Bersama Selamanya..

Daisypath Anniversary tickers

Our Little Caliph

Lilypie Fourth Birthday tickers
Wedding Usop & Ima
Wah2....ari ahad semalam aku g jemputan kawen membe satu sekola nie...Yusof Mihat....chewah...fullname terus aku letak...heheeh

Actually kitorang just plan nak pergi time dia sanding je..tetibe ramai pulak nak tengok dia nikah pagi tu...So..kena la gerak pagi yea tak...

Seawal kul 8, kitorang dah standby kat uma dye...Kumpul reramai..tunggu bas sume..then dalam kul 9 baru gerak ke Kota Tinggi...Nikah pukul 10 kot...giler la...(aku pulak yang takut..sempat ke tak nie sampai sana pukul 10).

Sebelum bertolak..mari kita berphotog dulu...Harus,,,,heheeh




Ok..lupa pulak pengantin naik kete BMW kot..cnfirm bole speeding punya...kete mahal kan///so..tak ade hal la..heheh

Perjalanan dari Skudai ke Felda Waha, Kota Tinggi mengambil masa 45 minit jew...itupun kalau korang keep track bawak 100-120km/jam..hahahaha...Memang cari nahas betul...dah la si fia nie bawak bole tahan laju...aku yang kat belakang da kecut perut..Lopez yang duk depan berapa kali terperanjat....

Hahaaha..memang lawak giler sepanjang perjalanan kitorang tu..Macam2 jadi...Nak terlanggar lobang la...nak tercium kereta orang la..nasib je selamat sampai tepat pada waktunya...hehehe

Tapi pelik taw..sepanjang perjalan kitorang tu...memang xde selisih dengan konvoi2 yang lain..batang hidung bas pun xnampak...tapi alih-alih kitorang sampai..bas pun baru sampai...nak kata ikut jalan lain..xade la plk..jalan yang sama..aiyokkk...invisible daa..hehehe

Alhamdulillah..kitorang sampai tepat pada masanya..ngam-ngam je kitorang sampai..tok kadi pun baru sampai..Aku paling takut kalau tok kadi sampai dulu..risau2 nanti dia marah kita lambat kan..pastu dia terus blah..xpasal2 melopong pengantin tu xdapat nikah....aiseyhh..macam aku pulak nak kawen kan....ape daa...




Dengan sekali lafaz, akhirnya sah lah usop sebagai seorang suami..tapi before tu kan..dia nervous sangat,,sampai tok kadi tolong redakan nervous dia tu,duk berbual lama gila untuk bagi dia hilang nervous,..

 


 




Menyaksikan majlis Pernikahan Usop & Ima..Nervous nie...

So...kitorang pun dapat saksikan sepanjang perjalanan solemnization si Usop nie...berdebar2 taw dalam masjid...risau and nervous jangan cakap...Confirm punya mesti ade rasa...tak kira yang pengantin mahupun penonton macam kitorang nie..hehehe...



Makan Time..Semua xsempat breakfast lagi nie...time mencekik la pulakk..




Tapi betul2 tak sangka..ramai rupenya Ex-Tsb yang join..macam nak roboh pelamin penganti tu...hehehe...Alhamdulillah.tak sangka sangat..bole lagi kita berkumpul ramai2 macam nie...suka sangat....
Even korang dari kelas mana, dari sekolah mana....yang penting korang lahir tahun 1988 dan pernah sekolah di sekolah TSB...kitorang terima semua sebagai rakan Ex-Tsb..tak ada istilah segan, malu or sombong...semua kawan-kawan kita..heheeheh

Macam Usop nie..walaupun dulu kitorang tak rapat, tak satu kelas, tapi after sekolah boleh gathering sesama kan..xade hal punya la...Sama jugak Fir and Ayep pun..as long as we know each other, tegur2 la...kita 1 sekolah kan...boleh je wat event sesama....

So,lepas ni kalau sapa kahwin lagi..boleh la jemput kitorang untuk meriuhkan dan memeriahkan suasana yea..hehehe

Aku dah update...heheeheh

Sekian....

0 loVe this entRy:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...