Bersama Selamanya..

Daisypath Anniversary tickers

Our Little Caliph

Lilypie Fourth Birthday tickers

Hi!!! lama rasanya xmenaip di blog kesayangan hamba nie...
hehe...banyak story tapi kekangan masa mencemburui..
chewah...cemburu la sangat kan...

Ok la...actually masa cuti hari Hol khamis hari tu..bawa mak & ayah gi tengok pameran kraftangan kat Plaza Angsana tu...wah..!!!! pestime kot pergi pameran kraftangan...cantik sangat..macam2 ada...

meyh aku bagi korang cuci mata...


di bawah khemah nie la ruang pameran kraftangan..Pameran ni berlangsung selama seminggu kalau xsilap aku...semalam last...rugi la korang xdatang kan..hehehe


banyak baju-baju batik diorang jual n display...harga boleh tahan la..sebab berkualiti kan....tapi serius..memang lawa giler...




ada juga persembahan zapin time tu...memang besar ruang pameran untuk kraftangan nie...tak puas berjalan..



pameran rumah rehat a.k.a gazebo pun ade taw..bole rehat-rehat kat situ....
cantik sangat decoration nya...


anyaman tudung saji pun ade...siap jual lagi taw..
and ade juga pertunjukan menenun songket dan sulam...
dan cara-cara buat kuih traditional seperti kuih karas, rempeyek dan lain-lain..
food testing pun ade taw..kenyang la kalau berjalan kat situ..kalau lapo je...g amik food tasting tu..hehehe...


haa..pasu tanah liat pun ade taw..orang panggil ape tu namanye...haaa...LABU SAYUNG..kebiasaannya labu sayung ni banyak kat perak...nanti kalau aku stay kat Perak..nak borong la labu sayung kat sana..cantik kalau dijadikan perhiasan taw...


ni bahagian baju batik, baju kelawar, tudung sulam dan seumpamanya...Ada banyak bahagia, bahagian ukiran keris dan kayu, bahagian makanan tradisional, dan bahagian pakaian, kerongsang dan lain-lain..juling la biji mata korang dalam tu...


kaligrafi dan kraf pun ade taw. frame hiasan dinding dan macam-macam lagi..kalau lah bawak duit banyak...memang abis dah borong sume kat situ...

Rasanya semua negeri turut mengambil bahagian...macam-macam negeri ada..Cara buat dodol pun ade taw...tengok diorang menggaul dan mengacau dodol tu..mak aiii..letih nye tangan....

Apapun memang puas hati la...dapat pergi pameran kraftangan tu...macma-macam ada...xsia-sia pergi...cuci mata..beli kuah rojak petis...meletopp rasanya...3 bekas RM10 je taw..murah...makan dengan buah potong pun sedap...

Cerita hari berikutnya...

to be continue....

stay tune...

hehehe...

0 loVe this entRy:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...