Bersama Selamanya..

Daisypath Anniversary tickers

Our Little Caliph

Lilypie Fourth Birthday tickers

2nd caliph

Lilypie Third Birthday tickers

Fuhh!!FUhhh!! tiup habuk kat blog nie..
Bersawang dah yea...
tapi xde la sawang sangat kan...heheeh....
masih lagi wujud di dunia blogging nie..

CUmanya agak kebizian menguruskan kehidupan seharian..
Chewahh ko!! curlass ea kehidupan seharian gitu..macam la da ade anak..
laki pun duk jauh...ade hati pulak nak bizi bizi bagai..
haahaha....

Betulla...busy jugak la rasanya...
every weekend ada je halnya...
baru lepas balik dari Ipoh sebab attend interview kat sana..
Gigih giler ok turun Ipoh semata-mata untuk hadir interview...
amik Unpaidleave lagi...OHmayyy!!!!
Iye lah..al-maklumlah lepas ni kena berhijrah ke Perak nun...ikut suamiku tersayang...
So, kena la cari kerja kat sana kan..

Hari yang sangat memenatkan..
gerak hari rabu 15/5...naik bas pukul 10.00 pagi turun Key Ell dulu...then baru turun Ipoh..
Husband time nie ada kat KL sebab final exam...
Nasib baik hari rabu tu xde paper....
tapi hari khamis paper pagi..
So, beliau dtg pick me up kt TBS (Terminal Bersepadu Selatan)...
ingatkan nak tolong hantar ke Jalan Duta sebab nak beli ticket ke Ipoh..
tup-tup dia nak tolong hantarkan sampai Ipoh..
Wah...Marvelous...sayang abang lebih la cenggini...

KL-IPOH dalam 2 jam je...
tapi kesian kat Incik Suami la sebab penat kena ulang alik kan...
hantar ke Ipoh xpe, sebab wifey dye ade..boleh jadi co-pilot duk teman borak2 kat sebelah...
dari IPOH ke KL tu la kesian..kena drive sensorang...
bak kata Incik Suami "Berkorban untuk Isteri tersayang"/....
touching jap..
heheheeh

16/5 - Hari Khamis, hari Interview..
kat sana stay kat umah akak senior ku yang comel ayu gitu...
Nasib baik la dia duk area ipoh je...
ade juga tempat bermalam...
pagi tu siap2 g interview...
survive sendiri....tumpang sis mar sampai ofis dye..pastu amik teksi g tempat interview...
Alhamdulillah...semuanya selamat...
Berjumpa dengan orang yang baik-baik sahaja sepanjang di sana..
Ternyata rakyat kat Malaysia nie masih ramai yang baik hati, berbudi pekerti dan berhati mulia..
Percayalah....
Syukur sangat...

Selesai temuduga, terus balik KL...
amik ticket kat Terminal AmanJaya...
Sampai dalam pukul 3 ptg...Incik Husband suruh turun dekat Tol Jalan Duta..
Beliau pick up kat sana..
Thanx a lot sayang....

Incik Suami yang baru abis paper tengahari tu...
sanggup dtg amik kt Tol Jalan Duta...
Bawak g TBS untuk wife dye balik JB...
hehehe..
dapat jugak dating kejap....

Hopefully...ada rezeki la untuk interview kat ipoh tu..
Doakan yea...

Amin.....


0 loVe this entRy:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...