Bersama Selamanya..

Daisypath Anniversary tickers

Our Little Caliph

Lilypie Fourth Birthday tickers
salam cayunk...huhuh...lame kn xhupdate blog nie...
windu sgt2....xde entry beshh la nk update tetiap ari..if ade topic bru la update...

ari ni da la jumaat..bdk2 uitm sume da start cuti mid term..punyer la rmai gilerr td balik..


berduyun2 dgn beg masing2....so jealous....
huhuhu...
msti tertanya2 kn knp aku xikut balik skali..
sdgkn hometown kt jb kot..jauh 2 dr s.alam...

actually esok (sabtu) ade vacation dgn ex2 jpk nie..hah...sapa xtaw jpk 2 ape..jpk 2 ialah Jawatankuasa Perwakilan Kolej..ala mcm senat2 kolej...
kami ade budget lebih...so wt la vacation...
ke mana tu..ya...ke PERAK..
yeppi....

dgr2 nye byk tmpt2 menarik kt perak 2 akn ktorg jelajahi..jelajah k..myb lawati kot lg sesuai...
pape je la...
yg penting F.O.C...
g pn coz nk enjoy..ilangkn stress..cari suami..
hahahaha..sempat lg 2...
nasib bek la aku lom pernah smpai perak lagi...

esok pg2 da kne bertolak..mls nyer nk packing brg2....
so..bermakna cuti midterm ku da jd pendek akibat vacation ni...
dpt la dlm 4 ari je duk uma..
sgt xpuas...hahhaha...
rindu dgn fmly..kwn2 ku sume...
rinduuuu bangat dgn mereka sume...
t nk hangout la...

tp xleyh la nk hangout hari2...coz lepulanganku ini membawa assignment yg berkepuk2...
hahaha...ayat xleyh blah....
byk doe assigment kne wt...n kena submit after nek cuti t..
uissshhhhh....serammmm gilerrr...
hopefully la sempat siap sumenye dgn jayanya......

ok la...peRAK...C U TOMORROW....
xsabar..xsabar.....

wink..wink...
nak mulakan lembaran bru...
da xmau da cte pasal jiwa jiwang, yg melibatkn ati n perasaan aq lg...
huhhuhu...menci.menci..menci...
letih da nk menghadap semua nie...
so..,bair la masa,wktu yg menentukan kerana aku percaya janji ALLAH...

so...wake up dear..
hidup mesti diteruskn...
semangat..semangat...
tp cmne la...spirit xmai lg nie..
kne focus study..
al-mklum da last sem nie..
kne wt yg terbaik..
pray for me k....

assignment da start dpt da..
berlambak plk 2..
xmau la tngguh2..kne mulakan sikit2...
YA ALLAH, tlg aku yea....

menanti dgn penuh sabar




salam...
hmm...xsalahkan kalau mengharapkan sesuatu yg indah even kita tahu kita ssh utk mendapatkn nya...
Mungkin perlu adanya usaha yg tinggi n kuat
bersabarlah yanie..
insyallah ALLAH telah simpan kn seseorang utk kamu...
Jangan la berhenti berharap....
Jadilah engkau insan yg benar2 tabah...
Adakah aku sekuat itu Ya ALLAH????


tetibe lagu Sonata Musim Salju (HAZAMi) berkumandang...
touching nyer.. lovingnyer lagu nie...
Xpernah aku rasa seromantis lagu ni..
entahkn dapat entahkn tidak...

Muslimah yang kusayangi,
Adalah sentiasa bertindak berlandaskan hukum-hukum ALLAH
Yang sentiasa mengikut syariat Rasulullah
Yang taat pada perintah suami
Yang tidak lupa jasa kedua orang tua

Muslimah yang ku cintai,
Adalah yang mengharap redha ALLAH
Aurat dipertahan melainkan buat suami tercinta
Lembut tuturnya terhadap suami tersayang
Halus belaiannya untuk anak-anak amanah ALLAH

Muslimah yang kukasihi,
Adalah yang membawa aku ke pangkal jalan
Jalan taubat kepada Pencipta
Andai aku sedikit terpesona
Dengan keasyikkan dunia yang sementara

