Bersama Selamanya..

Daisypath Anniversary tickers

Our Little Caliph

Lilypie Fourth Birthday tickers



Salam Hari Jumaat...

hari nie nak story pasal kisah penyusuan dua beradik, dak alisya dan dak emir nie...
saja nak simpan story nie..mana tahu dah tua-tua nanti or anak2 dah besau bole diorang baca yea...
hahaha..verangan...

Time alisya dulu dapat susukan dye direct feeding hanya 6 bulan sahaja....
masa tu baru lagi kan, tak tahu sangat pasal penyusuan eksklusif susu ibu ni, macam mana gaya nak pump, nak simpan susu lagi...

time hantar rumah pengasuh, bekalkan dia dengan susu formula S26. masa tu fikir nak mudahkan pengasuh. bila balik rumah bagi direct feeding, tapi e bila dah lame2 susu tka di stiimulate, makanya susu pun makin kering....and alisya kalau susu macam xberapa nak ade je, mula la merengek..sudahnya aku pun bagi dye susu formula...

lepas 6 bulan, alisya fully minum susu formula...hmm..kesian anak....Maafkan ummi ye...


EMir Firas pula,,,sekarang dah masuk 8 bulan, alhamdulillah masih direct feeding...gigi dah tumbuh 4 batang dah...pedih, serammmm bila menyusukan dia taw...
Alhamdulillah, masih pump susu di office, dapat la 10 oz and hari2 bagi susu fresh pada pengasuh....
mean harini punya pump bagi untuk esok dan seterusnya...
syukur sangat Allah mempermudahkan penyusuan emir kali ini...
dan syukur juga susu masih meriah macam dulu...

Banyak dah try makan untuk banyak kan susu, Mula-mula dulu try ephyra, abes sekotak dah..mahai regenya..dekat RM200++, bila abes malas nk beli lain.. pastu try habassy oil....itu pun baguih gak, meriah susu, lepas tu  try tamar cocoa...sampai sekarang aku minum tamar coca...sedappp sangat..ehehehe...bila menyusu kan perut memang cepat lapo...so bile ada tamar cocoa, senang...3 in 1, bebile je bole bancuh.
lagi satu bile minum kat kedai, aku suka order air barli..air barli pun salah satu milkbooster juga taw....dan horlick juga....\


Mudah-mudahan diberi keizinan untuk meneruskan direct feeding sehingga umur emir 2 tahun.,.. In Shaa Allah...


ni la anak bujang aku,,,
mata bolattt....ikut sapa la tu...

rambut time ni belum potong lagi...tu yang merimbun tu,,,



ni pula si kakak, anak dara yang banyak ragam,...



tengok tu, orang suruh posing, dye nak menari balet pula....







anak bujang sorang ni dah makin semangat....kejap je lenguh tangan bile dukung dia..

lagi satu asyik nak melekat ajer dgn ummi dia..
pantang hilang sekejap....mesti merengek..
kalau pas kat bapak nye....mengelibaas xnak...
macam-macam ragam....

0 loVe this entRy:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...