Bersama Selamanya..

Daisypath Anniversary tickers

Our Little Caliph

Lilypie Fourth Birthday tickers


Assalamualaikum....


Ramadhan sudah sampai ke penghujungnya...Raya pun xlama lagi bakal menjelang....Ermm...mood nak raya tu masih xada lagi..baju pun xbeli lg....hmmm...xpe la yani...ala kadar je kan...


Keputusan untuk interview MMC hari tu dah keluar (sapa xtahu mMC tu bole reverse post2 lepas yea)...keputusannya agak menyedihkan..aku xdapat..huhuhuhu...Anis and naDia dapat... Tapi aku redha dengan keputusan yang telah diberi, sebab awal2 lagi aku dapat rasa yang aku xlayak pun...Sebab apa xlayak tu,kena tanya competitor2 aku la..hahaha....actually mungkin aku ada reason sendiri kot....Banyak yang aku kena pikir kalau aku dapat jawatan tu...Nak kena cari rumah sewa,transport nak pergi keje lagi,makan minum,bil api air, cost hidup kat melaka tu agak tinggi. Mungkin lebih better aku bagi nad je jawatan tu sebab bf dye ada kat sana, bole pergi keje balik kerja sama2, makan pun maybe boleh jimat..aku je nanti kalau dapat, terkontang kanting sorang2 kat sana...gaji 2k pun msti xcukup nak tampung hidup aku kat sana... Mungkin suratan sudah tertulis. Aku terima dengan hati yang tabah...Insyallah ada rezeki aku di tempat lain mungkin...

Biarlah aku cari rezeki kat negeri aku sendiri dulu..Timba pengalaman banyak2...aku sukakan cabaran.first kerja aku after graduate, aku belajar banyak benda..sebagai pegawai tadbir,semua urusan syarikat aku uruskan, aku belajar buat EPF, SOCSO, check pekerja, kira gaji, filing bil,invois, rekodkan fail pekerja, buat surat rasmi,buat purchasing order.. macam2 la... Mungkin rezeki aku xlama kat situ..hanya sebulan lebih je aku sempat kerja kat situ...hehehe..pastu dapat offer lagi better...aku tak nak lepaskan peluang nie....Mungkin ini tak adil buat Company lama aku,tapi aku terpaksa...MAaf yea bos.

aku xberapa suka environment tempat kerja lama aku..macam xberapa kena dengan jiwa..walaupun semua staff,boss baik n sangat peramah dengan aku...tapi aku terpaksa...

sekarang aku dah start kerja kat company baru..alhamdulillah...so far so good...kena adapt cepat2 kerja tempat baru nie...banyak kena belajar...Doakan saya yea...

Raya nie saya balik kampung jauhhh punya....Perjalanan makan masa 12 jam....Hopefully segalanya berjalan lancar..Xsabar nak jumpa nenek..kesian nenek dok sorang2 kat kampung....Doakan perjalanan yani sekeluarga selamat tiba ke destinasi yea... Mohon doa kalian...











0 loVe this entRy:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...