Muslimah yang ku idam,
Yang tidak pernah mengeluh
Diatas segala ujian dari ALLAH
Yang sentiasa sabar dan tabah menghadapi segala liku
Ujian menjadi pendorong buat dirinya

Muslimah yang ku harapkan,
Jadilah dirimu sebagai srikandi ISLAM sebenar
Srikandi terdahulu menjadi inspirasi buat dirimu
Asiah,Rabiatul Adawiyah,Mariam,Aisyah dan Khadijah
Menjadi pendorong kejayaan buat dirimu
Di sepanjang jalan jihadmu
Moga kau tersenyum hingga ke akhirnya

Insyallah, aku akan cuba sedaya upaya menjadi Muslimah kesayangan ALLAh...
bantulah aku Ya ALLAH.
salam...xjwb dosa..hehehe
seronok plk ari ni cuti..dpt duk blik..bgn lmbt..opsss...
hehehe....
bgn2 je trus on lappy..coz smlm tdo awl kn...
xdpt nk updte fb,blog...
line lmbt la plk pg2 nie...
g mandi la..lg bgs...
pastu sapu blik...mop lantai...
cuci kipas....
wt milo...mkn biskut kering....sedapnyer....
nikmat btol...

pas solat..xtaw nk wtpe lg..g bsh bju la...
pas bsh,jemur plk..
lame da xwt rutin2 cmni sekaligus...seronok plk...

skrg da kul 5.02pm..
bru mkn tengari,,,,
ish2x....
lauk serunding daging pemberian anis adnan + ikan bilis ibu.,...
marvelous...yummy....

sok cuti thaipusam....
xde plan lg nk g mane.....
any idea???


saLam..wink..wink..yanie in da house..(hakikatnyer lom blk uma pn, in da house means blog yanie la)...lalala

weekend yg lepas ni adalah hari yg paling seronok wt aku..nk tau knp???
hehe..adalah membe aku sorg nie...tersgt la baik hati nk bwk ktorg kua jejalan..
actually ktorg yg paksa dye..heehehe..abis bosan gler kt blik....
bayangkn weekend lepak je kt hostel...maunye xmati kebosanan..
len la klu da ade assignment or test...len la cternye......


maka nk d'jadikan citer..bermula la kisah kami 3 sekawan..


16/1/11..Jam 10.00 paGi..KoLej Puncak Perdana....

1st place: Plaza Low Yat

Mission: cari battery hp nad, cari battery lappy ku...
MISSION COMPLETED


2nd place: Times Square (TS)



wiNdow shopping...heehe...Money is running out..so dpt window je la..
sampai2 TS je trus g makan..

dlm dilema nk makan kt SUBWAY k kat JOHNNY RESTAURANT
pkir..punya pkir..last2 decide g try kt JOHNNY RESTAURANT..
not bad...mkn steamboat...


sedapp gilerrr...heeheh




pas makan g round2 pusing TS,solat...
tapi xsempat nk g themepark...
huhuh..nextime la...
MISSION UNCOMPLETED

3rd place: Sungei Wang Plaza..

g giant jew..
da alang2 kn cari je la brg skit..

heehehe

4th place: Bukit Cahaya Seri Alam




yeahhh...tyme ni dlm kul 3lebih da..
xkn nak balik puncak awal2 cmni kowt...xremaja la..chewahh!!!>..
then nad decide nak g bukit cerakah nie..yg ade rumah 4 musim 2....
best gilerr...lalu driver kami a.k.a ijat trus menderu keretanya k s.alam...
wah..sempoi la..akhirnyer dpt gk ktorg g tmpt 2..
da lama mengidam nie...
4 musim tu..mane nk dpt kt M'sia nie..xdpt g oversea dlm negara pn jd la...
nasib kami baik coz tyme kami pergi tgh musim sejuk..
so mmg beku gilerr la duk dlm uma 2....
syok..syok..nk pegi lg..
heheehe...
ni pic2 kami kanak2 ribena kt taman n dalam uma sejuk 2..
heehhe...xpnh rasa enjoy cmni skali..
at least dpt tenang kn fikiran yg kusut caca marba nie..
yeppi...
MISSION COMPLETED


upload gmbr dlu la..









ni la budak tombam..hahha



Ok,last destination kami..

