Bersama Selamanya..

Daisypath Anniversary tickers

Our Little Caliph

Lilypie Fourth Birthday tickers

2nd caliph

Lilypie Third Birthday tickers

tuan tanah kedaung nak interframe..hehehe



Selamat Hari Raya Aidilfitri semua...

Macam mana sambutan syawal kalian pada tahun ni?
semoga semuanya ceria dan gembira di samping keluarga tersayang..


Sambutan raya saya biasa-biasa sahaja. Pulang ke kampung untuk menyambut hari raya..Balik Kelantan sehari sebelum raya...gerak lepas sahur hari sabtu tu dan sampai pada waktu berbuka..nasib baik sempat berbuka di rumah nenek.



merasa la jugak berbuka puasa di kampung..Kalau tidak..selalunya kami sampai kampung pada hari raya pertama..Pagi raya baru bertolak pulang...Tapi tahun ni ayah suh balik sehari sebelum raya..hehehe...
Sepanjang perjalanan sume muka letih je..dengan cuaca panas terik..puasa lagi..hehehe..
Alhamdulillah...traffic berjalan lancar..tidak jam...


Sampai je kampung..terus berbuka...nasib baik mak dah bawa bekalan siap2 dari JB..so xpyh susahkn nenek...lagipun nenek tinggal sorang je kn..bukan larat sangat nak masak..Bekalan yang dibawa ialah ketupat yang siap direbus, rendang daging, kuah kacang, ayam masak merah..lodeh je xsempat nak masak...Tapi alangkah keciwanya kerana kuah kacang yang mak bawa tu dah basi..Mungkin panas2 terus masuk dlm mangkuk tingkat and terus bawa balik kampung kot...tu yang basi...


takpe la..Janji kenyang suda...lepas solat maghrib sume...siap-siap
ke Kota Bahru..mak suh beli butang baju melayu...Dari Johor Bahru ke Kelantan ade ke butang baju melayu yang tertinggal...tak pasal-pasal kena kua malam raya g shopping beli butang baju melayu....hehehe..laka betul..


Tapi suasana malam raya di Kelantan meriah betul..sama macam kat JB..peniaga-peniaga berebut-berebut melelong barang dagangan mereka...Jammed jangan cakap la..kiri kanan penuh kenderaan..bersimpang siur parkingnye...sampaikan adeq kena tawaf berapa kali tah untuk cari parking kosong..semata-mata nak beli butang baju melayu..heeh...


wif my lurvely mom....Sayang beliau sangat-sangat...



Menikmati juadah yang disediakan...



Jantung hati saya..mak & ayah...luv them so much..



adik2 and kakak saya yg comei tombam tu..heheh


Raya pertama..lepas sembahyang raya, ziarah uma Pak Ngah..
.di jamu dengan Nasi Dagang dan Nasi Hujan Panas...






hero-hero saya yang superduper noti...pagi2 raya pun nak men sepak raga..hahaha




Otw g uma Pak Ngah...Lenggang hai Mak Limah...hehehe








Buah hati pengarang jantung nie....



Lepas tu g uma Cik Nik Parit Hilir...Kat sana pun ada nasi dagang....hehe..Biasalah orang kelantan kan...Mesti nasi dagang punya...Nak jumpa ketupat nasi macam kat JB mmg susah...
Ada ketupat daun palas juga...sedap....manis..heheh...


Lepas zohor terus gerak ke Kuala Krai...pergi uma Pak Uda Leiahs...
tidur sana semalam...Raya kedua dah gerak balik pasir mas...


Sempat la pergi singgah rantau panjang...heheh...
cuci mata and cuci poket sekali la...hampir licin kot...bahaya betul...



tengok la barang-barang yang dijual di Rantau Panjang..maunya tak rambang mata...


Oleh sebab hari selasa kami dah nak bergerak pulak ke JB,...so malam isnin tu akak ajak g wakaf che yeh...dye nak beli sourvenir untuk bakal mak mertua and adik2 ipaq dye...
so..temankan aje la...keluar dengan adik lelaki, Ijam and akak je...survival je kua kan..macam tau jalan je..tapi alhamdulillah..selepas beberapa kali pulang ke kelantan walaupun setahun sekali je...masih ingat lagi jalannya...

Alhamdulillah..perjalanan pulang ke JB semuanya lancar dan kami selamat tiba di rumah pada jam 9.00 malam...bertolaknya jam 7.00pagi...kenapa sampai 12jam perjalanan...Inilah sebab-sebanya..

# singgah segamat uma cousin dulu.. g beraya.sempat lagi
# singgah KFC tapau bucket ayam...masing-masing perut dah lapar kan..kebas punggung 12jam duk dalam kete....(tunggu ayam 20minit sebab ayam dah abis tyme tu)


Last but not least.....menanti Teratak Bonda siap..xsabar nya....to be continue.....Stay tuned yea...


0 loVe this entRy:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...