Bersama Selamanya..

Daisypath Anniversary tickers

Our Little Caliph

Lilypie Fourth Birthday tickers

2nd caliph

Lilypie Third Birthday tickers
Cantikkan..




Wah..ramai betul yang langsungkan pertunangan mahupun perkahwinan pada weekend yang lepas...Ambil berkat sempena Hari Raya AidilAdha kan..heheh

Antaranya ialah Anak dara hero Malaya kite..sapa lagi kalau bukan ROsyam Nor. Wah..wah..ade anak dara besau dah yea Rosyam Nor....muka still maintain kan..xnmpk tua pun..

Anak beliau nie baru berusia 23tahun..muda sangat...hehe...Arniesha Azureen telah selamat ditunangkan dengan jejaka pilihan beliau, saudara Hafiz pada hari Ahad yang lepas...

Cantik sangat baju Arniesha nie....nampak cam sweet giler...nak baju camni jugak la..BOLE????
jatuh cinta dengan designer..ea bukan..dengan design baju nie...nampak cam ala-ala princess kan...


See...lihat la..sangat2 lawa..design atas bahu and labuhnya tu..sangat gojes ok....

hantaran dye pun lawa...terpikat sudah nie..

Ha...my favourite fruit pun ade la.....stlowbeli....yummy....get idea...hehehehe
Apapun...kita doakan semoga pertunangan mereka ini berakhir hingga ke Jinjang Pelamin yea..mesti gempak nie kalau anak dara Rosyam Nor kawen....jadi wedding of The Year kot...

Untuk berita lanjut : Beautifulnara
mari ramai-ramai ushar beautifulnara yea...penuh cerita hangat....


Pic sumber : Beautifulnara..hehehe..time kasih Abg Nara...
Sudah di booking...Harap Maaf...hehehwe

Cincin merisik....

Merisik..

Alhamdulillah..selesai sudah majlis merisik pada malam hari Raya AidilAdha...26.10.2012 menjadi tarikh bersejarah bagiku dan Hari Raya AidilAdha tahun ini merupakan hari yang bermakna bagiku....Semuanya berjalan lancar...Cume xberapa puas hati sebab semuanya macam rushing kan..xde prepare pape pun...heheeh...yea la..Beliau pun balik cuti sekejap je...sempat g cari cincin and kain sepasang je...

Xape la..lagi pun merisik je..so do it as simple as you can.hehehe
xade bincang ape2 pun malam tu..just tanya je dah ade berpunya belum.masih kosong lagi ke x....
hehehe...aiseyhh....(aku pulak yang neves...)

Syukur Alhamdulillah..Moga Allah tetapkan hatiku dengan dia untuk selamanya....
jangan tunggu lama-lama..nanti lama-lama..aku kena kebas..hehehehe..

Dari pihak aku just prepare manisan and buah tangan je...Malam khamis start buat..nasib baik siap and chantek kan..hehehe...yea la xkan nak bagi tangan kosong kan....adat melayu tu kan indah....

So,kalau sapa2 nak makan nasi minyak..kena tunggu la biler agaknye tarikh keramat tu kan..
Aku pun xtaw biler...hurmm...hehehe





Coklat campuran...hehe....hasil design sendiri...

Moist Chocolate Cake hasil air tangan sendiri...hehe...


Buah-buahan dan manisan...



Perbincangan antara kedua belah pihak...

Mohon doa kalian harap jodoh kami berkekalan hendaknya..
AMIN
Di kesempatan ini, sebelum menjelang hari Raya Aildil Adha a.k.a Hari Raya Haji..aku di sini ingin mengucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Aidil Adha kepada semua yang beragama Islam xkira di mana jua anda berada..

Moga kedatangan Aidil Adha pada kali ini membawa seribu makna buat kalian semua..

Kepada yang pulang ke kampung halaman, Berhati-hatilah di Jalan Raya... Ingatlah orang yang tersayang yea..

Dan kepada awak..Hati-hati balik JB....Ingatlah orang yang tersayang juga....Semoga apa yang dirancang akan dipermudahkan dan berjalan lancar hendaknya..Insyallah...Amin....Moga redha Allah bersama kita selalu... :-)

Moga menjadi Hari Raya Aidil Adha yang paling manis dan bermakna buat kita..Insyallah.

