Bersama Selamanya..

Daisypath Anniversary tickers

Our Little Caliph

Lilypie Fourth Birthday tickers

Actually aku start cuti hari jumaat...Dah alang-alang khamis cuti Hari Hol kan..So, aku amik cuti terus ari jumaat tu...

AKu bukan sesaja je amik cuti..bersebab ok...

Sebenarnya aku dan Nadia Naser a.k.a BFF aku nak pergi Majlis pertunangan Anis & Maspul....Anis nie..classmate merangkap groupmate kitorang time kat Uni dulu..yang si Maspul pula Umate kitorang...so, dua-dua kitorang kenal...hehehe...

Lagipun temankan Nad nie..dye nak bercuti..release tension katanya..
So, kitorang gerak hari Jumaat, kalau tak..aku nak naik bus je,, tapi Nad offer naik kereta dia..hehehe...kitorang gerak dalam kul 12 gitu...dia pick up aku kat Tol Skudai...


pipiku yang tembam..bam..bam....ayoyoyoyo..


Tapi mak cik ni bawak kereta...Memang speeding betul..140-130km/j taw x...aku cuak je kan kena saman...Dia nie pun satu, taw la highway...duk sedap tekan minyak je...heheeh...lantak la nad..Janji kita selamat sampai kan...




Dalam kul 3 lebih dah sampai bandaraya Melaka Bersejarah...tapi tak terus balik rumah sewa nad..Kat melaka ni kitorang tumpang stay rumah sewa nad..Rumah sewa time dye keje kat Melaka dulu....hehehe..Nasib baik kakak-kakak rumah sewa dia baik hati,,,Ade jugak tempat menumpang teduh kan..bukannya ape..malas nak sewa Hotel bagai...At least jimat sikit kat situ..yea la..maklum ajelah..dah hujung-hujung bulan kan...poket pun makin nipis..hehehe...

Kitorang pun pergi merayap kat Mahkota Parade..and Dataran Pahlawan..Lenguh kaki berjalan je kejenya...Tapi before berjalan ke ape ke..g singgah Solat dulu..Pastu pergi mengisi perut yang dah berdendang sayang nie...
Lapo gler kot...aku xde la lapar sangat...tapi nad xlunch lagi...dye karang kalau lewat-lewat lunch..gastrik menyerang karang....
SO,...xtaw nak makan kat mane...cari cari fast food xde yang menyelerakan...
At last, masuk Kenny Roger Roster's sebab tekak nak makan makanan Itali..hehehe...

Ni makanan untuk aku..heheh...Spaghetti Bolognese....perghhh...terliur nie..sedap giler...
kenapa la letak sikit sangat...Aku dah la hantu spaghetti....ayam nye aje yang besau..kenyang giler....
ada salad buah-buahan lagi..plus mufffin lagi..memang sangat-sangat kenyang..tapi time tu je la..2 jam kemudian..lapar balik...

Ni nad punya makanan...Dia amik Chezzy Spaghetti...Penuh cheese atas spaghetti dye...  


Dah puas berjalan..kitorang balik la umah sewa nad...Malam tu baru keluar g makan...Xade ape sangat xtvt malam tu..driver pun dah penat memandu kan..duk melepak je la kat umah..

Esoknye, kitorang keluar lagi..dah xtaw nak g mana..Pergi la singgah MP lagi..g breakfast...then jenjalan..nak tengok muvie xde cerita best plk kan..so, trus shoot balik uma sebabnye kul 2 ptg Majlis Anis dah nak start...Balik tu pun sempat membuta sekejap..cuaca panas sangat...xsedar terlelap...Nasib abang sayang call kan..kalau x..memang terlajak la...terjaga pun dah nak dekat kul 2..siap2 basuh muka sume...then trus gerak...

Nasib baik Nad ingat jalan g umah anis...kitorang sampai majlis belum mula lagi..Terus naik bilik Anis..heheh..



comel kan Anis..ala-ala princess gitu...dah macam artis bollywood pun yea jugak...Cantik dress dye....


Kitorang stay sampai selesai majlis...Dapatlah menyaksikan cara-cara majlis pertunangan berlangsungkan..Best jugakkan...merasa jadi tunang orang...ecehh...hehehe...
Time aku nanti, majlis tunang diadakan beberapa jam sebelum Majlis nikah...so, just 1 day..settle semua...
Itu permintaan Incik Abang la...I follow je la..tu yang xdapat merasa jadi tunangan orang sekarang ni..hehehe..gedik ko kan..

Balik terus dari rumah anis, nad nak g alor gajah..nasib baik la xsesat..kitorang ni men terjah je...Sesat tak sesat memang belakang kira da....Memang boleh bawa nad ni berjalan..hehehe..sempoi je...

Keesokkan harinya, which are on sunday,,Hari terakhir kitorang kat Melaka..bangun pagi2 siap packing2 sume barang..then g jenjalan kat Bandar Melaka lagi...cari parking punya lah susah...tu yang kena keluar pagi2 tu..

Singgah makan cendol kat depan Bangunan Merah tu...dah 2 kali makan kat situ...hehehe
sedap...cuaca panas-panas dapat pulak cendol yang sejuk..arghhh...segar tekak eden...



Itupun kitorang xsempat breakfast..dah tak taw nak makan kat mana lagi...Nad nak cari Laksa Baba Nyonya pun xdapat..so, berjalan je la sekitar bandaraya Melaka tu...
Dengan cuaca panas teriknye....uiii...dugaan...





Mek nad berposing..dah macam Model dah gayanya...

Dan tamatlah cerita weekend aku...Melaka Bandaraya Bersejarah...


8 loVe this entRy:

bdk mlk said...

best pegi melaka cik yanie...

bdk mlk said...

by the way im the new blogger..dan saya sentiasa follow blog awk dari dulu...salam perkenalan nur elyani rosli..

Elyani Rosli said...

yea ke...best la...tp cm da biasa sangat..so, mood untuk release tension je..hehehe
pergi pun sbb attend Member tunang...
sambil menyelam kita minum air la..

amboi...follow blog sy yea...thanx a lot yea..

duk melaka ke? kt area mane?

bdk mlk said...

hehe..ok la tu..melaka pun dah mcm KL..jalan jem giler kan..hehehe...area alai awak..tahu ker..hehe...

bdk mlk said...

btw jgn lupa singgah blog saya k ;) kalau saya nak tanya pasal blog harap awk sudi bagi tahu..hehe...

Elyani Rosli said...

Aik..ALai ke?
dekat je..hari tu saya pergi alai perdana la..

bdk mlk said...

yup awk..alai..la...yeker..awk ada sedara kat alai ker....yang dekat pintu gerbang crystal bay tu kan awak ;)

Elyani Rosli said...

i think i know who u are....

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...