Bersama Selamanya..

Daisypath Anniversary tickers

Our Little Caliph

Lilypie Fourth Birthday tickers
Kalau anda pikir anda masih islam
bacalah...kalau
tidak......Allah saja yang tahu...
Message: Tolonglah ambil masa 2 minit untuk membaca ini....
kalau lebih dua minit
tu bukan membaca la tu...tapi mengeja... ;-)



Dengan Nama ALLAH yg Maha Pemurah lagi Maha Pengasih...

Bayangkan benda ini berlaku pada anda..... Suatu hari pada masa
Sembahyang jumaat yang di hadiri oleh lebih kurang 1,000 jemaah...
tiba-tiba masuk dua orang lelaki yang menutupi seluruh tubuhnyer dgn
pakaian hitam.. tak nampak apa cuma dua biji mata and membawa mesin gun.... lalu salah seorang lelaki tu bertempik "
"Sesiapa yang sanggup MATI kerana ALLAH sila berdiri di tempat kamu" Selepas mendengar amaran lelaki
itu maka segeralah bertempiaran lari para jemaah itu utk menyelamatkan
diri.... daripada jumlah yang 1,000 tadi tu hanya tinggal lebih kurang
20 orang sahaja yang masih berdiri di tempat masing-masing termasuk
Pak Imam tu... Lelaki yang bertempik tadi segera membuka tutup mukanya lalu melihat ke arah Pak Imam sambil berkata: "Ok Pak Imam, saya dah halau
SEMUA yang hipokrit, sekarang bolehlah Pak Imam mulakan sembahyang Jumaat"....
Lalu kedua lelaki tersebut berpaling dan
meninggalkan jemaah....
Macammana.. Adakah anda rasa lawak
dgn cerita di atas. selain terhibur anda fikirlahlah...

" Lawak ker... , dari 1,000 org yg mengaku dia Islam hanya 20 yg
betul-betul beriman... “

" Lawakker... berapa banyak manusia yang mudah lupakan ALLAH bila
menghadapi bahaya... kedua lelaki hanya membawa mesin-gun.. dia tak
kata pun nak bunuh.. tapi generasi skrang.. amat lemah.. baru kena ugut
terus lari lintang pukang.. lupa yg dia tak sembahyang jumaat lagi...."

"Lawak, ker.... ada juga yang agamanya cuma seminggu sahaja..
tu pun bila time sembahyang jumaat.. tunjuk muka kat org kampung.. Ada
tu lagi dashyat setahun 2 kali aje... Bile time sembahyang raya..."

"Lawakker... ramai orang percaya kepada gosip dan apa yang di tulis
oleh surat khabar daripada apa yang tercatit dalam al Quran"

"Lawak ker.... , berapa ramai yg percaya dunia hanya sementara, akhirat
adalah tempat yang kekal, tapi berlumba-lumba mengejar dunia"

"Lawak ker.., kita boleh bersembang dgn boyfriend atau girlfriend berjam-jam tapi nak berdoa kepada ALLAh alahai.. tak cukup masa..

Dan lebih lawak lagi, bila kita boleh post banyak thread atau email
yang berunsur lawak jenaka dan lucah kesemua tempat tapi merasa berat
nak berkongsi dan nak hantar artikel2
yang berunsur agama

Lawak ker???/ Kenapa gelak/ tu kan realiti.. Tapi yg paling lawak sekali.. Berapa orang yang lepas baca benda ni akan sampaikan kat orang lain...

2 loVe this entRy:

Rashid said...

Satu perkongsian yang sepatutnya membuka minda kita.. terkedu sekejap..

eLyaNiE said...

yani said..
hurm..benarkan ini btl2 berlaku di malaysia di mana ada manusia yg hanya smbhyg 4kali sbulan, sminggu skali, kdg3 setaun skali je..
moga mendpat hidayah dari cerita tersebut..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...