Hello readers semua....

nak sambung entry hari tu...hehehe
ala..pasal my mummy birthday..
heheeh..
actually xade pun celebrate besar-besaran....
just bawak keluar makan je..

asalkan dapat kumpul satu family dan melihat kegembiaan terpancar di wajah mereka..itu sudah memadai bagi aku...

korang juga mungkin merasai perkara yang sama bila mana terpancar kegembiraan diwajah ibubapa korang...perasaan yang lahir dari hati..bole jadi sebak taw...sebab tu aku suka sangat kalau dapat lihat mereka tersenyum gembira...

Inilah kek nya...hehe..beli kat SDS je...ok wat..rasa pun not bad...mcm SEASON jugak....
Melihat kegembiraan di wajah mak & ayahku membuatkan aku sangat bersyukur kerana dikurniakan ibu dan ayah seperti mereka...Kami makan kat gerai je...
Makan ramai-ramai..sambil borak2...
Jarang daapt berkumpul bersama sebegini....

Malam tu berjalan dengan lancar,...Alhamdulillah sempat siapkan Photo Album tu...heheeh...tersengih2 malu mak aku tengok gambar2 lama beliau..gambar2 zaman muda mudi dulu...heheeheh
Dan another hadiah...Aku hadiahkan beliau telekung...hehe
Akhirnya....dapat juga aku belikan sepasang telekung untuk MAK aku...
dan tak sangka sebenarnya beliau pun dah lama pikir nak beli telekung lagi sepasang...
So,..alhamdulillah..Hadiah yang memang DINANTI>...
ofkos lah suka riang gembira kan ati aku nie.....hadiahku diterima dengan hati yang terbuka....
CHEWAH!!!>

Hari ahad pula..aku kena naik Key Ell....heeh...mengiringi rombongan student YPJ menghadiri seminar kat UPM...
so,,awal2 pagi dah bertolak dari rumah...seawal 8 pagi aku and bff aku dah keluar...
Kami pergi pun under program GPMS (Gabungan Pelajar Melayu Semenanjung). 
GPMS ni telah lama ditubuhkan..kalau xsilap after merdeka rasanya..
ramai IPTA & IPTS ade menubuhkan persatuan ni di dalam UNIVERSITI mereka...
sama je macam kelab2 yang lain..seperti kelab kembara, kelab reakreasi, kelab silat cekak hanafi...dan seumpamanya...

hehe..dalam bas...OTW ke KL...sempat lagi tu yea..

Selepas setahun aku menamatkan pelajaran kt UiTM...akhirnya tahun nie...dapat juga naik bus UiTm ni lagi sekali..perghh..rindu gila kot nak naik bus nie lagi...

ROmbongan Cik Kiah..hehe..ea..silap..rombongan perwakilan dari Johor...

Inilah antara student2 YPJ yang kitorang iringi tu...masa ni baru je lepas hujan kt UPM nie...

Di sinilah seminar tu berlangsung....

Pelajar2 SPM dan Student IPTA yang hadir..ramai kan...dirasmikan oleh Datin Seri Rosmah Mansor...wife pada Dato; Seri Najib Tun Abd Razak....Dapat tengok life kot Datin Seri Rosmah nie..heheeh....
Sebenarnya nie Ceramah Skor A dan Perasmian Sumbangan Dana Ibunda Pendidikan Negara...Datin Seri Rosmah selaku Ibunda Pendidikan Negara menyampaikan sumbangan kepada student2 yang terpilih....wakil dari pihak kitorang pun ade juga yang menerima sumbangan tersebut...Sorang RM1000 kot..pergh..masyuk tu...Nasib baik la aku bukan student lagi..Jeles2...

Abis je Majlis tersebut lebih kurang jam 6 petang..kami pun terus pulang ke JB....penat + ngantok giler kot...
Bayangkan..duduk dalam bas lebih lama berbanding hadir majlis tersebut..heehe..MAjlis xsampai 3-4 jam..duduk dalam bas dekat 10jam lebih..mau xkematu bontot...heheeh
Sampai JB lebih kurang jam 12 tgh malam..
Hambik ko..esoknya dah la kerja..
haahahah..Kerja gila nie..
Tapi xpe lah..sekurang2 nya puas dapat berjalan kan..hehehee
Hello readers....
Hari ni besday mak aku..(19.10.2012)
So...dari hari tu dok pikir nak bagi present ape ea..
Kusut dah kepala nie...
Then, ari selasa hari tu pergi Pesta Konvo kt UTM, Skudai,..
wah..rambang mata weyh..banyak gerai-gerai....banyak giler jual tudung, baju kurung, handbag..brooch..aduyai....
Kalau bawak duit banyak..
dah sapu dah semua tu..
Nasib baik la aku ni bukan kaki shopping..eceh...bukan ke...
hahaah...

