Bersama Selamanya..

Daisypath Anniversary tickers

Our Little Caliph

Lilypie Third Birthday tickers


Hye semua....
2011 akan melabuhkan tirai nye sebentar je lagi....
xkurang dari 2,3 jam je 2011 akan meninggalkan kita SEMUA...

2011 yang penuh kenangan..
kemas tersemat di memori ingatan ku...
Kenangan yang membawa 1000 kisah suka & duka...

Mari kita imbas kembali apa yang berlaku sepanjang tahun 2011....Jom Check it Out..

1. Tahun nie aku selamat menamatkan Degree ku pada bulan 5, 2011...





2. sekarang dah mula kerjaya pertama ku...tapi mungkin sementara je...kalau dpt kerja yg sesuai n menjamin masa depan....chio la..sekarang cari pengalaman dulu....

3. saat paling indah dapat menetap bersama family...coz b4 nie asyik duk sambung study je...
after SPM, dpt PLKN kt Sarawak..then balik PLKN terus smbung study kt Segamat...Pastu smbung lagi kt Shah Alam...huhuh....rindu gile kt Family tyme2 cmni...

4. Aku dah pandai drive kereta...umur 23 tahun baru pandai drive kereta..
lesen kereta da dpt umur 20thn lagi..Penakut betul.. tapi rasa bangga giler dpt bwk mak & ayah nek kete yg aku drive....

5. Akak aku dah bertunang..then insyallah..akan kawen xlama lagi.. Aku punya turn..ermmm entah la..belum smpai jodoh agaknyer...usaha & doa :-)

6. Rindu kawan2 degree...sangat..sangat...rindu mereka...really deeply truly in my heart......



7. Dapat bwk family g bercuti kat Bukit Gambang Waterworld...
best tengok adik2 happy giler main air..Tapi yang sedihnya...pic2 yg ktorang ambil guna hp sume ilang sebab hp kena virus..siot giler....

8. Saya suka travel...n apatah lagi dapat travel free..hehe...pergi Perak pada bulan 2, mengikuti jawatankuasa perwakilan kolej Puncak Perdana...pergi Lost World Of Tambun, pergi Zoo Taiping..






9. Dapat mendaki bukit broga bersama kawan2 yg ceria giler..sume...seronok giler..nk more info..jom baca entry ini BROGA HILL






10. Pergi Bukit Cerakah..Rumah 4 Musim..




11. Pergi I-City...actually da byk kali pergi..cuma yg ini pergi bersama teman tapi mesra..heheh...




12. Pergi Air Terjun Sungai Gabai...ni pun jasa baik Ijat, Nadia, and Azza...





13. Dapat invitation card utk Anugerah Seri Angkasa ...see Entry ini.. ASK
best gilerr dpt tgk live..dpt ambil picture dgn artis2 vogue..pastu stay up kt lua..merayap g uptown Danau Kota...and lepak kt McD Shah Alam sampai pagi..memang kerja giler...itupun sebab kena tunggu pintu gate kolej buka..heheh..sebab ktorg duk kolej..kalau masuk lambat kena SAMAN..so..xnak byr saman punya pasal..berjimba la sampai pagi..tapi berjimba budak baik je taw...no notty..notty...



14. Dapat wt mini reunion dgn ex schoolmate...memang syok giler...g makan steamboat...riuh ktorg.... Lepas tu..pergi lepak danga bay....and another month I wat lagi satu mini reunion..g Batu Layar...syok sangat...dapat kumpul ramai2....




Wah..kalau nak coretkan peristiwa sepanjang tahun 2011 nie..memang xcukup page la..hehehe...
ini je la sedikit sebanyak kebahagian and memori yang indah yg memang aku xboleh lupakan....

Azam tahun baru yea...actually dah start niat masa Tahun baru Islam ari tu..

azam nye ialah..jeng..jeng..jeng..

