuk mencuba...betul x??? dunia..dunia..pelik..

Hari ni da masuk ramadhan ke -11 kita berpuasa sebagai umat Islam..isnin ari tu g Melaka untuk 2nd interview kat Mahkota Medical Center...gigih kan aku sanggup turun melaka semata-mata nak cari kerja..bukan nya apa, aku xkisah kerja apa pun,semua tu pengalaman bagi aku, kalau aku tak pergi, terang2 la aku tolak rezeki kan..so cuba nasib je la...aku, anis n nadia dapat 2nd interview tu, so kami bertiga kena compete la untuk jawatan tu coz MMC hanya nk 2 orang sahaja utk memenuhi kuota position as Medical Records Officer. At the end of interview, En Mazlan selaku Head of Department Medical Records bagi kami assignment..urmmm..xpasal2 dapat la assignment n kena submit before 20hb Ogos. adooyyaaiii..ingatkan da lama abes zaman assignment2 ni..jap lagi dapat la plk...tu lah buah tangan aku bawak balik dari melaka...
Amacam,..,best kan...

Nak start assignment cm xde mood lagi..adoii.,.mood xnk dtg la...camne nk buek nie??? tarikh submit da nk dkt...

urmm...yanie....semangat...semangat.........
hope dapat siapkan la...
Insyallah...

Keadaan diri saya juga masih tiada perubahan..biasa2 je..masih jalani kehidupan sendirian....biLa lah agaknyer hati ni nk dipetik orang.....heheheh

*mula merindui classmates saya sume..xsabarnye nak jumpa korang tyme konvo nnti....hope sangat dapat dtg...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...