Bersama Selamanya..

Daisypath Anniversary tickers

Our Little Caliph

Lilypie Fourth Birthday tickers


Salam pembuka bicara...owkeyh...kali ni nak tulis entry pasal my sister wedding pula...
heheeh..entry basi la kot..ari ni da 11/9/2012 kan..baru nak update entry bertarikh 31/08/2012...akibat kebizian di opis dan beraya sakan...terpaksa la di postpone dan di peram dulu entry ni yea.....
Hari pernikahan Beliau telah ditetapkan pada 31.08.2012 (Hari Merdeka tu)...
aku dah start cuti bermula hari khamis..banyak benda nak kena settlekan...

goodies pun banyak lagi xpacking...
bersyukur sebab ade sedara-mara yang rapat and bff yang banyak menolong..
Pada ari khamis tu jadi driver sepenuh masa untuk bakal pengantin nie...ke hulu ke hilir cari barang-barang yang xcukup lagi..sampai ke tengah malam baru balik..
Asalnya sebab cincin untuk pengantin lelaki hilang..puas cari kat uma xjumpa..cincin tu nak letak dalam dulang hantaran..macam mana bole ilang pun tak tahu la...mungkin tengah sibuk2 mengemas rumah tu sume..pastu letak sebarangan...tu yang xjumpa...
puas dah cari..sampai ke tiram cari cincin tu...g umah baru sebab separuh dari barang kat umah ni banyak yang dah transfer ke tiram..,..
bayangkan pengantin kua sehari sebelum majlis pernikahan untuk cari cincin...hehhe..
risau gak aku kan..nasib aku yang jadi driver..hehehe...
tapi puas cari...still xjumpa jgk..tawakal je la..
pastu g mydin cari dulang hantaran....ada lagi 2 xcukup..
time tu dah pukul 5,...g solat dulu kt surau area mydin UDA tu..pastu g cari dulang...bole pulak tyme2 ni abis stok..pergh....mane nak cari lagi ni...g pulak kedai pengantin...nak tak nak terpaksa la korbankan duit sikit..mahaii sikit kalau beli kat butik pengantin mcm tu..
lepas tu direct trus g bandar...g bazar karat..pengantin nak wat inai...
nasib baik kat bazar karat ade orang india yang lukis2 inai tu...
lincah-lincah wt inai..lepas tu terus g tesco bukit indah..cari ape ea...cari buah untuk hantaran pula...huish...letih mak cik jadi driver 1 ari suntuk. belum abis lagi nie..g pulak jusco Bukit indah...g amek kek hantaran kt secret receipe....aduyaiii...kul 9 lebih baru sampai rumah...
dengan perut lapo..ingat nak singgah makan jp..tp xsempat...makan kt uma je..
malam tu lincah2 siapkan sume barang hantaran..touch up2 mana yang patut..wt goodies..pakaikan pengantin inai...kul brp agaknya tetido...xigt da..
*(sorry taw xsmpt nk mesej2 or call2 awk...)
Hari yang ditunggu pun tiba..eceh...macam aku pulak yang kahwin kan..
pagi2 dah bangun..siap2 sume...
Majlis nikah start pukul 3..after solat jumaat...
pengantin lelaki da sampai awal..tunggu tok kadi je xsampai2..
dekat kul 3.30 tok kadi xsampai2...mungkin nikahkan pengantin lain kot...al-maklumlah...memang hari tu banyak orang kahwin pun...cuti merdeka kan..
pengantin dah cuak da..tok kadi xsampai2..hehehh
akhirnya dkt kul 4 tok kadi datang juga...baru mula gelabah bakal abg ipaq aku nie..hehehe
da la muka tok kadi tu nmpk garang
heheeh..relax..relax..
Jom layan pic..
time nie tok kadi nak nikah kan ayah..ea..silap2..gile ke apa bapak aku pulak nak kawen...time ni penyerahan tugas wali menikahkan pengantin....

kakak ku tengah sign document nikah..

si anggun & si ayu..ahakz....berangan je aku ni kan..duk menyelit dekat pengantin..
suka tengok deco bilik dye..lawa sgt...dgn bunga2 bagai..

posing lagi..


hantaran sebelah pengantin perempuan...11-7
hasil gubahan aku & wawa..cantik x??? heheh...

AKAD NIKAH
31.08.2012
4.00 P.M


pengantin lelaki tengah berdebar2 tu...menanti saat memegang tangan tok kadi..heheheh
muka cuak giler.....nasib baik sekali lafaz je..kalau banyak kali..da kena reject awal2 da..hehehe


penyerahan mas kahwin...apelah abg ipaq aku ni..ade ke bg dalam sampul duit raya je..letak la dlm bekas lawa2 sikit kn..bru ade clas..hehehe



selalu kahwin orang selalu sarungkn cincin kan..
kali ini,abg ipaq aku bagi gelang pulak....hehehhe....lain dari yang lain...


ini pula hantaran sebelah pengantin lelaki..temanya purple pink....
suka sangat tema pink ni....favourite colour kot...

selepas akad nikah..sesi bergambo la....


batalkan air sembahyang...heeheh



lakonan semula ni..hehe...nampak sangat pengantin lelaki lom ready..tunggu arahan dari pengarah...a.k.a.En.Photographer...

keluarga & sedara mara dari pihak lelaki..

keluarga & sedara mara dari pihak perempuan..tapi ini keluarga belah bapak aku je....
belah mak aku sume sibuk dekat luar layan tetamu makan...


MALAM KHATAM QURAN
31.08.2012
8.00 PM


sepatutnya pengantin je khatam quran...ini dengan aku aku sekali kena tarik duk khatam quran sekali..ape kes...heheh...nasib la kakak sendiri...xpe la..temankan dye malam tu...dye segan nak khatam sorang-sorang...


asal giliran aku je kena surah panjang2..nasib badan..hehehe.....


sempat berposing lagi tu..hilangkan nervous..hehehe

lepas abis khatam quran...berzanzi pula...heheeh...kitorang surrender da..bagi orang pakar berzanzi yang baca...hehehh...

selesai berzanzi... marhaban pula...meriah betul la malam tu..

ini dye..bakal pengantin bersama adeq beliau
dan bff saya: wawa - merangkap photographer xbertauliah..heheheh


perkenalkan Miss Wawa (my bff cum photographer) heheh




Next entry...Reception Ryna & Ramdan (01/09/2012)
TO BE CONTINUE....STAY TUNED



0 loVe this entRy:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...