Bersama Selamanya..

Daisypath Anniversary tickers

Our Little Caliph

Lilypie Fourth Birthday tickers

2nd caliph

Lilypie Third Birthday tickers


Alhamdulillah, planning untuk bercuti di Pulau Langkawi akhirnya berjalan lancar...
Memang dah niat nak bawa parent berjalan-jalan makan angin...
Alhamdulillah, Allah permudahkan, syukur,....
ingatkan xcukup la duit, tapi Allah Maha Pemurah, ade je rezeki yang diberi...

Kitorang gerak pagi sabtu tu, dalam kul 8.00 pagi dah bertolak...sampai Jeti kuala perlis lebih kurang jam 11pagi...tapi ticket feri kul 12 tengahari.... so, sebelum bergerak naik feri, kita isi perut dulu,,,Ada restoran melayu berdekatan feri tu...

Bila perut dah kenyang, hati pun senang nak berjalan..ehehe....
Kakak alisya mulut potpet potpet je seronok dapat berjalan....Dalam feri pun tak berhenti pot pet pot pet...hehehe..bagi tengok upin-ipin kat Hp, diam sekejap.....nasib baik lah adik dia si emir tu elok je tido dari naik feri sampai la sampai pulau...

Cuaca agak baik, sampai Pulau dalam kul 1.30. hangat ngat..ngat...terik...
sampai-sampai terus g amik kete sewa...
Kami sewa kereta Nissan Almera. RM80/day.. Ok la...sebab kami pun 2D1N je kt Pulau...
extra hours - RM10 per hour.
amek kete sewa kat area jeti je..ade kaunter untuk kereta sewa area situ..sama je rate nya kalau survey kt google pun.....

Di sana kami menginap di TM3 Chalet...Area Pantai Chenang..
(ni no contact Afif-anak owner 012 - 4649091)
Chalet nampak baru lagi...recommended la..
bole survey laman web ni

harga untuk deluxe room - RM85 SAHAJA...
Kalau family room RM105...
berbaloiii....


dalam kereta sewa.... Wefieee skit...

Sampai kat chalet terus letak barang semua...rehat-rehat jap..
bagi hilang sengal-sengal badan, urat kaki sume lega..baru kuar berjalan semula,,

ni la chalet TM3 yang kami stay tu...




 bilik pun besau..ade 2 katil....selesa sangat....tv, econ, sume lengkap...


  wefie sikit....lepas solat tu kami terus pergi cable car...
sebab tujuan utama aku gi pulau ni sebab nak sangat naik cable car..
kempunan kot..dulu 1st pergi time pregnantkan alisya la...last 2 years ago...dah sampai dah kat cable car dulu, tapi tak boleh naik sebab angin kuat...keciwa teman...

Alhamdulillah, kali ni dapat naik...i loikkkeeeee....
kesian husband i dye gayat naik cable car...
kite challenge dia..hahaha.....
bagi hilang rasa gayat tu,...

harga tiket (Mykad) - RM30 adult
RM22 - Child.

untuk 2 taun ke bawah FOC




ni la family kecil ku...


dalam cable car..tinggi wooo...

orang gayat ushar bawah tu...berani betul...


1st check point...
time naik ni dalam pukul 4 lebih...panas terik gak la.sume mata kecik je bile amik gambo...



mommy and daddy kesayangan.





keesokannya kami eke Beras Terbakar....
ada banyak gerai2 jualan sourvenir...
dapat la tengok tempat beras terbakar tu..
tinggalan sejarah..




ini lah tempat beras terbakar tu..


ni kawasan gerai2 jual sourvenir..
murah2 jugak barang yang di jual..
t-shirt langkawi - RM5 je sehelai..

lepas tu, kami ke Black Sand beach...
hehehe...
Pantai Pasir Hitam..
mandi manda.....




nenek with 2 cucu


and tempat last kami pergi..Dataran Lang....
kul 3 petang tu weyh..panas hangat pijor..
view cantik..tapi ade certain part tengah renovation...



last but not least....malam sabtu tu kami pergi shopping ke Haji Ismail Group...
borong ceklat....hehehe...

balik tu nek feri kul 5 petang....tata titi tutu..

JUMPA LAGI LANGKAWI...

0 loVe this entRy:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...