Bersama Selamanya..

Daisypath Anniversary tickers

Our Little Caliph

Lilypie Fourth Birthday tickers
hye buddies...

pagi2 bngun buka fb tetibe ade terbaca pasal Faceblog nk bina senarai bloglist untuk para blogger sekalian....waHH..bestny..untung blogger2 pas nie yea..senang dan mudah la kalau nk jenguk2 blogger lain..

Saya da pun menyertai bloglist GEMPAQ THE FACEBLOG UNTUK BULAN JUN... anda bila lagi??? jom ramai2 kita sertai..Free je..hehehehe


hello buddies...

lama nye xhupdate en3 kt blog nie kn...
sory la lately bz skit dgn kursus 3P nie...
ari2 kelas dr kul 9-5...
mmg penat sgt2....
but itu xmematahkn semangat aku utk menghabiskan kursus yg tinggal xsmpai 5hari lg...
xsabo2 nk blik JB...walaupun trainer yg ajar ktorg tu agak membosankan tp layankan aje la...
Belajo sendiri lg better rasanya...
ish2x...kesian la trainer 2nd nie..muka je hensem...tp baca slide je..apa cher...
trainer 1st tu better la juga even ktorg ngntok2 dlm kls...tp bole fhm apa yg dia terangkan/...

berbalik pada isu 'memang tak la'....actually nak cerita pasal membe aku sorang nie...
dye suka kongsi masalah dgn aku..so..sebagai pendengar yang baik..aku dengar je la yea...hehehe
dia ni masih single..tp ramai giler minat kat dye...Mungkin sebab pengalaman lepas..tu yang dia xberani nak bercinta lagi kot..Bukan xlawa pun..lawa la jugak..hehhee...
Mungki sebab dye ni fussy kot (cerewet la) ...Tapi nak kata cerewet..xla pula..coz dia cakap yang minat kat dia nie semua nya xserius..Betul gak kan 'memang TAK la' nak bercouple dengan orang xserius...

Ada sorang mamat nie minat kt dia..tp dia hanya anggap mamat nie kawan dia aje. ..xlebih dari tu..Bila mamat ni putus cinta..Kawan aku ni selalu gak la contact n text mamat ni utk tenangkan dia..tapi alih2 mamat nie tangkap cintan pula...Dia cakap kat aku, dia memang xada niat pun nak mainkan perasaan mamat 2...tapi entah la..aku pun xfaham..kalau aku la..'memang tak la' bila orang da cakap,nak kawan..kena la faham bahasa kan..kalau xfaham aku debik je..hahahah...ganas tol...

Kawan aku pernah cakap gak, satu hari tu dia pernah tanya kat mak dia "mak..akk ada kawan,tapi kawan akk badan dia agak berisi la, mak nak ke wat calon menantu?" pastu mak dia jawab" suruh kwn akk tu kurus dulu" uish...camtu camtu je mak dia sound...Ish2x..dasat...

Pastu mak dia ada cakap lagi "biarlah kalau kita nak cari pasangan, yang betul2 serius,mampu untuk menyara anak dia dan hormat orang tua, jangan ko xcukup duit,xade kerja nak menggatal da.." Memang mak dia class la..kalau Mak aku pun macam tu agk nya kot....

Pastu kawan aku ni ade cerita gak, dia memang suka berkawan..kawan2 dia ramai perempuan dan lelaki....tapi semuanya xserius..tu yang dia still single lagi tu...Aku pun xfaham la..apa la type2 yang kawan aku nak nie...

Dia ada ckp gak, satu hari tu dia ada tanya kat mak dia"mak...kalau kwn akk tu polis..dia nak datang uma n nak minta jadi calon menantu,mak setuju x??? Pastu mak dia jawab ape" mak xsuka la polis2 nie..banyak makan rasuah..lagi kena pindah randah, xpayah la akk yea"....Kawan aku pun diam je.....

Hmmm..susahkan nak cari pasangan yang menepati citarasa ibu...hehehe...aku pun single lagi..mungkin belum masanya hati aku ini terbuka untuk mana2 lelaki..Siapa lah agaknya yang berjaya mengetuk pintu hati ini..heheeh...Bukan lah terlalu memilih..cuma serik je untuk bercinta lagi...kerana banyak pengalaman pahit dr manis..huhuhuh

seronok tengok kawan2 sekeliling yang dah berpunya...Ada tu yang walaupun jarak jauh memisahkan, tapi still sanggup datang every weekend untuk berjumpa..untungnye...Pastu everyday call n texting...wah..Heaven....

Ada lagi tu yang dah nak kahwin hujung tahun nie..lagi best....masing2 da start wat perancangan...Seronoknya..aku hanya menumpang kegembiraan kawan2 je la...
Bohong la cakap hati aku ni xsedihkan..meMang sedih sangat2..tapi muka tunjuk gembira je..Siapalah xnak kahwin kn..Itu lah yang diidam2kan oleh setiap kaum wanita..
Hanya ALLAH yang mampu tentukan segala2nya....Aku hanya berserah dan terus berusaha...

