Bersama Selamanya..

Daisypath Anniversary tickers

Our Little Caliph

Lilypie Fourth Birthday tickers
wow..topic ari nie..dA BOMB...
HEHEE..
actualy...td aku tgk siaran WHI pasal topic MR.RIGht...
Tetamu jemputan dye Betty Benafe n DaTo Fadzilah...bkn fadzilah kamsah tp fadzilah mane tah..yg penting dye pompuan la...
mmg panas topic nie...
i like...

hmm..btl kata betty...
dye ckp cmni..knp lelaki sukar utk mendekati wanita yg berpelajaran tinggi, berpangkat tinggi,public figure cm artis...
ego mereka terlampau tinggi...
cmne la rmai BDk2 IPT, Wanita2 berkerjaya xkawen2 lg...

nk2 artis mcm betty tu..public figure..
sume org takut nk dkt..
klu cm2 ble nk dpt pasangan kn...

kdg2 aku jd pelik...
kenapa mentaliti lelaki selalu berfikiran cm2..
abis kasihan la kt wanita2 nie..
bkn slh mereka pn klu berpelajaran tinggi k, berkerjaya k,
yg penting biler sang lelaki da berkahwin dgn wanita sedemikian..
secara automatic si suami akn berkuasa ke ats wanita tersebut...
so, knp suami tkt??
tkt org2 ckp blkg agknya kot....
hurm...
cmne dunia nk maju klu kte asyik pikir ckp org je....

ntah la..ni pendapat aku je...
sepatutnya sbg seorang lelaki..msti ade sifAT BERANI,BERIMAN...
dgn keberanian..sume mslh dye bole atasi..
dgn beriman...dye bole bimbing isteri dan terajui rumahtangga dgn mudah....

Wallahualam...


SaLam...
meyh aku nk citer mengenaI DIRI aku yg xseberapa nie..huhuhu

1. aku lebih gemar menggunakan kata nama AKU krn ia mendekatkn diriku dgn kwn2 ku..mudah utk kami berborak tnp berselindung.
2. aku xsuka sgt perangai org yg gedik2 nie..so, bile ade kwn2 aku yg gedikk2, aku lebih suka mengambil pendekatan berdiam diri & xbrp suka nk msuk cmpur...
3. aku benci org hipokrit.
4. sekali org tipu or wt jahat kt aq, aku agk sukar utk melupakn perbuatan mereka-mereka ini..even still friends but still sukar utk dilupakan...
5. kdg2 aku lebih suka shopping sorg2..bkn la aku ni giler shopping, window shopping jew pn aku lebih suka grk sorg2..xsuka la rmai2 sgt...coz aku ni klu pilih brg mmg teliti skit...lama la gamaknye aku kt satu2x shopping kompleks tu..so,kwn2 aku msti xlarat pnyer..heheheeh
6. persahabatan bg aku sgt bermakna....aku sgt syg kwn2 aku...tat y la skrg nie kami tubuhkn group utk ex-tsb iaitu kwn2 sebaya aku tyme sekola dlu..so, kami bole tkr2 citer kt situ..kdg2 kami hang out bersama.. moment 2 paling aku suka n akn menjadi kenangan pling berharga bg aku selamanya.
7.aku juga pling xsuka member tikam belakang.. (byk nyer yg aku xsuka kn)
8.FAMILY adalah yg pertama & utama dlm idup aku.impian aku adalah utk menggembirakan n membalas jasa org tua aku yg tlh byk berkorban utk kami adeq beradik selama ini..
moga ALLAH memberi aku kesempatan umur yg panjang utk aku membalas pengorbanan mereka.
8. akU SGT RINDU dgn arwah ABG aku...hny AL-Fatihah yg mampu aku iringkan ats pemergian beliau..sgt2 rindu..sob..sobb....(yani, ko kena kuat)
9. aku suka tgk gelagat manusia...kdg2 aku suka guna kn pyscho utk menguji peribadi mereka...rasa seronok tgk gelagat manusia yg mcm2 ragam.