*saya xmahu cari boyfriend...saya mahu cari Incik Suami..hehh..gatalkan..
Hopefully impian ku termakbul....




da hampir seminggu lebih blog ni kena virus a.k.a SPAM..

geram giler kot...bole pula masuk virus..
and really cuak if blog nie akn hilang untuk selamanya...

aku rasa mungkin disebabkan aku masukkan iklan or widget2 yg bukan2 kot...
tobat lepas nie xnk masuk benda merepek2 lagi...

and byk jgk aku join contest dlm blog nie...
kesian para juri sebab xdpt buka blog aku..
so,peluang utk aku menang memang xde la..
sedihhhh giler...

tapi alhamdulillah...da bole beroperasi kembali seperti sedia kala..
yippi..
bru bole tido dengan tenang....


OK u'ollss..nampak pic kt bwh nie..
ade ciri2 ibu mithali x??? hehehe
chumell kn baby nie..


next entry aku citer k kenapa aku pegang budak nie..hantaran2 kt belakang tu sapa punya...
and story nye bakal menyusul....

Just waiting...








Yup betul,sejak kebelakangan nie...
aku mudah terleka..
Mudah sahaja diri ini leka dengan facebook, blog, and segala entertainment yang ada dalam internet ini...

Kenapa aku dah xmacam dulu,
Dulu,tyme study...kt rumah sewa selalu duk dengar zikir,alunan merdu ustaz membaca Al-QUran, and aku juga salah seorang AJK Perwakilan Kolej dalam Biro Kesenian & Kebudayaan.
aku uruskan satu kelab nasyid yang diberi nama KESIMA.

and sejak dari situ...aku selalu dengar lagu nasyid..
Banyak lagu-lagu nasyid yang best2 aku dapat dari ahli2 kelab nasyid.
aku berusaha untuk majukan nasyid di Universiti ku.


Aku bawa 2 group nasyid ke pertandingan Nasyid Piala Rabbani...
gigih aku and beberapa ajk siapkan kertas kerja untuk bawa group nasyid menyertai program ni di Pulau Wan Man Terengganu...
Syukur Alhamdulillah, akhirnya kertas kerja kami diluluskan..
Perjalanan kami kesana dipermudahkan dan berjalan lancar..
AKu bersyukur sangat..even xmenang..
tapi aku rasa aku dah lakukan yang terbaik and kami dapat menimba pengalaman yang amat berharga.


Tapi sekarang...semuanya hanya tinggal kenangan...
sobss...sobss.rindu sangat dgn mereka..
rindu suasana kat bilik latihan nasyid..

tapi serius giler rindu zaman belajar...
zaman bersolat terawih bersama-sama osmet,zaman berbuka pose bersama,
banyak sangat kenangan yang bleh buat air mata menitis...

Now..zaman study da abis....
kena tempuh alam pekerjaan
memang bukan mudah...
kadang2 terlalu bz dgn urusan duniawi...

nasib baik solat 5 waktu xterabai...
susah nak cari kerja sekarang nie..
kerja dgn orang kafir..tempat kerja xsediakan surau..
nasib baik ofis bedekatan dgn GIANT HYPEERMARKET..
so..nak solat je, menapak la ke surau sana..
hehehe..
apa pun,aku xkesah..janji aku sempurna kan kewajipan ku.

Ladang-kadang pernah terlintas di benak fikiran ku..alangkah indahnya dapat kerja dalam institusi Islam seperti BAnk ISlam,Tabung Haji, dan seumpama denganya..
segala perbuatan dan pergaulan kita pasti terpelihara...
mungkin belum rezeki aku untuk aku bekerja di tempat-tempat seperti itu..

dan kadang-kadang aku cemburu lihat sebuah keluarga yang sempurna..
Keluarga UStazah & Ustaz...
pasti anak2 mereka bahagia punya ibubapa seperti mereka...
ibu dan bapa punya didikan agama yang kuat..
dan anak-anak mereka semuanya penuh adab dan sopan..

