Bersama Selamanya..

Daisypath Anniversary tickers

Our Little Caliph

Lilypie Fourth Birthday tickers


Lama dah niat nak tulis resepi nie,
asyik tak berkesempatan je...
kalau nak taw Sis ni mix JOHR+KELANTAN
so, all food from kelantan sentiasa menjadi pujaan hati sis.

Malas la nak bebel panjang, lets check dis out my receipe...oppsss, my mom receipe.

First sekali nak buat sambal nya,.Sambal adalah hero dalam masakan nie..kalau hero tak hensem, confirm jalan cerita xbest kan...So sambal mesti la mabeles,delicious,terangkat...

SAMBAL NASI KERABU

senang je nak buat sambal dia nie...

1. CILI KERING - 10-15 BIJI **
2. BAWANG MERAH - 4-5 BIJI **
3. HALIA SIKIT DLM 1 INCI **
4. ASAM KEPING 
5. SANTAN (1 biji)

Mula-mula kisarkan bahan bertanda **
kemudian panaskan minyak dalam 1 senduk, dan masukkan bahan kisar tadi,
masak sehingga pecah minyak dan kemudian tuangkan santan.
kecil kan api dan biar sehingga pekat dan kemerah-merahan...
dah agak kering, matikan api,,
SIAP...
senang je kan

sementara tunggu sambal tu pekat, boleh la menggoreng ikan or ayam..

untuk sayur pula, mayangkan daun kesum, timun, kacang panjang, kubis...
ok siap....

eh lupa lagi 1,...

goreng keropok....

baru sedap makan...

nyum..nyum...terlio suda...

0 loVe this entRy:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...