Ade lah beli 2,3 pasang tudung bawal lace rose yang tengah in sekarang nie kan...
Lepas tu...jalan-jalan lagi..wah terpandang telekung tu...
Ade macam2 telekung kat situ...dari vietnam, indon, Jalan TAR pun ada...

Balik tu..still pikir2 lagi pasal telekung tu..
So..nak taw aku decide beli ke x??? 
Tunggu malam karang yea..
nanti aku bagitahu....
sebab lepas balik keje karang baru nak bagi present tu..


Tapi ada satu lagi surprise aku nak bagi kat beliau...
Nak taw ape x???

Jeng..
-
-
-
-
-
-
-Jeng
--
-
-
-
-
Jeng
--
-
--
-
-

Photo Album menceritakan  sepanjang perjalanan hidup AYah & Mak aku..
heheh

Ini lah photo Album nye.. Beli kt Mr. D.I.Y..heheh
Harga sangat-sangat berpatutan.
.

Ini lah hasilnya...tapi belum siap lagi...

Ini pula..mutiara kata dari anaknya..heheh....
yang menceritakan setiap detik perjalanan hidup mak & ayah aku..

hampir nak siap....Gigih gila aku kan...semalam petang lepas balik kerja baru beli Photo Album nie...Pastu pergi kedai gambar..ambil gamabr yang dah siap dicuci....
Before tu...aku dah scan semua pic2 nie...selongkar balik album lama2 yang dah berhabuk tu....dapat lah jejak balik pic2 lama nie...nasib baik qualiti gambar elok lagi...

Segala bala tentera aku..iaitu alat-alat tulis and coloring paper yang aku gunakan...heheeh....
Print kat opis..pastu siap kan semua nie kat bilik meeting waktu lunch..
Sanggup xkeluar lunch tu...heheeh...

Tempek satu pic aku..hahaha...juling ke ape nie..mata bukan pandang camera dek non ni..ade ke pandang cermin....sengal betul la...nampak gemok kn..hahaha....Best betul...

Ok lah..malam ni dah janji nak bawak mak aku g makan luar...So....tunggu entry berikutnya yea....
Hope semua yang dirancang berjalan lancar..
AMIN>>...
Bila kita jadi jahat, ORANG BENCI 

Bila jadi baik, ORANG MELUAT 

Bila kita ikut suruhan agama, ada orang kata kita BERLAGAK ALIM 

Bila kita langgar suruhan agama, ada orang kata "ASTAGHFIRULLAH.. APA LAH NAK JADI.. NAK KIAMAT KOT?" 

Bila kita ikut peraturan, ada orang kata kita SKEMA 

Bila kita langgar peraturan, ada orang kata kita ni macam TAKDE MASA DEPAN 


Bila kita tegur dengan baik, ada orang kata kita ni BAJET BAGUS

Bila kita tegur dengan kasar, ada orang kata kita ni KURANG AJAR 

Bila kita pakai sopan-sopan, ada orang kata kita ni 'KAMPONG GILERR' 

Bila kita pakai 'dedah sana-sini' ada orang kata kita ni TAKDE HARGA DIRI sebab tayang free 

Bila kita bagi nasihat, ada orang kata "JANGAN SIBUK JAGA TEPI KAIN ORANG, BOLEH?!" 

Bila kita sindir-menyindir, ada orang kata "TAK RETI BAGI NASIHAT LEKLOK?" 

Bila kita tolong buat kerja, ada orang kata "YANG SEBOK SANGAT NAK TOLONG BUAT KEJE ORANG LAIN NI WATPE!?" 

Bila kita tak tolong apa-apa, ada orang kata "APSAL PEMALAS SANGAT NI? NAK TOLONG PON SUSAH?"

Dan sebenarnya ramai orang lain tak berpuas hati dengan diri kita. Apa yang kita buat semua salah. Semuanya tak betul di mata mereka. Kalau buat salah sudah tentunya salah, tetapi jika buat baik pun masih ada yang mengata. Keputusan yang kita ambil, langkah yang kita mula. perkara pertama yang perlu kita fikirkan ialah pandangan ALLAH SWT terhadap kita, bukan pandangan manusia yang diciptakan oleh ALLAH SWT. dan kita takkan boleh tutup mulut orang sampai dia mati :)

Jom lihat dimanakah Lokasi-lokasi pemasangan Kamera AES di Lampu Isyarat...


















P/S Penaja.: Kepada yang selalu langgar lampu isyarat tu..alert la yea..hehehe...Sekadar perkongsian kita bersama....

Berhati-hati lah dijalan raya..Ingatlah orang yang tersayang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...