tapi aku perlu kuat hadapi semua ini..
Moga Allah memberi petunjuk dan hidayah pada keluargaku..
bukanlah keluargaku tiada pegangan agama...
Mereka semua alhamdulillah telah diberi didikan agama yang sempurna
di hantar ke sekolah agama, solat 5 waktu sehari..
tapi masing2 dah dewasa...
kadang xdisuruh..xdibuat..
kadang leka dengan LAptop and permainan video..terus lupa nak solat...
aku sangat berharap agar kami semua di beri petunjuk dan hidayah serta memperoleh keberkatan dan rahmat dari yang Maha Esa...

Insyallah..AMIN...



Link



Hye semua...nampak x banner kt atas tu???

Kali nie..aku join contest dak ain...

Adik ain nie buat contest "1st Contest Gambar Saya Menarik!!! by Ain"

nak join..Klik je kt banner tu.. or KLIK SINI!!!!

mudah je syarat2 nak join contest nie..

syarat-syaratnye ;-)

1. Mesti ada blog. (yup, saya ade)

2. WAJIB follow blog Ain. Senang untuk tahu maklumat contest dari masa ke semasa. (da follow pun, heheh)

3. Lelaki dan perempuan pon boleh join. (saya LAYAK...)

4. Mesti buat entry tentang "1st Contest Gambar Saya Menarik!!! by Ain". (DONE)

5. Copy banner contest dan letakkan di dalam entry tersebut serta linkkan ke blog ini. (DONE)

6. Suka hati lah nak letak berapa banyak gambar anda yang menarik itu. Kalau ada caption lagi bagus. (Nak letak berapa yea,jap cari pic..heheh)

7. Tag 3 rakan blogger anda. Kalau lebih pun lagi bagus. Pastikan mereka tahu, okey! (DONE)

8. Contest ini akan terbatal jika kurang daripada 20 orang. (Alarhh, xmoo la batalkan yea..;-))

9. Hantar link di comment box bukan di chat box. (DONE TOO)

Hadiah-hadiahnye juga sangat menarik taw.... nak ushar hadiah-hadiah contest nie...
Klik sini!!!!

Due Date : 20 Dis 2011. 10 malam.

(cepat..cepat..!!! lambat nanti menyesall!!!!!)


Ok, now, saya nak letak pic saya pula yea..
tapi xtaw la menarik hati juri ke tidak.. hopefully juri tertarik yea...
fuhhh!!!!!...heheeh


ni pic aku tyme 'berphotoshoot kt taman istana, muzium Sultan Abu Bakar, Johor..." suka sgt view dye..dgn berlatar belakangkan 2 btg pokok, then objek di tgh2...sweettt sgt...hehe..perasan la tu puji diri sendiri..


ni pula pic tyme kt Bukit Cerakah, Shah Alam..ktorang lepak2 kt tasik tu..then ade org tu nk terjatuh kn..dtg 2 org gadis sbg penyelamat..chewahhh!!!


ni pula pic tyme aku gi dinner dgn akak aku...
ea..silap..silap..hehehe..tyme nie aku g Anugerah Seri Angkasa...dpt invitation card..
sempat snap pic dgn Sis Lisa Surihani..Chumell kn dye...


n lastly...aku selitkan pic aku n member2 yg beraksi gedikzzz...
heheeh...pic ni diambil 30.10.2011 di Uitm Shah Alam...
baru sahaja selesai Istiadat Konvokesyen...
lihatlah betapa gedikzzz nye kami...

Ok..sampai situ je gambar2 menarik aku..ni pun da kira tamak letak sampai 4 pic....
kalau x..maunye 1 album aku upload...heheheeh

Keputusan di tangan juri..Hope aku ade rezeki utk contest nie..
doakan yea..

sebelum aku terlupa,aku tag 3 kawan aku..

