Bersama Selamanya..

Daisypath Anniversary tickers

Our Little Caliph

Lilypie Fourth Birthday tickers
Hari Isnin lepas pergi buat Test HIV and cari rantai tangan + cincin..
serta barang-barang hantaran yang tak cukup lagi..

BS balik cuti satu hari je...So..saya ada lebih kurang 12 jam untuk menyelesaikan apa yang perlu diselesaikan...Dasyat kan...

Agak terkejar-kejar juga..tapi Alhamdullillah dapat diselesaikan perkara yang dirancang...
Cuma hanya tinggal satu dokumen sahaja yang diperlukan untuk mencompletekan borang kebenaran berkahwin kami itu..
BS sedang usahakannya..
Harap-harap dapat selesaikan secepat mungkin..

Ok..hari bermula seawal 7.30 pagi..Jom ikuti apa yang terjadi....
TEST HIV

Jam 7.30 pagi saya dah keluar rumah....then gerak terus ke KK Tmn Sri Orkid ..yang paling berdekatan dengan rumah..Ingatkan dah plan nak pergi kk Tmn U..sebab B2B Nana cakap kat TMN U buat Test HIV kejap je..hehehe....tapi tak sure kat mana pula..So..saya main redah je pergi KK Tmn Sri Orkid...15 minit je dari rumah...hehehe..Sebenarnya..dekat belakang borang Test HIV dia dah siap senaraikan mana KK yang ada buat Test HIV..So, before pergi Test HIV tu..saya ada google2 search semua...Kalau untuk hari Isnin, KK yang ada hanyalah Tampoi, dan Majidee kalau tak silap...So, saya call KK Tampoi, nurse tu cakap pukul 2 baru boleh buat Test HIV..mak aii..lame tu nak kena tunggu..dah la banyak urusan Seri Paduka nak kena settlekan...

So, saya terus niat nak pergi try KK berhampiran..dan KK yang paling dekat dengan urmah ialah KK Tmn Sri Orkid...Rupa-rupanya semua KK ade buat TEst HIV...kena berani dengan tak je nak kena tanya KK tu...and lagi satu buat test HIV nie kejap je..sebab dia pakai rapid kit test..so, Result boleh tahu on the spot...Bestkan....

Sampai je kat KK Tmn Sri Orkid tu..Mula-mula tu saya masuk pergi tanya dulu..ada buat tak Test HIV untuk bakal pengantin pagi tu..Alhamdulillah..nurse tu cakap ada...So..dye minta saya submit borang...Saya cakap borang ade kat kereta and BS pun tunggu kat kereta..Sekejap lagi saya ambil..Saya terus la ambil no giliran dulu..takut nanti lama pula kena menunggu...

Jam time tu baru pukul 8...no.giliran saya 95, sekarang baru no 54...so, pergi kereta...cari parking..settlekan isi borang test HIV dalam kereta...nak g breakfast karang takut tak sempat pula..so, terus je ke klinik..no. giliran dah sampai angka 70..heheeh..cepatkan..so tunggu sekejap je dalam setengah jam lagi...

Dalam pukul 8.30 kalau tak silap..tiba no giliran saya..so, terus pergi ambil darah...pung pang..pung pang semua...Settle..Result pun dapat da...Alhamdulllah...


MayBank

Disebabkan HP saya hilang semalam(Ahad) , so saya nak tukar no pin baru..sebab dalam hp tu segala tok nenek password ade...Tu la..cuai sangatkan sampai HP pun boleh tercicir...Yani..yani..please be carefull after this....


Celcom Center

Lepas tu..terus shoot pergi Celcom Center kat Kempas tu..nak block no lama and dapatkan no baru yang sama..Alhamdulillah..sekejap je buat...Free pula tu..dapat rebat RM10 lagi..best..best...rezeki nak kahwin tu..Motip..**tetibe kan..
Cari Rantai Tangan + Cincin

Alhamdulillah..ini pun berjaya settlekan hari tu juga...Walaupun jauh nak pergi tempat ni..tapi berbaloi-baloi..hehehe...


Cari Barang-Barang Hantaran

Ni pun selamat dah...Alhamdulillah..almost complete..Tinggal lagi buah, kek, sirih junjung, itu tyme dekat-dekat nak majlis nanti baru cari....

Ya Allah..Engkau Permudahan lah jangan engkau Susahkan...
Rabbi Yassir Wa La Tu' Assir...

Amin...

2 loVe this entRy:

Amalina Ali said...

alhamdulillah dah settle. tu lah kan. kena main redah je baru tau ada ke tak. kalau nak ikut kat list belakang borang tu lambat sangat nak tggu.

klu tak kan, mhz nak buat kat kk sri orked sbb dekat dengan rumah dia. tapi nana paksa dia pegi kat tmn u. HAHAHA. menurut perintah je dia.

bagi chance sebelum kawin katanyaaaa... :)

Elyani Rosli said...

hehehe,,,taw xpe nana...
thanx for ur info ea nana,...
nasib baik kejap je wat test hiv tu....
Syukur sangat...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...