Bersama Selamanya..

Daisypath Anniversary tickers

Our Little Caliph

Lilypie Fourth Birthday tickers



alkisahnye nak pindah rumah lah nie...
serabutnyer lahai...banyak giler barang nak kena packing...
dengan askar 2 orang lagi tu...
bertabah je la ummi nye nie..
mudah-mudahan semuanya berjalan lancar hendaknya...

Minggu depan nak buat kenduri akikah emir firas...
Harap-harap semua yang dirancang berjalan lancar hendaknya..

Kepada sesiapa yang mengenali diri ini..Jemputlah datang uma teman yea...


Proses mengecat sedang berlangsung.







Alhamdulillah cuti selama 5 hari sudah berakhir..
hari ni kembali bekerja semula...terpaksa tinggalkan buah hati kesayangan kat pengasuh...


rindunya....dah la firas tu menyusu badan je sepanjang cuti...risau pula tetibe tak nak botol...


Seronok sangat2 dapat balik bercuti ke kampung..tenang je dapat tengok muka mak ayah....meronda petang dengan cik somi...habiskan masa bersama dengan anak-anak....syok sangat...
Bonding time together....


jarang sebenarnya dapat cuti and rehat sesama camni..selalu tu busy kerja je...





Emir pun asyik nk berdiri je..xmoo letak....belikan walker...suka betul dye..

nanchos kt subkitchen larkin...ohsemmmmmm



hari ni mood terajin nak update pasal trip ke Bandung, Indonesia..
bulan 4 pergi bandung...bulan 11 baru nak up cerita..
hahahaah..BASI DAH.....
takpe la...nanti rindu-rindu, boleh baca balik blog nie...sambil2 berangan fefeeling ke bandung lagi...
Memang best g trip ni...dapat release tension....cuci mata...pokaikan duit juga...
hewhewhew...
Meyh la cerita serba sedikit pasal vacation ke BANDUNG ni..pergi 4 hari 3 malam je.
ramai gak yang join trip kali ni...
and for the first time alisya naik flight. ummi belanja alisya sempena alisya turns 1 years old kan...
trip kali ni pergi dengan kakak wif husben dye, bff wawa wif husben dye and kawan wawa wif mak dye...so total trip kali nie 4 pasangan beserta 1 kanak-kanak comel...hehehhe...
TIket ni dah booking dari taun lepas lagi..kejarkan tiket murah Airasia punya pasal...
Alhamdulillah everything going smoothly.
Semua nya siap diuruskan darilah cari hotel, supir dan tukar wang.
Sepanjang dalam flight walaupun sejam lebih nak dekat 2 jam, memang dha siap2 order makan dalam flight...kalau tak maunya kebulur...dah la masa nie tengah berbadan dua....adik alisya pun ikut sekali join trip nie..cumanya dia dalam tummy ummi dye..ehehehe.
alisya pun tido je dalam flight..dah sampai baru bangun..mula-mula tu risau gak nak bawak dia naik flight..takut mengamuk ke kan..tapi alhamdulillah alisya sangat2 behave..syukur sangat...
Masa dalam flight alisya duk atas riba ummi je..tak beli pun seat extra utk infant..jimat duit...
Jom kita share pic-pic yang ada sepanjang vacation ke Bandung.
TANGKUBAN PARAHU





wif my BFF, Wawa Ahmad.

di FLoating Market.

Baru je mendarat di lapangan terbang Bandung. time tu hujan renyai..cepat2 petugas kat airport tu bagi kitorang payung..baik betul....

next trip please...fikir taun depan nak g mana plk?
KRABI OR BALI????
JOM SIMPAN DUIT....




lama rasanya tak join giveaway kan....

So, bile ternampak ada giveaway dari qasehnya rania. Puan Sue dengan berbesar hatinya buat giveaway nie sempena anniversarynya yang ke-8..


"HAPPY ANNIVERSARY PUAN SUE YG KE-8. SEMOGA KEKAL BAHAGIA HINGGA KE JANNAH."

Hadiahnya menarik kebabommm taw...ephyra skin bar taw....rugi la sapa x join...pernah dengar before ni pasal sabun ephyra...banyak baca pasal testimoni2....mudah-mudahan ada rezeki untuk menang yea....dapat merasa pakai ephyra skin bar....nak kulit cantik mulus macam Memey Suhaiza, Duta Ephyra.

Syarat-syaratnya:

1) Buat SATU entry yang bertajuk 
 "8th Anniversary GiveAway!".  Letakkan sekali banner di atas dan backlink ke entry ini.

2) Tinggalkan link entry uols di ruangan komen ini nanti.

3) Senarai pemenang akan dicabut undi oleh saya sendiri.

4) Giveaway ini akan berlangsung daripada 20.11.2015 hingga 25.11.2015 11:59 malam.

5) Senarai peserta akan diumumkan pada 27.11.2015.

6) Senarai pemenang akan diumumkan pada 30.11.2015.


7) keutamaan akan diberikan kepada follower blog QasehnyaRania.