- Miss Ain Sasuke
-Miss Si KEpoh
-Miss Wawabescoot

Nak Join..Jangan lupa

KLIK SINI!!!!!



Ok..sebelum start ape2,kena bagi salam dulu...
jgn xjawab yea..
hehhe

Ok..korang nampak x picture kt atas tu???
hehehe...aku saje je tepek kn sebagai bukti...
lallaala

sangat teruja n happy giler sebab...
Miss NurulBadiah Lai comment kt blog aku yang xseberapa nie..
really appreciated..

after aku review blog dye...
dye trus comment kt blog aku...
hehe..
just nak bagitahu kat korang..
even busy macam mana pun Sis Nurul,
dye tetap ade masa nak reply and ushar blog2 yang xseberapa macam blog aku nie
sangat prihatin kan..

Miss u so much la sis...

Salam Perkenalan dari saya...






Woot...wooot....
TOday,,...review entry ke 4 ialah
jeng..jeng..jeng...
sapa taw header kt atas tu milik siapa????
hah!!!!!! itu la 1 of my favourite blog...

Miss NurulBadiah Lai.

Ini adalah salah satu blog favourite aku..
selain dari blog-blog yang telah aku review before nie..

Blog Nurul nie sangat best...hjehehee
banyak bagi aku inspirasi..
and dye suka tulis tentang
KEHIDUPAN DAN PENGALAMAN....

NOW, dye dah bertunang..
hehehe..
sweet couple...
pink colour gitu...

and banyak gak la dye bagi tips2
kecantikan & shawl...
ade juga aq ikut tips2 dye..
alhmdulillah menjadi..

and 1 more thing that i really like her blog because
Beliau suka ber'photoshoot..
and view dye sume lawa2..
jealous gitu..
orang nye lawa, bile pakai apa pun sume lawa..
heheeh...
she's become to be a lawyer taw...
so great babe...
keep it up dear!!!...

tyme aq break dgn pakwe aq dlu...
selalu baca blog dye...
dye banyak post entry bout forget the past,
n bina keyakinan diri, & teruskan hidup.
don't look back/..

huhuhuh...
it's seriously menjadi...
itu semua niat & keinginan hati kita sendiri..
penulisan tu cuma pembakar semangat kita je...
so,aku kena kuat...
hehehe

So,ape tunggu lagi kawan2...

Jom Follow ramai2

BLog Miss NurulBadiah LAi

pasti anda tidak akan menyesal kenal gadis berhati baik nie..
..heheeh


Ok..untuk review ke-3 nie..
aku nak review si comel Irine nie..



Actually aku kenal blog dye nie 1st time masa aku study kt UiTM Shah Alam ...
ni pun classmate yg ckp blog dye best..
heheeh...
so,aq ape lagi..trus la ushar smpai abes entry si Irine nie...

nice blog...
sweet couple,,,....
paling suka entry dye time photoshoot dgn Incik Tunang dye tu...
sgt sweettttt gilerr kot...
mcm puteri n putera jew...
aq ni berangan je la nk mcm tu...
huhuhu...
kalau btl2 mustahil giler la kn..
sapa la nak amek pic dgn aku nie..hehehe...

then fav colour dye pun sama dgn aku iaitu

PINK


suka giler kot..colour dye sgt soft n chantekk gitu...

Now,Miss Irine da jadi businesswoman berjaya..hehehe
Bermula dgn VCO n now EX TAB pula...
COngratez dear...
dalam usia yg muda dah pandai cari duit sendiri...

and Wishing both of u & Incik Tunang semoga berkekalan sehingga ke akhir hayat yea.....

Jom KAwan2..
Ushar bLog chAntek nie...

Miss Irine Nadia Marcello


Wah!!!,,,semalam xupdate entry kn..
korang rasa pelik x???
hehe..sebab smlm aq g tgk wayang..
citer ape?? jeng..jeng..jeng..