5th place: ktorg g mkn ABC kt seksyen 2...
ABC special 2..ade ice-cream punyer..heheeheh..
yummy....sejok tekok den mkn....
PUAS..
MISSION COMPLETED


Now...teringin nak g bukit broga pulax..ade sapa2 nk tlg bawa saya x???
Plzzz...teringin sgt nk tgk sunrise or sunset..mst sgt cntik view dye kt ats bukit 2...


sgt bermakna ayt nie bg aku...

"I'm not looking for someone who has EVERYTHING,
but someone who has TIME to spend with me MORE than ANYTHING."
mood: xbrp nk ok..
Ya ALLAH, kenapa lah jiwa nie rasa sunyi, kosong sgt2....
semua yg aku lakukan serba xkena...
rasa cm nk nangis...
kuatkan lah hati hambamu ini Ya ALLAH...
tabahkanlah hatiku setabah-tabahnya..
moga aq dpt lalui hari2 yg mendatang dgn semangat baru....
salam...new entry kali nie...agk jiwang skit...heheeh....
aku belum bersedia...
ssh utk digambarkn perasaan ku skrg nie..
yg ku impikan selalu xjadi kenyataan...
lain yg diinginkn ,lain pula yg dtg..
hurm....
da nasib bdn gaknya...
tp...

aku masih belum bersedia..
masih mahu meneroka dunia,
hebat x impian aku??
heheeh..
so sesiapa yg xbole sbr sila pergi dr idup aku..

aku masih belum bersedia..
masih byk impian aku yg belum tercapai...
knp lelaki suka smoke??
aku benci gilerr lelaki smoke...
haha..xde kene mengena kot dgn entry nie..
suka ati aku la blog aku kot...
ngeee~~~

aku masih belum bersedia..
xperlu la ditunggu hati ini..
takut akn mengecewakan...
aku xbg harapan...
risau mereka hampa dgn jawapannya nnti....
aku masih syg kwn2 aku..
cuma 1 aku nk ingatkn
jika antara kita tiada jodoh,
jgn la menyesal & salahkn takdir...
mungkin ALLAH dah sediakan yg terbaik utk kita....
silalah mencari juga jodoh kamu...
takut2 jodohku bukan dgn kamu....

ok..stop it..aku da mula merepek nie...



Kali ni aku nak kongsikan tentang KEKASIH aku? (aku taip huruf besar tu sebab aku terlampau sangat sayang kat DIA!) Penyayang sifatnya. Betul ni.. tak tipu punya! Pure cintalah nak dikategorikan tu. Apa taknya, masa aku susah, minta tolong sajalah pada DIA. Pasti akan datang bantuan. Bila aku susah hati, boleh terus ngadu kat DIA -> direct! Pergghh !!


Yang bestnya tu, bila aku dah ngadu kat DIA, terasa peace aje. For surelah...KEKASIH, kan?! Ish! Beruntung betul dapat KEKASIH cam ni... tak pernah nak sakitkan hati aku. Bila-bila masa aje aku boleh contact DIA. Yang seronok tu, sebab memang betul-betul rasa DIA tu dekat kat hati ni! Ye la, cinta punya pasal, kan?


DIA tak kisah pun kalau aku tak ingat kat DIA. Tapi rugilah aku. Sebab, kalau aku ingat & contact je DIA, sure macam-macam la yang aku dapat. Tak kiralah, material ke... spiritual ke... emm memang kekasih sejatilah tu! Bila aku rindu kat DIA, baca je surat-surat yang DIA bagi tu. Macam-macam nasihat ada dalam tu. Siap bagi contoh lagi nak suruh aku faham.


Sebelum ni, aku pernah gak frust. Memang sedih giler la masa tu. Ye la, cinta bagai nak rak, tiba-tiba clash gitu aje. Tapi KEKASIH aku yg ni lain, DIA tak kisah pun dengan cerita aku frust tu. Siap bagi semangat lagi. DIA takde jeles pun.


