Bersama Selamanya..

Daisypath Anniversary tickers

Our Little Caliph

Lilypie Fourth Birthday tickers


Alhamdulillah, planning untuk bercuti di Pulau Langkawi akhirnya berjalan lancar...
Memang dah niat nak bawa parent berjalan-jalan makan angin...
Alhamdulillah, Allah permudahkan, syukur,....
ingatkan xcukup la duit, tapi Allah Maha Pemurah, ade je rezeki yang diberi...

Kitorang gerak pagi sabtu tu, dalam kul 8.00 pagi dah bertolak...sampai Jeti kuala perlis lebih kurang jam 11pagi...tapi ticket feri kul 12 tengahari.... so, sebelum bergerak naik feri, kita isi perut dulu,,,Ada restoran melayu berdekatan feri tu...

Bila perut dah kenyang, hati pun senang nak berjalan..ehehe....
Kakak alisya mulut potpet potpet je seronok dapat berjalan....Dalam feri pun tak berhenti pot pet pot pet...hehehe..bagi tengok upin-ipin kat Hp, diam sekejap.....nasib baik lah adik dia si emir tu elok je tido dari naik feri sampai la sampai pulau...

Cuaca agak baik, sampai Pulau dalam kul 1.30. hangat ngat..ngat...terik...
sampai-sampai terus g amik kete sewa...
Kami sewa kereta Nissan Almera. RM80/day.. Ok la...sebab kami pun 2D1N je kt Pulau...
extra hours - RM10 per hour.
amek kete sewa kat area jeti je..ade kaunter untuk kereta sewa area situ..sama je rate nya kalau survey kt google pun.....

Di sana kami menginap di TM3 Chalet...Area Pantai Chenang..
(ni no contact Afif-anak owner 012 - 4649091)
Chalet nampak baru lagi...recommended la..
bole survey laman web ni

harga untuk deluxe room - RM85 SAHAJA...
Kalau family room RM105...
berbaloiii....


dalam kereta sewa.... Wefieee skit...

Sampai kat chalet terus letak barang semua...rehat-rehat jap..
bagi hilang sengal-sengal badan, urat kaki sume lega..baru kuar berjalan semula,,

ni la chalet TM3 yang kami stay tu...




 bilik pun besau..ade 2 katil....selesa sangat....tv, econ, sume lengkap...


  wefie sikit....lepas solat tu kami terus pergi cable car...
sebab tujuan utama aku gi pulau ni sebab nak sangat naik cable car..
kempunan kot..dulu 1st pergi time pregnantkan alisya la...last 2 years ago...dah sampai dah kat cable car dulu, tapi tak boleh naik sebab angin kuat...keciwa teman...

Alhamdulillah, kali ni dapat naik...i loikkkeeeee....
kesian husband i dye gayat naik cable car...
kite challenge dia..hahaha.....
bagi hilang rasa gayat tu,...

harga tiket (Mykad) - RM30 adult
RM22 - Child.

untuk 2 taun ke bawah FOC




ni la family kecil ku...


dalam cable car..tinggi wooo...

orang gayat ushar bawah tu...berani betul...


1st check point...
time naik ni dalam pukul 4 lebih...panas terik gak la.sume mata kecik je bile amik gambo...



mommy and daddy kesayangan.





keesokannya kami eke Beras Terbakar....
ada banyak gerai2 jualan sourvenir...
dapat la tengok tempat beras terbakar tu..
tinggalan sejarah..




ini lah tempat beras terbakar tu..


ni kawasan gerai2 jual sourvenir..
murah2 jugak barang yang di jual..
t-shirt langkawi - RM5 je sehelai..

lepas tu, kami ke Black Sand beach...
hehehe...
Pantai Pasir Hitam..
mandi manda.....




nenek with 2 cucu


and tempat last kami pergi..Dataran Lang....
kul 3 petang tu weyh..panas hangat pijor..
view cantik..tapi ade certain part tengah renovation...



last but not least....malam sabtu tu kami pergi shopping ke Haji Ismail Group...
borong ceklat....hehehe...

balik tu nek feri kul 5 petang....tata titi tutu..

JUMPA LAGI LANGKAWI...



Salam Hari Jumaat...

hari nie nak story pasal kisah penyusuan dua beradik, dak alisya dan dak emir nie...
saja nak simpan story nie..mana tahu dah tua-tua nanti or anak2 dah besau bole diorang baca yea...
hahaha..verangan...