Hadiahnya ialah:




Senang je kan syarat2 nya,,APA TUNGGU LAGI...jom reramai join......
Wish me luck....
Lama rasanya tak bersiaran....lama xmenulis...masa sangat-sangat mencemburui ummi alisya ni...
tup..tup da masuk no.2 dah kan..
apa yang no,2 tu?
Jom kita tb balik apa yang telah berlalu yea..
moga-moga bila dah tua nanti boleh imbas semula kenangan silam...
Pada 10/08/2015 - aku telah dikurniakan seorang lagi cahaya mata..Alhamdulillah syukur sangat...kali nie Allah beri rezeki baby boy...
Kronologi kelahiran MUHAMMAD EMIR FIRAS
Actually aku sekarang kan stay ipoh, kerja pun kt ipoh sebab ikut incik somi...So xselalu dapat balik JB menziarahi orang tua dan sanak saudara...cuti susah dapat....sedihnyerrr.....
tapi takpe la..jadi la anak perantau yea tak..
So, time raya hari tu aku dan incik somi xdapat cuti panjang...Jadinya, aku amik cuti start 01/08/2015 - 09/08/2015 sebab nak beraya punya pasal la kan..orang lain sume dah habis beraya...aku pulak dah hujung-hujung raya baru nak pergi kunjung mengunjung sanak saudara...
xpelah..nak buat macam mana kan..
tapi aku dengan alisya je yang balik bercuti..encik somi ade training bola...so beliau tolong hantar aku and alisya je balik jb..nnti dah seminggu baru datang ambil... xpe la..cuti dengan anak pun jadi la..
sakan raya kata ngko kt jb..seronok dapat gathering semula dengan kawan-kawan sekolah..pergi beraya uma bekas-bekas cikgu.... rindunya kat korang.....
di jadikan cerita...ari ahad 09/08/2015 tu aku dah kena balik ipoh sebab isnin nye tu kerja...siap packing barang semua...aku xrisau nak bersalin sekarang sebabnya due date aku 19/08/2015..ade lebih kurang 2 minggu lagi kan...tapi memang orang cakap perut aku dah jatuh..dah xlama je lg nak bersalin...semua pun nampak cmtu...kecut perut mak dengar...
tapi aku memang xde rasa sakit-sakit nak bersalin lagi...
jadinya tu yang berani travel jejauh tu...kitorang gerak balik ipoh lebih kurang tengahari gitu la...time tu aku dah memang ade kt melaka.. so melaka - ipoh dah xjauh sangat dah..sepanjang perjalanan pulang ke ipoh tu alhamdulilah lancar....sampai ipoh lebih kurang tengah malam gitu..kul 12 lebih kalau xsilap....
memang letih gila,,dengan sarat mengandung nya..duk lama dalam kereta...kematu punggung..meriba alisya lagi...sampai je uma...mandi-mandi sume, panaskan lauk yang mak aku bekalkan..tapi aku xselera nak makan sebab mata dah ngantok sgt..pikirkan sok nak kena bangun pagi g kerja...siap hidangkan untuk encik somi je...pastu aku masuk tido...
malam tu memang aku rasa xselesa sangat nak tido..perut kejap2 sakit..pusing kiri sakit, pusing kanan sakit...aku tahan je la,..malas nak kejut encik somi..tup-tup dalam kul 3 lebih...rasa basah je atas katil..check check air ketuban pecah da...terus kejutkan encik somi..dye dengan gelabahnya terus siap2..alisya masa tu tengah tido...angkat je dia g uma pengasuh..nasib je la, uma pengasuh sebelah umah je...minta tolong dye jagakan kejap...
aku pun siap2 nak ke hospital...kecut gak rasa sebab xpernah jadi camni lg sebelum ni...dulu time alisya ngam-ngam due date dye keluar..tu pun sebab kua tanda darah..
anak 2nd ni kua tanda air ketuban pecah pula..ye la lain anak lain tandanya kan..
sampai je kt emergancy, doctor check bukaan..dah 4cm...terus kena masuk labour room...
sakit menahan contraction je la...nasib la kali nie aku dah menimba banyak sikit ilmu meneran..hehehe...
Jam 8 lebih gitu....MUHAMMAD EMIR FIRAS pun lahirlah ke dunia..syukur sangat-sangat...Allah permudahkan aku untuk bersalin....terkilan sikit je sebab rancang nak lahir kat Johor...tup tup lahir kt Ipoh..dah dapat sorang anak ipoh mali.....
takpe lah nak..janji semua selamat...
cadnag nak masuk opis 10/08/2015 tu terus check in hospital la jawabnyer...xdan nk masuk opis...heheheeh...
so kite teruskan cuti berpantang kt jb..yuhuuuuu...
bila orang tanya sakit tak bersalin....bersalin tu bagi aku sakit kontraksi je yang menduga iman betul...bila da deliver...xrasa apa dah...hilang semua sakit....
Lepas ni nak beranak lagi x? 
ofkos la..kalau ada rezeki kan...dan diberi kesihatan yang baik...memang nak anak ramai...hehehe..tapi kita bagi emir beso sikit dulu yea..hehehe..






lamanya rasa xmenaip dalam blog kesayangan ni....
hurm....al maklum la kt office kne block, xboleh buka blog...so xdapat lah nak update..
ni pun try2 banyak kali baru boleh..

Kalau dah balik rumah lagi lah jangan harap nak buka lappy.
si kecik ni kalau kita buka lappy mulalah nak duduk atas lappy tu...xtenang di buatnya.

nak story pasal apa yea..
banyak sangat rasanya nak cerita...
tapi...
tapi,...
tapi...

tak tahu nak mula dari mana..
kita sharing picture je la ea.

Pada tanggal 2/3/2015, my baby kecik iaitu Nur Alisya Maisarah telah memasuki umur setahun.
Kejap je kan masa berlalu..
dah besar dah alisya...

Takde celebrate pape pun birthday dia..
kalau duduk rumah mak, boleh juga celebrate panggil kawan2, jiran...
tapi ni duk uma sendiri, balik je keje dah penat...

Tapi xpe, kita buat cara lain pula,
Caranya ialah dengan bersedekah,
ummi dye gigih beli goodies bag n packing.
adalah dalam 40 bungkus,
bagi kawan2 ummi and kawan2 husband.






haaa...cukup tak?
nak lagi ke?

nanti-nanti i story lagi k...


Assalamualaikum,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...