Bersama Selamanya..

Daisypath Anniversary tickers

Our Little Caliph

Lilypie Fourth Birthday tickers

wah...pagi-pagi ko dah tulis blog ea yanie..Semangat sangat kennn..hahaha...
Ok la..ari ni nak tulis entry sambungan semalam...

Ada banyak lagi favourite food aku..

Next is Seafood...aku dah la xmakan ikan kan..tapi ade certain-certain ikan yang boleh diterima oleh perut aku..contohnya: Ikan Siakap, oh..ohsem sangat..Ikan Merah, Ikan Bawal, dan ikan selar kuning..ikan bilis tu favourite jugak...heheh...kalau ikan jaket tu..mmang tak boleh telan langsung..
aku ada masalah dengan ikan yang keadaannya sebelah putih sebelah hitam.. korang paham tak maksud aku.???

Macam ikan jacket kan, isinye sebelah putih sebelah hitam kan kalernye..termasuk juga ikan tongkol...korang taw kalau terpaksa pun..aku akan cubit isi ikan yang kaler putih tu je...yang itam memang xterusik....Mak aku pun sampai geleng kepala tengok aku punyalah penakut dengan ikan...
ntah la..susah nak cakap..memang aku xboleh terima....
(nasib la sapa jadi laki aku karang,,,takpe.nanti aku masakkan beliau ikan..tapi aku makan AYAM..hahaahah, aci la kan)...

so, ape benda alah seafood yang aku makan nie...Ok..aku is sangat suka dengan Cumi Goreng..taw x ape tu Cumi?? Sotong goreng tepung...wah..sedapnye..kenyal-kenyal gitu...lagi satu adore giler dengan Udang goreng mentega...pergh..terangkat weyh...
pernah sekali tu berebut dengan si Fitri, budak GPMS, berebutkan sotong goreng la..umur da 24 pun..makan nak berebut lagi..hahaha..sapa suruh dia amik sotong goreng tepung aku...
sikit punya secure jaga piring sotong goreng tepung tu sambil makan...dari di kidnap oleh si fitri..hahaaha...

ketam pun aku suka jugak..cumanya aku xmakan kerang, kupang, lala dan seangkatan dengannya...ntah la ea...pernah sekali tu makan sat agi terkunyah pasir..amik ko..start dari situ langsung tak berani nak makan lagi...tapi siput sedut masak lemak cili api memang favourite aku...hehehe..

Memori makan seafood bersama-sama kakak & asbend beliau, BFF ku wawa, dan si Dia kat Senibong memang xdapat dilupakan..sangat best....makanan dia sedap2 sangat...harga pun berbaloi-baloi...heheeh..mahai gak la..tapi sedap..kenyang perut kitorang...lagi2 dengan menghirup udara malam di tepi pantai..syoknyer....
nak pegi lagi..nak pegi lagi...









Ade lagi makanan yang aku favourite sangat..Sup Tulang...


ini kalau time raya Qurban..hari2 boleh dikatakan mak aku masak lauk daging...Ari ni daging sup, esok daging sambal, lusa, sup tulang...tulat, daging masak kicap...mati la makan daging je..heeh...nasib daging lembu..kalau kambing..lama dah aku kiok....

Sup tulang nie paling sedap kalau makan time nasi panas2..pergh...pastu tuang kuah bagi banjir dalam pinggan..hehee..tu style aku la...pastu satu tulang daging besau dalam mangkuk..korang cubit je kalau nak makan...memang thumbs up la!!! terangkat abis...


Next is Udang Sambal Petai..

ni memang betul2 favourite..sume la skali makanan yang aku cerita ni favourite aku...heheeh...

makan nasi panas2 dengan udang sambal petai yang pedas memang buat selera aku bertambah-tambah...lagi-lagi udangnye jenis besau2 raksasa...hahahah..
memang 3,4 pinggan aku bedal...selera jin la katanya....



and the last 1 is strawberry...






ini kesukaan, kegilaan, dan kegemaran..hahaha...
kalau la uma aku kat sebelah cameron..hari2 confirm pergi beli....hehe..tanam pun bole...kalau kat atas cameron manis2 kan...kalau dah bawak balik JB confirm masam2 punya...tapi xpe.aku balun jugak...sebab memang sedap...hahaha....

Sekian dulu untuk hari ini...nanti kalau-kalau ade lagi..aku update yea...

Mood: nak buat pavlova sebab kakak aku request..and nak buat mini paris puff....
doakan aku yea..hope menjadi...

0 loVe this entRy:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...