Bersama Selamanya..

Daisypath Anniversary tickers

Our Little Caliph

Lilypie Fourth Birthday tickers

2nd caliph

Lilypie Third Birthday tickers
Mood mengupdate blog dah mai dah....semenjak tukar template baru nie..rajin la pulak jari jemari halus ni nak update blog kan...Layankan je la yea....

Kali ini aku nak cerita pasal Aidilfitri yang lepas...cerita je dah basi..tapi entry panas lagi yea...
Sekadar menjadikan ianya sebuah kenangan yang mungkin suatu hari nanti apabila badan semakin dimamah usia, dapat lah kiranya menjenguk2 kembali entry2 lama dan menggamit kenangan lalu kan....itu pun kalau blogspot ni masih wujud lagi...Hehe....hopefully blog ni still wujud la even tahun dan umur bertukar....banyak sangat kenangan dalam nie...
.
Cerita kali ini adalah berkenaan sahabat-sahabatku...
Bermulanya kisah, seorang sahabat bertanyakan kepada aku, "yanie, gang TSB xde ke nak wat raya taun nie"??

pastu aku cakap la "xsure la wak..cube tanya kawan2 yang lain" al maklum la time tu bizi sikit dgn wedding my sis....

So, aku cakap kt dye..kalau nak beraya rumah kawan2 & cikgu, plan after my sis wedding selesai...

Every year, inilah rutin kami semua..memang xpernah miss untuk pergi beraya rumah kawan-kawan sekolah....dengan jalan beraya begini je dapat together-gather jumpa diorang semua..kalau tidak..susah giler nak hangout sesama..masing-masing ade komitmen tersendiri....al-maklum lah masing-masing dah bekerjaya..chewahhh!!!..Kalau dah kawen esok-esok...lagi lah susah nak jumpa kan...

So, maka dengan itu...tertubuhnya la event "ROAD TOUR RAYA EX-TSB 2012"
bermula pada 

Hari Pertama:

Tarikh:  6/9/2012 (Syawal 19) 
Hari:  Khamis, 
Jam: 8.00PM
Rumah Pertama : Anati 

inilah kawan-kawan saya...geng ex-tsb'88

hanya ini yang mampu dikumpulkan..niat dihati nak kumpulkan semua batch 1988...tapi ini je yang termampu..heheheh


Tarikh:  6/9/2012 (Syawal 19) 
Hari:  Khamis, 
Jam: 9.00PM
Rumah Kedua : Ayep

camwhore girl...hehehe...

kalau nak taw..mereka semua 1 kelas dengan aku time form5 dulu...heheeh..tak sangka kitorang dapat unite balik macam dulu...cuma budak lelaki kelas kitorang je yg payah betul nak jumpa..masing2 ade komitmen...

budak lelaki yang dalam picture2 nie sume kelas lain-lain...nasib la diorang tak segan nak join kitorang...Boleh bayangkan tak..time sekolah dulu...aku memang tak rapat sangat dengan geng-geng lelaki...sebab budak kelas aku ade 3 orang je lelaki melayu..yang selebih nya pelajar cina....so..rapat dengan Hasef, Nazlee & Lopez je la...entah macammana after sekolah dan sejak wujudnya Facebook..sume jadi xrase segan...boleh bertegur sapa dan bertanya kabo.....Alhamdulillah..dapat mengeratkan silaturrahim antara mereka....Kalau dulu..rasa macam ada gap je aku dengan budak lelaki kan...





gelagat kami di rumah Ayep a.k.a Syarifuddin Sumardi...tu belum ade anak-anak lagi tu..kalau dah ada anak-anak pasti lagi meriah dan huru hara kan...hehehe....


Tarikh:  6/9/2012 (Syawal 9) 
Hari:  Khamis, 
Jam: 11.00PM
Rumah Ketiga : Usop

Rumah terakhir untuk Road Tour Raya Ex-Tsb'88 untuk hari yang pertama...
Rumah Abang Long a.k.a Abg Kawasan..
hehehe..sebab gaya dye cam abg2 weyh..
Bulan 11 nie dah nak kawen...COngratez Usop...
Setakat yang aku kenal budak lelaki sekolah aku nie..
semuanya dah pikir masa depan....diorang nie kebanyakannya ramai yang dah kawen and bertunang...

Yang ladies je still single..hehehe....dasatkan...sepatutnya perempuan la yang kena lebih risau dari lelaki...ni dah terbalik pulak aku rasa...
Tapi xpe lah..dah jodoh diorang sampai awal kan...Syukur Alhamdulillah...

rumah Usop dah bertukar kaler hijau...
dah macam kat disco dah gayanya....hehehhhe


Jelingan maut tu USop oi...Control sikit...Xpuas hati ape lah dengan Afiqah tu ea...

Tamatlah Hari Pertama "ROad Tour Raya Ex-TSB'88" kitorang...
Untuk hari kedua pasti lebih meriah dan seronok...
TO BE COntinue...

STAY TUNED yea.........


0 loVe this entRy:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...