Bersama Selamanya..

Daisypath Anniversary tickers

Our Little Caliph

Lilypie Fourth Birthday tickers

2nd caliph

Lilypie Third Birthday tickers
heheheh...dah lama berlalu..baru nak berupdate majlis akad nikah ku kan....
 sesungguhnya masa itu benar-benar mencemburui aku...sebab tu la asyik bertangguh je nak berupdate pasal Majlis Perkahwinan aku bulan 4 ari tu...

Hari nie genap 4 bulan 3 minggu 6 hari aku bergelar dan memegang title sebagai seorang "isteri"... Mana-mana pergi pun, orang still tanya "best tak kahwin?" .. heheh..Jawapannya mestilah best kan....seronok..hehehe..!!,,..

ok lah...back to the title....kita start part by part yea....
untuk majlis pernikahan yang berlangsung selepas solat jumaat pada 12.04.2013, majlis bermula pada jam 2 petang...sebab majlis pertunangan aku berlangsung sekaligus dengan majlis akad nikah..
kerlass tak ko jah....
tunang beberapa jam je pastu terus nikah....
bak kata mak aku...Jimat....heheheheh
time nie majlis pertunangan ku berlangsung... mak mertua ku menyarungkan cincin pertunangan di jari manis ku....
janji dengan tok kadi pukul 3 petang...so, ada lah masa sikit untuk teruskan majlis pertunangan dahulu..

Beberapa jam sebelum majlis berlangsung:-

i. nervous giler ok...
ii. mak andam datang pukul 12 untuk make up kan aku...sebelum tu sempat ajak mak andam makan tengahari dulu...aku pun makan sikit..alas perut je..
iii. pengapit merangkap my bff- cik wawa setia berada disisi ku sepanjang hari..thanx a lot babe....
iv. sebelum start make up..siap-siap amik air sembahyang dulu...sebab xnak terlepas solat zohor...
v. make up time start...!!!!......sila duduk diam-diam...

Ok....jam dah menunjukkan pukul 2 petang...orang dah mula memenuhi ruang tamu dan ruang dapur rumah..termasuk halaman rumah...Aku buat majlis nikah dekat rumah je....Mak cakap leceh nak berangkat2 makanan kat masjid. Ok lah mak...saya ok je.....heheeheh... Sebab lepas akad nikah kitorang ada buat makan-makan sikit....menjamu tetamu itukan sunat...

Incik Bakal suami dan rombongannya pun dah sampai...aku pun bersedialah duduk atas mini pelamin yang disediakan...DUP DAP DUP DAP ....detak jantung nih.....neves ya rabbi....
dup...dap..dup..dap...detak jantung ku berbunyi..hehehehe...
tok kadi da sampai...bersiap sedia yea Incik Suami....
Alhamdulillah, dengan sekali lafaz, aku sah menjadi Isteri kepada Muhammad Fahdierul......
Tahniah...tahniah.....
membatalakan air sembahyang.....Incik Suami menyarungkan rantai tangan dipergelangan tanganku.

dan aku pula menyarungkan cincin silver pada Incik Suami....




biarlah gambar berbicara yea...
amboi suka yea dia bila dah HALAL....





salam cium tangan dengan bapa mertua...ambil berkat yea....

Saat LAFAZ SAKINAH....Sedih sangat-sangat time nie...Air mata laju je turun mencurah-curah...abis make up i taw....eheehe...tapi serius time nie memang nangis, sedih dan syahdu betul....time baca pun suara tak taw la camne dah rupenya.....
Love u mom so much......

Bersama kedua ibu bapa dan mertua berselawat....nampak tak mata sembab lepas nangis...tak taw jadi rupa ape make up time nie..
Nasib baik ade cik pengapit yang tolong re-touch up make up balik....





Next part to be continue.......My Reception.....stay tune......

2 loVe this entRy:

Budak Kampung said...

mabruk kak..bergenang air mata air. menitis air mata si syaitan bila manusia berkahwin dgn sah

Elyani Rosli said...

terima kasih...yup....menangis semua syaitan bile melihat anak adam bernikah...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...