OMBAK RINDU




ni pelakon2 nye: maya karin, aaron aziz, lisa surihani, bront pallare

Hahaha...orang lain dah berzaman tengok..
aku plk bru semalam nk g tgk...
lambat giler kan....
Actually,citer OR ni xde la brp best sgt...
Ni bagi pendapat aku la....
kalau nk dibandingkan LBS (Lagenda Budak Setan) aku rasa lagi better cite LBS nie...
Jalan cerita dye mcm citer2 melayu lain gak..
xde something special..
aku g tgk pun sebab orang lain ckp best2...huhuh
Tipah Tertipu la...

AKu rasa sebab citer nie bole jadi best n bole buat korang2 nangis adalah sebab lagu dye...
AKu paling suka lagu dye jew..
lagu tu la yg menjadikan citer tu best...
kalau xde lagu tu agaknye..
mesti citer ni jadi hambar je...

Lagi satu sebab citer ni xberapa nak menjadi pd pandangan mata aku adalah sebab pelakon2 dye...
MAya karin xsesuai jadi watak gadis kg..
seriusly...at least amek la Tiz Zaqiah or Lisa Surihani tu...
Muka diorang nmpk innocent kowt...
Maya sesuai jadi watak gadis bandar je mcm dlm citer CUN tu...

Kalau watak gadis jahat bole la amek Julia ziegler tu...
ni x..julia ziegler plk jadi wtk baik..
hahaha...kelakor la plk aq tgk citer nie..

Apapun...Tahniah la sebab kutipan dah smpai berjuta...
and Aaron Aziz..u look so gojes kowt..hot gitu..
heheh...

Rating: 3.5/5

*Ini hanya pandangan aku je...Hope xde sape amek hati k..Lain orang,lain pendapatnye....



Dah tutup ke belum yea GA Eykameow nie???

Hopefully belum la yea.....Nak tulis laju2 nie..sebab takut da tutup plk kn..
melepas rezeki..heheheeh



Ok..nampak Header kat atas nie..Ni la Tuan Punya BLog yang anjurkan GA "Join Eykameow 1st Giveaway"
CHumellkan.....sweettt jer....


NAK JOIN GA MISS EYKAMEOW???

KLIK SINI!!!!


Owkeyh la..First of all...

SYarat-syarat join GA EykaMEow nie sangat mudah...

Syarat-syaratnye ialah ;-)

1. Like Fan Page Miss Eykameow nie yea...


2. Dah like fan page Miss Eykameow belum??? Kalau dah, like pula Blogshop kepunyaan Miss Eykameow nie yea...


3. And lastly, kenalah buat entry about GA nie....

oK...FIrst aku kenal blog cik eykameow nie adalah melalui rakan2 blogger lain...
then ushar punya ushar..tetibe ternampak la giveaway dye..hehehe
apa lagi..aku pun lincah-lincah la join...
hehe...sempat lagi kan..jangan tutup GA nie dulu taw..

BLog dye sangat simple...xserabut sangat...
backgound pun cun jew...xsakit mata membaca...
then..dye banyak story pasal En BuiBui dye 2..so Sweet...
Walaupun dye jarang update blog, tapi bile sekali dye tulis entry, cnfirm ramai yang akan baca punya...tengok je follower dye skrg...Dah beriban (beribu) da..heheeh

and DYE GADIS KEKWAT KE????
even aku xkenal dye personally, tapi aku taw dye xmacam tu...
biasa la perempuan..mesti ade sedikit kegedikkan kan..
actually bukan gedik la...manja supposely...
and manja itu sangat sweet ok...
sebab aku pun manja gak..
heheheeh

SO korang..apa tunggu lagi..
Jom ramai2 Join GA Miss EYkameow nie..

Nak Join????

KLIk SINI!!!!!

