Bersama Selamanya..

Daisypath Anniversary tickers

Our Little Caliph

Lilypie Fourth Birthday tickers

2nd caliph

Lilypie Third Birthday tickers
hye buddies....

wah...lama betul yani xupdate blog nie..bersawang..bersarang daa...auchhumm...achuumm...(alergi habuk)...heheheh

now...dah dekat 1 minggu duduk rumah...After habis Kursus 3P...memang duduk rumah je la kerjanya.. Banyak dah apply kerja dekat internet...tapi satu pun masih belum sangkut lagi...

hmm...so,bila duduk rumah..tangan nie gatal je nak pergi dapur buat sepah..hehehee...
apa lagi gi memasak la....cuba resepi2 baru...

setakat nie dah try 3 resepi..at least sume bole tahan la menjadi...xmembazir..hehehe....

1st resepi..yani try buat kek batik..

actually buat kek batik nie mudah je...and yani paling suka buat kek nie..coz xpayah nak kena bakar or kukus....juz panaskan atas api then sejukkan,...mudah kan...
lepas tu coklat pula tu..memang favourite la kan,,,

2nd resepi yani try buat kek mentega pelangi...kek ni pun senang sikit...juz kukus je..tapi kena ikut juga resepinya..kalau tak..memang tak naik la kek nya tu,,,part paling best time letak warna2 tu...lawa sangat...



3rd resepi yani buat muffin choc raisin....
resepi ni tak berapa nak menjadi sangat coz topping coklat tu yanie terlebih letak marjerin....so,jadi tercair la...but kek nya jadi..hehehehe


hari nie pula wat dadih orange je...letak cincau skit..hehehe...sedap la cuma termanis skit..heheh...terlebih gula...but manis2 buah je kot org ckp..(sbnrnya manis boleh buat org kena kencing manis dadih tu..) heheheehe...

Bosan gila la duduk rumah sekarang nie...nak kerja xdapat2 pula..ttakpe2x..kena usaha..usaha tu penting...ada juga kawan2 tolong..tapi tak bole nak berharap sangat..kena usaha sendiri...tapi nak keluar naik bas pergi cari kerja pun masih belum ada mood lagi..mood mari la datang...cepat2...saya nak kerja...saya nak gaji...hukhuhkhuk....nangis da nie...orang lain semua dah bekerja...sabar yea cik yanie..Insyallah..rezeki ada di mana2....

Kawan2..doakan saya cepat2 dapat kerja yea....AMIN....

0 loVe this entRy:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...