Kenapa lelaki sangat ego..aku pun xfaham..xsalahkan kalau ko rendahkan sikit ego tu untuk orang yang kita sayang...hmm,kadang2 aku malas nak fikir...Biarkan aje...makin dilayan karang..makin menyakitkan hati...And lagi 1..kenapa lelaki takut sangat nak berterus terang pasal hati perasaan dia??/ Lagi elok bagi aku kot kalau dia berterus terang..dari dia mainkan perasaan perempuan tu...at da last..tetiba bila perempuan tu tangkap cintan kat dia..dia blah gitu jew...sapa la xsakit kan...

Memang betul la..lelaki dan perempuan memang sangat berbeza...Beruntunglah seorang perempuan itu bila mana dia mendapat pasangan yang sesuai dengannya,...Hope aku juga begitu...INsyallah..AMIN....





credit to 'google' 4 dis picture... KEk Idaman..heheh


ni "indulgance cake" from secret receipe..yuMMy..


Membe dr mAlacca saMbut birthday aku awal skit..coz kebetulan aku turun mAlacca buLan 4..so Dye samBut trus..heheh..Tanx a lot...


hhehehe..entry tuk diri sendiri..
xpe la..wish utk diri sendiri kn...sapa lagi nak manjakan diri sendiri kalau bkn sendiri yg wish...
(ape la aku bebel nie)

13 MAY 2011, ari lahir ku yg ke 23..da tua maa...heheheh....tapi tahun nie xbes coz sambut birthday jauh dari family.... urmm..so,xbest la xde di samping family...sambut dgn kawan2 lain sgt rasanya...selalu kalau time birthday aku je mesti da cuti semester..tp kali ni tak..coz aku ade kursus 1bulan kat s.alam..

taPi sambut dgn kawan2 pun best gak..not bad...ramai gilerr yang wish..xcukup kt phone...bertalu-talu post masuk kt fB...tanx a lot guyz doakan aku....jam 1.10 a.m dapat kek dari Acap..itu pun kebetulan je coz girlfren acap janji nak bagi kek batik..hehehe..so, dapat la merasa kek yg sedap gilerr dari emma rusli..tanx a lot dear...

Now, aku kat Puncak perdana, Shah Alam...mengikuti Kursus 3P (Program Pentauliahan Professional) selama 1bulan..xsabar nk abeskn kursus nie...dan caRi kerja...huhuhu...

MoNey is ruNNing out la..so Kena jimat2 kat sini..tat y kenA cari keje cepat2...saPa2 ade keJe kosong..Halo-Halo..la saya yea..Sesunguhnya saYa sangat meMerlukan kerja skrg..hehehe\

xsaBarnye nak tunggu bulan 6..nak Balik hometown....huaaa..rindunyer....

alhmdulillah..selamat suda sampai s.alam...
letih betul perjalanan td..hehe..bkn aku yg drive kete pun..gedikz...
esk da kena pergi finishing school plk..
kursus pula start 11 Mei..hurm...
kena bersengkang mata lagi la lepas nie..
xpe2x..
i like da challenges...best..

Ok la..tidak lupa./.nk wish "Happy Mother's Day" wat ibuku yang tercinta...heheh...sedih nye da kena berpisah lg dengan mak...xpe2..cheq pergi 1bulan je..t bulan 6 da duk menetap kat Jb jew...hhehe....Terima KAsih ats segala pengorbanan dan jasa ibu yg telah diberikan kat yani selama ini...sekarang yani da abes blajo..tiba masa untuk yani pula balas jasa ibu..Nak cepat2 cari keje..beli kete....n nak bawak mak ronda2..mesti best kn...Sabar2...proses mencari kerja yg agk membosankn..jenuh mencari da..tp xakan berputus asa..kena berusaha lg nie...

aJa..aja..fighting Yanie...
heheh...tjuk en3 xleyh blah kn...
semua kerana kalian...

sepanjang 2minggu duk kat rumah ku syurgaku nie....asyik duk ngadap muvie je...
mula2 layan hantu kum-kum,dilarang masuk,senjakala, sumpah pocong di sekolah n byk lagi la..
pastu adik2 kesayangan aku nie nk tgk cite rio la..aku download kn la demi diorang..pastu dah habis tgk citer rio,nak tgk pulak citer hop...yes..oleh kerana aku seorang kakak yg comel lg baik..aku downloadkn la uk diorg..actually bkn aku yg download pn..akk aku yg tlg download..sbb tyme 2 aku demam..heheheh

pastu nak tengok maharaja lawak...download kn la jugak utk diorang..mentang2 ayah bru beli tv baru yg bole cucuk pendrive kt tv 2..korang asyik nk tgk muvie kt tv je kn..
layankan aje...yea la..dulu2 tyme aku n akk aku kecik2 ktorang mana la dpt sume nie..skrg nie da agk berkemampuan skit..bole lah bahagiakan diorg sume..


"credit pic dr google.."

apalah aku merepek nie...esok ade interview...minta2 la soalan yg ditanya mudah2...hope dipermudahkan dan dilancarkn interview aku esk..semoga segalanya berjalan lancar...Insyallah....ramai kawan2 da dpt keje...aku pula sibuk cari keje..minta2 la ade rezeki aku esk....WIsh me luck yea kawan2...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...