Thanx Miss EYkameow sebab anjurkan GA nie..
Hope saya bertuah!!!!!
heeheh





Kali nie..join contest "Blog Simple but Awesome"//
Wah..tajuk je dah gojes...layak ke aku nie..
huhuh...
APA PUN SEMUA TU ATAS PENILAIAN JURI..
heheh...

Syarat-syaratnye juga sangat mudah..

- A Malaysian blogger (yes,that's true..me are malaysian)..
- Mesti ada blog (for sure ade.. http://www.yanieluvislam.blogspot.com
- Follow blog ini ( tak wajib ) (dah follow pun even xwajib..heheeh)
- Buat satu entry tentang contest ini dan letak banner contest itu sekali (done)
- Tag rakan blogger ( tak wajib ) (ermmm..alhamdulillah...hehe)
- Paste link entry di tapak komen (done)



Begitu mudah kan...!!!!....

Jom JOin COntest nie...!!!!!
Cepat-Cepat...


KLIK SINI!!!!!!



TARIKH TUTUP: 13.12.2011






Join contest Cik Risya...hehehe
Semangat giler kan aku join contest...
nie sume sebab aku nk ilangkan keresahan & kesunyian dlm hati nie...
Moga-moga kalau menang terubat la sikit hati nie..

Ok lah..let's check it out guyz...

Syarat-syaratnye sangat mudah;-)

  1. Follow blog Cik Risya .
  2. Letak banner di atas dlm entry anda .
  3. Letakkan satu photoshoot anda .
  4. Nyatakan lokasi picture tersebut .
  5. Tag kepada 3 orang rakan .
  6. Letak link anda ke ruangan komen contest tersebut .

Saya letakkan pic saya nie...Baru kuar dari oven..panas2..

hehehe....

Sedikit description:-




Picture diambil pada 3.12.2011, di taman Istana berdekatan Muzium Sultan ABu Bakar, Negeri Johor.
Aku suka pergi taman istana tu sebab view dye sangat lawa...And the most important things is pengantin2 selalu take pic weeding diorang kt taman tu la..
Hari tu je aku terserempak dengan 2 pasang pengantin..So sweet.....





TARIKH TUTUP CONTEST NIE IALAH;-)

15.12.2011


SAPA NAK JOIN, BOLE KLIK

SINI!!!!!

So kawan-kawan.....apa tunggu lagi!!!!!!
Jom serbu contest nie..
Masih sempat lagi....

Maka dengan ini..aku tag 3 orang rakan blogger aku ;-)

1.Miss Mieza
2.Miss Dilla
3.Miss Ain Sasuke


Done!!!>....

Moga ade rezeki untukku yea Miss Risya Chumell....




Wah...untuk 2nd review..blogger yang terpilih ialah....jeng..jeng..jeng..
hehehe...
Blogger MISS FATIN LIYANA A.K.A HONEYKOYUKI..

hehe...
the reason why aku suka view blog dye sebabnye...
suka tgk dye chumell..
ea..ea..korang jgn fikir bukan2 ea.
sbb aku gurl..dye gurl..
bkn ape..serious aku cakap..

SAYA SUKA TENGOK GADIS CANTIK MANIS..BUKTI INDAHNYA CIPTAAN TUHAN..INI MERUPAKAN SALAH SATU TERAPI MATA BUAT SAYA..HEHE ;-)

and aku suka baca cerita2 dye tyme dye study kt Indonesia tu...
tgk cara dye bahagikan masa antara study + photoshoot + berjimba (enjoy)
memang hebat...
hehehe...

Ok semua..
Jom Ushar blog FATIN LIYANA ramai2....
pasti korang seronok...

AND 1 MORE THING...
BILE JE AKU TENGOK KETE SAGA FL KT JALAN RAYA..TETIBE MESTI TERINGAT KT FATIN LIYANA (FL)



Link
HEHEE...lawak kn...begitu hebat penangan nama FL..


Selesai review yang ke 2...tunggu review yang ke 3 yea..
next..siapa seterusnya.....tunggguuuuu!!!!!!!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...