mungkin utk setakat ini dulu..t bilerr ada lagi akn aku tambah yea...
uishh...
knp la jrg sgt dpt update blog kecayunk'an aq nie...
cian kt dyer..(ayt ala-ala gedik,nyampah aku)
mgkin keadaan semasa yg membuatkn aq xde masa nk update..
lex lu yea blog..
hehehe...

rbu mlm 24/11/10 ari tu..
aku dan adeq aku blk kg kt kelantan nek train..
uish..1st time nek train..
trus amek seat business yg ade katil gitu...
merasa la gak kn..
pejam celik..pejam celik xsmpai2 gak..
uish lmbt gilerrr...

dlm kul 10 pg aku smpai kt terminal pasir mas...
pak cik aku da sedia menanti...
lalu kami pun plg k kg nenek aq..
rindu kt nenek..
dpt la spend time dgn beliau barang sehari dua..
bkn xnk stay lelama...
tp keadaan tidak mengizinkan...

walaupun blk kejap..
smpt la g shopping...
bkn shopping pe pn...
mak aku la kirim kopok lekor la,kopok ikan la.
beli la sekilo dua..
then aq bli ape ek..
heheeh..
dpt kasut..
yepppi...
cun kasut dye..
berkenan gilerr aq..
terus sambar je la..
heeheheh

tcket blk kul 8 mlm 26hb/11/10..
pg sbtu nie smpai dlm kul 8pg..
uish..kaki da mcm nk tercabut duk dlm bas 2..
da la sejoookkkkk gilerr..
seb bek bas sediakan blanket..
huhuhu..
nk bli tcket train tp da abis..
terpaksa la nek bus..walaupun takut gilerr dgn berita2 yg masuk paper akikat kecuaian pemandu bas...rmai yg terkorban..
tp tawakal je la...

sesampainyer kt uma..
ibuku suda bz menyiapkan mknn utk cousin aq nikah ptg nie...
uishh..sgt2 bz..
blk2 je trus tlg ptong2 bwg,ape sume...
mmg letih gilerr..
mak aku kena sediakan mknn utk majlis pernikahan ptg ni...
agk bz la seketika...
alhmdullillah segalanya berjalan lancar...
dgn sekali lafaz sahaja.,
akak sedara ku sudah bergelar isteri org...
rmai btl kawan2 aq da kwen skrg nie..
aku ni bilerr la lg...????
hurm...
tggu je la jodoh smpai cpt atau lmbt yea....
tp hope nk kawen cepat..
ahhahaah(gatal).......
tp dgn sapa...
dgn jodoh ALLAH la..
hope dikurniakan dgn jodoh yg soleh & beriman...
uii,...
kdg2 btl xde masa nk update blog ke'cayunk'an aq nie..
ari ni nk bebel skit..
huhuh...
demam mUvie koRea da melanda diri ku..
uhuhh..
bru abis tgk "Boys Over Flower'
Now, nk cntnue Devil Besides u" plk..
hehehe..mmg gilerrrr...
da la icter korea ni berzaman nk abis...
ade 25 ePi, so berMakna 25 Jam la diperlukan utk meNonton muVie nie..
huhuh...sgt Shuka....
Mentang2 da abis fiNal..berjimba sakan beTol..

Sbnrnya rutin ari nie ialah
2.30pm - preSentation Final Project
Mlm- bbQ bersama JPK...

esok(juMaat)..my Mom dtg s.alam...
yeppi...da nk blk jb..
seronok2..
hopefully segalanya berjalan lancar hendaknya....

xsabar sgt nk smpai jb...
nk jumpa family, kawan2..;.
uish..rindu bangat sama mereka sume....

Puas bebel..
hehehe..cnTnue next time plk ok...
Daaaaa~~~~~~~~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...