Bersama Selamanya..

Daisypath Anniversary tickers

Our Little Caliph

Lilypie Fourth Birthday tickers

2nd caliph

Lilypie Third Birthday tickers
Lama rasanya tak bersiaran....lama xmenulis...masa sangat-sangat mencemburui ummi alisya ni...
tup..tup da masuk no.2 dah kan..
apa yang no,2 tu?
Jom kita tb balik apa yang telah berlalu yea..
moga-moga bila dah tua nanti boleh imbas semula kenangan silam...
Pada 10/08/2015 - aku telah dikurniakan seorang lagi cahaya mata..Alhamdulillah syukur sangat...kali nie Allah beri rezeki baby boy...
Kronologi kelahiran MUHAMMAD EMIR FIRAS
Actually aku sekarang kan stay ipoh, kerja pun kt ipoh sebab ikut incik somi...So xselalu dapat balik JB menziarahi orang tua dan sanak saudara...cuti susah dapat....sedihnyerrr.....
tapi takpe la..jadi la anak perantau yea tak..
So, time raya hari tu aku dan incik somi xdapat cuti panjang...Jadinya, aku amik cuti start 01/08/2015 - 09/08/2015 sebab nak beraya punya pasal la kan..orang lain sume dah habis beraya...aku pulak dah hujung-hujung raya baru nak pergi kunjung mengunjung sanak saudara...
xpelah..nak buat macam mana kan..
tapi aku dengan alisya je yang balik bercuti..encik somi ade training bola...so beliau tolong hantar aku and alisya je balik jb..nnti dah seminggu baru datang ambil... xpe la..cuti dengan anak pun jadi la..
sakan raya kata ngko kt jb..seronok dapat gathering semula dengan kawan-kawan sekolah..pergi beraya uma bekas-bekas cikgu.... rindunya kat korang.....
di jadikan cerita...ari ahad 09/08/2015 tu aku dah kena balik ipoh sebab isnin nye tu kerja...siap packing barang semua...aku xrisau nak bersalin sekarang sebabnya due date aku 19/08/2015..ade lebih kurang 2 minggu lagi kan...tapi memang orang cakap perut aku dah jatuh..dah xlama je lg nak bersalin...semua pun nampak cmtu...kecut perut mak dengar...
tapi aku memang xde rasa sakit-sakit nak bersalin lagi...
jadinya tu yang berani travel jejauh tu...kitorang gerak balik ipoh lebih kurang tengahari gitu la...time tu aku dah memang ade kt melaka.. so melaka - ipoh dah xjauh sangat dah..sepanjang perjalanan pulang ke ipoh tu alhamdulilah lancar....sampai ipoh lebih kurang tengah malam gitu..kul 12 lebih kalau xsilap....
memang letih gila,,dengan sarat mengandung nya..duk lama dalam kereta...kematu punggung..meriba alisya lagi...sampai je uma...mandi-mandi sume, panaskan lauk yang mak aku bekalkan..tapi aku xselera nak makan sebab mata dah ngantok sgt..pikirkan sok nak kena bangun pagi g kerja...siap hidangkan untuk encik somi je...pastu aku masuk tido...
malam tu memang aku rasa xselesa sangat nak tido..perut kejap2 sakit..pusing kiri sakit, pusing kanan sakit...aku tahan je la,..malas nak kejut encik somi..tup-tup dalam kul 3 lebih...rasa basah je atas katil..check check air ketuban pecah da...terus kejutkan encik somi..dye dengan gelabahnya terus siap2..alisya masa tu tengah tido...angkat je dia g uma pengasuh..nasib je la, uma pengasuh sebelah umah je...minta tolong dye jagakan kejap...
aku pun siap2 nak ke hospital...kecut gak rasa sebab xpernah jadi camni lg sebelum ni...dulu time alisya ngam-ngam due date dye keluar..tu pun sebab kua tanda darah..
anak 2nd ni kua tanda air ketuban pecah pula..ye la lain anak lain tandanya kan..
sampai je kt emergancy, doctor check bukaan..dah 4cm...terus kena masuk labour room...
sakit menahan contraction je la...nasib la kali nie aku dah menimba banyak sikit ilmu meneran..hehehe...
Jam 8 lebih gitu....MUHAMMAD EMIR FIRAS pun lahirlah ke dunia..syukur sangat-sangat...Allah permudahkan aku untuk bersalin....terkilan sikit je sebab rancang nak lahir kat Johor...tup tup lahir kt Ipoh..dah dapat sorang anak ipoh mali.....
takpe lah nak..janji semua selamat...
cadnag nak masuk opis 10/08/2015 tu terus check in hospital la jawabnyer...xdan nk masuk opis...heheheeh...
so kite teruskan cuti berpantang kt jb..yuhuuuuu...
bila orang tanya sakit tak bersalin....bersalin tu bagi aku sakit kontraksi je yang menduga iman betul...bila da deliver...xrasa apa dah...hilang semua sakit....
Lepas ni nak beranak lagi x? 
ofkos la..kalau ada rezeki kan...dan diberi kesihatan yang baik...memang nak anak ramai...hehehe..tapi kita bagi emir beso sikit dulu yea..hehehe..





2 loVe this entRy:

QasehnyaRania said...

alhamdulillah
tahniah

ppstt:sama besday dgn anak saya la. rania. hihihi
cuma beza tahun je la.. rania 10/8/2014

Elyani Rosli said...

iye ke sis..hehehe...
nanti bole jadi geng nie.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...