Bersama Selamanya..

Daisypath Anniversary tickers

Our Little Caliph

Lilypie Fourth Birthday tickers

Yeahh...hari ni nak story mory sikit pasal kawan...susahkan nak puaskan hati semua orang di sekeliling kita...bila xdilayan or xditegur kecik hati...Yes,aku admit aku ni ramai kawan..xkira lelaki or perempuan..semua pun aku kawan...yang xberapa perempuan and xberapa lelaki sangat pun jadi kawan..ia lah..nak memilih kawan wtpe kn..janji kawan kita tu baik,hormat kita, n xtikam belakang kita (kalau tikam belakang..bole mati woo..)huhuh....

Dulu zaman Uni, aku da pernah kena dengan kawan..bila mana kawan tikam belakang..perit giler rasa...but aku kuatkan semangat..biar lah orang nak buat apa pun kat kita..janji kita tahu kita xsalah...lama gak la aku pendam...n at last,kitorang baik macam biasa...macam xda apa yg berlaku..kalau ikutkan hati aku mmg aku xnak maafkan orang macam tu..tapi sampai bila kan nak simpan dendam...pusing kiri, pusing kanan pun akan jumpa dia juga..so,xleyh lari jauh la..dunia ni kecik je....aku wat mcm biasa je la...

Then, zaman sekolah pun pernah kena gak..yang ni lagi xbole blah...lupa kawan terus...brp taun ntah lost contact..sedangkan uma sekangkang kera je..tp bila masing2 da habis sekola..semua buat hal sendiri...kita pula yang terhegeh2 cari dia..sampai satu masa,aku give up terus n langsung xnak ambil tau pasal dia...but after 3-4 years,dye cari kitorang balik....pelik kan...but biar aku sorang je taw sebab nya..sebab yang xmunasabah langsung.Sekarang persahabatan kitorang cengitu-gitu je la...dye text,aku balas text dye..dye x text..aku pun snyp je la...

Ada juga sahabat yang suka sakitkan hati aku..aku pun xfaham apa salah aku..cuma dia akan selalu cakap..aku ni pergunakan dia aje....bila aku perlukan dia..baru aku cari dia...kadang2 geram gak dengan dia nie...tapi aku sabar je..aku hormat dia...dia harapkan aku text dia everyday...mana bole kawan....aku pun banyak keje lain nak buat...bila aku x text dia,dia akan cakap bukan2 pasal aku...agak tension di situ yea...aku taw dia seorang kawan yang baik..tapi aku nak dia faham yang aku xboleh selalunya ada disamping dia...aku xkisah bila dia bosan or sunyi or berada dalam kesusahan,anytime dia bole mintak tolong aku...tapi bukan harapkan aku selalu kena ada di samping dia..dia da ada gf kot...aku pun faham la...dan dia pun kena faham situasi itu...hope dia maafkan aku atas segalanya la..aku pun xtahu apa salah aku...

and lately,ada sorang kawan aku ni ditimpa masalah..tapi bila aku bg nasihat....ckp aku ni pandai cakap je...so,,da la..aku xmau ganggu dia..dia pun suh aku tinggalkan dia seorang diri..dia mahu bersendirian..aku cuma takut..orang bila da fikiran bercelaru mcm tu..mcm2 benda bole jadi... hopefully dia masih punya iman and akidah lagi...berfikir berlandaskan agama islam...jangan sampai terpesong sudah....mungkin aku kalau berada di tempat dia pun aku bole jadi gila...bertimpa2 masalah dia dapat...tapi aku tahu..dia kuat..dia mampu untuk menghadapi segalanya dengan tenang...Aku sentiasa doakan dia sihat sejahtera n dapat settlekan problem dia secepat mungkin....Insyallah.....

And Sahabat2 lain juga,aku mohon maaf jika aku ada melakukan kesilapan dalam sedar mahupun tanpa aku sedar..aku hanya manusia biasa..yang masih banyak kekurangan dan masih banyak yang aku perlu pelajari....Jika aku ada buat salah,kalian tolong lah sedar kan aku...kadang2 aku ni alpa juga...

Kalau kita baik dengan orang,orang akan baik dengan kita..Ingat lah berbuat baik,akan dibalas baik,berbuat jahat,jahatlah balasannya.... Kita tak akan dapat lari dengan hukum karma ini..semuanya sudah tertulis...

ok la..next time aku sambung lagi k...

1 loVe this entRy:

gadisnakal said...

kerana sakit hati.. berdendam... makan hati... dan merujuk pada orang salah... semua nie makan diri sendiri sungguh bahaya dendam nie...

tterima kaseh atas artikal ney.... byk beri info pada saya

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...