Time alisya dulu dapat susukan dye direct feeding hanya 6 bulan sahaja....
masa tu baru lagi kan, tak tahu sangat pasal penyusuan eksklusif susu ibu ni, macam mana gaya nak pump, nak simpan susu lagi...

time hantar rumah pengasuh, bekalkan dia dengan susu formula S26. masa tu fikir nak mudahkan pengasuh. bila balik rumah bagi direct feeding, tapi e bila dah lame2 susu tka di stiimulate, makanya susu pun makin kering....and alisya kalau susu macam xberapa nak ade je, mula la merengek..sudahnya aku pun bagi dye susu formula...

lepas 6 bulan, alisya fully minum susu formula...hmm..kesian anak....Maafkan ummi ye...


EMir Firas pula,,,sekarang dah masuk 8 bulan, alhamdulillah masih direct feeding...gigi dah tumbuh 4 batang dah...pedih, serammmm bila menyusukan dia taw...
Alhamdulillah, masih pump susu di office, dapat la 10 oz and hari2 bagi susu fresh pada pengasuh....
mean harini punya pump bagi untuk esok dan seterusnya...
syukur sangat Allah mempermudahkan penyusuan emir kali ini...
dan syukur juga susu masih meriah macam dulu...

Banyak dah try makan untuk banyak kan susu, Mula-mula dulu try ephyra, abes sekotak dah..mahai regenya..dekat RM200++, bila abes malas nk beli lain.. pastu try habassy oil....itu pun baguih gak, meriah susu, lepas tu  try tamar cocoa...sampai sekarang aku minum tamar coca...sedappp sangat..ehehehe...bila menyusu kan perut memang cepat lapo...so bile ada tamar cocoa, senang...3 in 1, bebile je bole bancuh.
lagi satu bile minum kat kedai, aku suka order air barli..air barli pun salah satu milkbooster juga taw....dan horlick juga....\


Mudah-mudahan diberi keizinan untuk meneruskan direct feeding sehingga umur emir 2 tahun.,.. In Shaa Allah...


ni la anak bujang aku,,,
mata bolattt....ikut sapa la tu...

rambut time ni belum potong lagi...tu yang merimbun tu,,,



ni pula si kakak, anak dara yang banyak ragam,...



tengok tu, orang suruh posing, dye nak menari balet pula....







anak bujang sorang ni dah makin semangat....kejap je lenguh tangan bile dukung dia..

lagi satu asyik nak melekat ajer dgn ummi dia..
pantang hilang sekejap....mesti merengek..
kalau pas kat bapak nye....mengelibaas xnak...
macam-macam ragam....



JOM DAPATKAN SONGKET SARAWAK ASLI....
KAIN COTTON...SEJUK JE BILA PAKAI...
SANGAT SESUAI UNTUK BUAT RAYA...
CONFIRM MELETUP KEBABOM...GOJES ABES NIE.


HANYA RM25/ 2 METER...
SANGAT BERBALOI-BALOI....

CEPAT SEMENTARA STOK MASIH ADA...

PM/CALL/WASSAP - YANIE (013-7724366)








                                        

ok lah alkisah nak story pasal anniversary kami yang ke 3 nie...
tak ada la celebrate beria sangat pun....
Just order delivery Kambing Bako sPecial because makanan favourite hubby... and favourite cake saya Mango Delight...
Sedap gilerrr...
thank a lot kepada yang sudi hantar sampai depan pintu umah....

Semua berbaloi and makan pun puas...ehehehe...
Bukan xnak celebrate kat lua, tapi rasanya lebih tenang makan kt rumah sebab askor2 makin ligat...ehehehe











Aishh..kejap je dah 12.4...
special date for me.
nak taw date ape...

My ANNIVERSARY..

eheheh...
tengok Incik Asben mcm tak ingat jer....
hurmmm...
xpe la..kite tunggu je la esk yea...

Yang penting....
kek dah order...heheeheh

I loike..

12.04.2013 - 12.04.2016

tiga tahun dah melayari bahtera bersama...
dah ade 2 orang cahaya mata pun...
nak tambah lagi la pasni...hehehehe...
seronok taw mengandung, bersalin, bau baby kecik2...
yang tak larat tu time contraction dan masa berpantang je...
heheheh..

tunggu lah..kalau ade rezeki yang ke tiga..
Syukur Alhamdulillah...
tapi taun depan la yek...
IN SHAA ALLAH..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...