Cuma aku je yang jeles dengan DIA. Memang ramai yang jatuh cinta dekat DIA. So, aku pun kenalah usaha betul-betul. Kata orang putih ~what you give, you get back~


So, kalau aku usaha lebih sikit, aku dapat lebih la, kan? KEKASIH aku ni baik sangat-sangat.


Perfect! Tu yang kadang-kadang aku tengah-tengah malam... pukul 3-4 pagi tu pun, kalau aku terjaga, aku sure akan contact DIA. Rindu aaaa! Sebenarnya, KEKASIH aku ni kaya... millionaire... billionaire...dan entah apa-apa naire lagi... tu yang pemurah sangat tu. Semua keperluan hidup aku, DIA yang support... percaya tak?


Free of charge... tapi aku tak sedap hati la... mestilah kena hargai apa yang DIA bagi tu, kan? Mak aku kata, kalau orang dah bagi, suka ke tak suka, amik aje la.. .pastu pandai-pandailah membalas budi.. tu yang buat aku sanggup berkorban apa sahaja... cheewah!


DIA suruh aku belajar sungguh-sungguh. Kalau boleh belajar semua ilmu. Sebab, KEKASIH aku ni memang cerdik+bijak+genius dan lain-lain...DIA kata, tanpa ilmu, setiap amal yang aku buat semua sia-sia. DIA pun tambah sayang kat aku kalau aku rajin belajar.


Malu la sebenarnya nak cakap ni...


Emm... aku sebenarnya belum pernah jumpa DIA lagi pun. Belum bersedia la... tapi KEKASIH aku ni dah janji, satu hari nanti, mesti jumpa. Sekarang ni menghitung hari la aku ni. Tapi kecut perut gak! Takuut! Aku mesti prepare awal-awal.


Daripada surat-surat DIA yang ada tu, aku tahu la apa yang DIA suka, apa yang DIA tak suka. Mestilah aku nak buat apa yang DIA suka, jadi, DIA tambah-tambah sayang la kat aku, kan? Takpe la, berkorban sekarang, sebab dia dah janji, sapa-sapa yang DIA sayang, DIA bagi hadiah special yang aku tak pernah terfikir pun!


Ish! Rindu sangat dah ni!


Kekasih.. Aku berjanji, aku akan pertahankan cinta suci ini..
Walau nyawa digalang ganti, menggadaikan cinta teragung ini..
Tidak sama sekali..
Walaupun tak pernah berjumpa, aku tetap bahagia..
Itulah kekasihku.. Allah SWT.. cinta teragungku!

juz wanna share dis lyrics nyanyian ayushita - tuhan berikanlah aku cinta
sangat mendalam mksudnya bg ku..
huhuhuh...touching meyh.....
helppppp~~~~~~

Walau aku senyum bukan berarti
Aku selalu bahagia dalam hari
Ada yang tak ada di hati ini
Di jiwa ini hampa

Ku bertemu sang adam di simpang hidupku
Mungkin akan ada cerita cinta
Namun ada saja cobaan hidup
Seakan aku hina

Tuhan berikanlah aku cinta
Untuk temaniku dalam sepi
Tangkap aku dalam terang-Mu
Biarkanlah aku punya cinta

Tuhan berikanlah aku cinta
Aku juga berhak bahagia
Berikan restu dan halal-Mu
Tuhan beri aku cinta

Ku bertemu sang adam di simpang hidupku
Mungkin akan ada cerita cinta
Namun ada saja cobaan hidup
Seakan aku hina

Tuhan berikanlah aku cinta
Untuk temaniku dalam sepi
Tangkap aku dalam terang-Mu
Biarkanlah aku punya cinta

Tuhan berikanlah aku cinta
Aku juga berhak bahagia
Berikan restu dan halal-Mu
Tuhan beri aku cinta
huhuh...
nk kongsi prinsip aq nie jew..

Saya bole kawan dgn sesiapa sahaja,
Tapi
Saya xbole bercinta dgn sesiapa sahaja...


renung2kn & selamat beramal...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...